• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Μονή Βατοπεδίου

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Καλά δεν διεκδικούμε δάφνες στην ορθογραφία αλλά άλλο να γράφεις σε ένα φόρουμ και άλλο σε πηχαίους τίτλους στις εφημερίδες ή τα κανάλια και μάλιστα τα κρατικά. Αναφέρομαι στο επίκαιρο Βατοπέδιο που το έχουν σκοτώσει ορθογραφικά. Βατοπέδι το ανεβάζουν Βατοπαίδιο το κατεβάζουν. Μόνο Βατοπ…αιδοίο δεν το έχουν γράψει αλλά που θα πάει θα το δούμε κι αυτό! (Μεταξύ μας τώρα μπορεί να ταιριάζει περισσότερο αυτή η γραφή ;) ). Δεν βρέθηκε ένας φιλόλογος ή ένας ορθογράφος να τους τραβήξει το αυτί και να τους εξηγήσει ότι το βατοπέδιο γράφεται έτσι γιατί σημαίνει απλούστατα πεδιάδα με βάτους ; Και ότι όπως και το οροπέδιο κλίνεται : το βατοπέδιο, του βατοπεδίου ; Εκτός αν δε χρειάζεται φιλόλογος αλλά ορθοπεδικός !! :bleh: Τώρα βέβαια θα μου πείς 'αυτό σε πείραξε από όλη την υπόθεση'......

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Και εγω λεω τωρα και αναρωτιεμαι μηπως γραφετε Βατοπαιδι και ο λογος που το λεω ειναι γιατι ειχα και εγω την ιδια απορια και μου την ελυσε ενας καλος ιερεας και αποοτι μου εξηγησε γραφετε ετσι γιατι πολυ απλα στην συγκεκριμενη περιοχη βρεθηκε παιδι.Παιδι ενος αυτοκρατορα και απο εκει ξεκινησε να χτιζονται οι μονες.
Ποιος ξερει σωστο η λαθος??????

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Και εγω λεω τωρα και αναρωτιεμαι μηπως γραφετε Βατοπαιδι και ο λογος που το λεω ειναι γιατι ειχα και εγω την ιδια απορια και μου την ελυσε ενας καλος ιερεας και αποοτι μου εξηγησε γραφετε ετσι γιατι πολυ απλα στην συγκεκριμενη περιοχη βρεθηκε παιδι.Παιδι ενος αυτοκρατορα και απο εκει ξεκινησε να χτιζονται οι μονες.
Ποιος ξερει σωστο η λαθος??????
Υπάρχει και αυτή η ερμηνεία. Την έχω διαβάσει σε κείμενο που αφορά την ιστορία της Μονής. Οπότε.......

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Στην τηλεοραση παντως δεν εχουν ουτε φιλολογο ουτε θεολογο.Μια ετσι το γραφουν μια αλλιως και που στις ιδιες εκπομπες.Κοιτας και βλεπεις εψιλον ξανακοιτας μετα απο λιγο και βλεπεις αλφα γιοτα.Ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom