• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Μιλάνο - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Να συμπληρώσω στα όσα Θεία λέει ο κουιμπεκόπληκτος Samion, ότι για να επισκεφτείτε το Μυστικό Δείπνο , που θα είναι έγκλημα αν δεν τον δείτε, πρέπει να κλείσετε θέσεις μέσω internet αρκετές μέρες πριν. Δίνετε 12ευρώ νομίζω και σας κάνουν μια ξενάγηση ενός 10λέπτου στο αριστούργημα του Ντα Βίντσι... Ένα από τα απόλυτα must του Μιλάνο... όπως επίσης και το επικό εστιατόριο EX MAURI Ristorante ex Mauri Milano όπου πρώτα ο Θεός θα απολαύσω την υπέροχη all nero μακαρονάδα μου το επόμενο Σαββατόβραδο...

Με την δουλειά εδώ καταπιάνομαι με ένα θέμα..το αφήνω στη μέση και ξανασυνεχίζω, οπότε δεν είδα ότι μου απάντησες κι εσύ! ;)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες... τι ακριβώς έχει η μακαρονάδα all nero? :D

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Στην περίπτωση του Μυστικού Δείπνου οι κρατήσεις μέσω διαδικτύου εξασφαλίζουν ότι θα δεις σίγουρα την τοιχογραφία.
Την πρώτη φορά την είχαμε δει με ραντεβού αλλά πέρσι ήμουν τυχερή και μπήκα χωρίς κράτηση. Φέτος τα παιδιά μου το είπαν τελευταία στιγμή ότι θέλουν να το δούν αλλά πέσαμε πάνω σε πολύ κόσμο.
Πάντως, για να εκτιμήσεις την αξία της τοιχογραφίας πρέπει να την μελετήσεις λίγο πριν πας γιατί αν δεν έχεις ιδέα γι' αυτό που βλέπεις και αν γενικά η τέχνη δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις τη διαδικασία κράτησης, να είσαι παρών στο ραντεβού σου, να πληρώσεις και το αντίστοιχο ποσό για να δεις για 10 λεπτά κάτι που δεν θα καταλάβεις (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, το λέω για όλους όσους κάνουν αυτό το λάθος και ισχυρίζονται στη συνέχεια ότι αυτό που είδαν δεν άξιζε τα χρήματα που έδωσαν).
Κάνε λίγο πιο ανάλυση της λέξης "μαγαζάκι" γιατί εγώ καταλαβαίνω διαφορετικά από το Samion και νομίζω ότι μιλάς για εμπορικά καταστήματα.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Α...νομίζω πως δε θα με ξετρέλαινε η συγκεκριμένη μακαρονάδα! :roll:

Marydim...με την έννοια μαγαζάκι εννοώ να πάμε και καμιά βόλτα στα καταστήματα πέρα από το να δούμε τα βασικά μνημεία της πόλης που είναι πάντα η πρώτη μου προτεραιότητα. Απ' όσο γνωρίζω, δεν είναι από τις γεμάτες πόλεις όπως η Ρώμη ή η Βαρκελώνη, οπότε λογικά θα μας φτάσουν οι 3 μέρες και για να δούμε τα βασικά μνημεία αλλά και να κάνουμε μια βόλτα από τα καταστήματα, σωστά;

Όσο για τον μυστικό δείπνο (που με τον φόρτο στη δουλειά και έτσι αποσυντονισμένος που είμαι τον μπέρδεψα με καμιά παράσταση ή κάτι τέτοιο :lol: ), μια και το συζητήσαμε, θα ήθελα μια διευκρίνηση.

Είδα στην σελίδα ότι οι κρατήσεις γίνονται ανά κάποια συγκεκριμένη ώρα και αφορά αρκετά τέταρτα συνεχόμενα μετά. Αν τύχει να αργήσεις κάπου, ή αν τύχει να φτάσεις κάποιες ώρες νωρίτερα, τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποια ευελιξία ή χάνεις το εισιτήριό σου....και αντίστοιχα, μπορείς να μπεις νωρίτερα μέσα;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Α...νομίζω πως δε θα με ξετρέλαινε η συγκεκριμένη μακαρονάδα!
Είδα στην σελίδα ότι οι κρατήσεις γίνονται ανά κάποια συγκεκριμένη ώρα και αφορά αρκετά τέταρτα συνεχόμενα μετά. Αν τύχει να αργήσεις κάπου, ή αν τύχει να φτάσεις κάποιες ώρες νωρίτερα, τι συμβαίνει; Υπάρχει κάποια ευελιξία ή χάνεις το εισιτήριό σου....και αντίστοιχα, μπορείς να μπεις νωρίτερα μέσα;
πάντα εξαρτάται από τον κόσμο που θα βρείς. συνήθως μεσημέρι δεν θα έχεις πρόβλημα.
για τα σπαγγέτι, ταλιολίνι χάνεις...(γιατί δεν τα δοκιμάζεις Αθήνα?)
afarm4.static.flickr.com_3216_3064522715_0b749e3602.jpg

annageo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Paris!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου...
μολις κοιτουσα για Μιλανο εισιτηρια με easy jet απο Κρητη για τελος Ιουλιου (2 ατομα) γυρω στα 280 ευρω...

αξιζει να πας Παρασκευή βραδυ (φτανει 12 παρα) και να φυγεις Δευτερα πρωι?????
δηλαδη ενα πολυ γρηγορο ταξιδακι για σκ? ή μηπως να μεινεις και δυο μερες παραπανω??

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
πάντα εξαρτάται από τον κόσμο που θα βρείς. συνήθως μεσημέρι δεν θα έχεις πρόβλημα.
για τα σπαγγέτι, ταλιολίνι χάνεις...(γιατί δεν τα δοκιμάζεις Αθήνα?)
Τώρα που το είδα κιόλας...με τίποτα! :haha::haha::haha:

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Για το νωρίτερα δεν νομίζω ότι τίθεται πρόβλημα αν δεν είναι full οι ξεναγήσεις. Για το αργότερα δεν το γνωρίζω.
Πάντως, η εκκλησία Santa Maria della Grazie αξίζει την επίσκεψη έστω και αν δεν κατορθώσεις να δεις τον μυστικό δείπνο.

3 ολόκληρες ημέρες θα σας φτάσουν αν δείτε συγκεκριμένα πράγματα. Εξάλλου, ποιός προλαβαίνει να δει τα πάντα σε μια πόλη μέσα σε τρεις ημέρες;
Φρόντισε μόνο να μην αφήσεις το Σάββατο για τα καταστήματα. Τα ψώνια σου θα δυσκολέψουν πάρα πολύ και δεν θα είναι ευχάριστη εμπειρία λόγω του πλήθους που συρρέει στο κέντρο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τώρα που το είδα κιόλας...με τίποτα! :haha::haha::haha:
ελα τωρα ειναι μακαροναδα θαλασσινων στην ουσια, μην εντυπωσιάζεσαι από το χρώμα. αστακομακαρονάδα δεν εχεις φαει? να ψησουμε τον Traveller να μας βρει ενα αξιοπρεπες στην Αθηνα να μας παει για να το δοκιμασεις?

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Οπότε θα πέσουμε με τα μούτρα στα ψώνια μόλις φτάσουμε! :lol:

Δεν έχω να ψωνίσω κάτι ιδιαίτερο, απλά μου αρέσει αυτή η βόλτα στα καταστήματα της κάθε πόλης που επισκέπτομαι...ακόμη και από τα σούπερμάρκετ. Παίρνεις κάτι από την ευρύτερη φιλοσοφία μιας πόλης απ' αυτό. ;)

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν έχω να ψωνίσω κάτι ιδιαίτερο, απλά μου αρέσει αυτή η βόλτα στα καταστήματα της κάθε πόλης που επισκέπτομαι...ακόμη και από τα σούπερμάρκετ. Παίρνεις κάτι από την ευρύτερη φιλοσοφία μιας πόλης απ' αυτό. ;)
Φυσικά! Ειδικά στο Μιλάνο τα καταστήματα είναι μέρος των αξιοθεάτων.
Μην ξεχνάς ότι ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα της Ιταλίας είναι και τα ρούχα καθώς και τα κάθε είδους αξεσουάρ. :clap::clap:

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
μολις κοιτουσα για Μιλανο εισιτηρια με easy jet απο Κρητη για τελος Ιουλιου (2 ατομα) γυρω στα 280 ευρω...

αξιζει να πας Παρασκευή βραδυ (φτανει 12 παρα) και να φυγεις Δευτερα πρωι?????
δηλαδη ενα πολυ γρηγορο ταξιδακι για σκ? ή μηπως να μεινεις και δυο μερες παραπανω??
Να προσθέσεις και άλλη καμιά μερούλα αν είναι δυνατόν αν πηγαίνεις για πρώτη φορά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα