• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μια νύχτα στο μουσείο με υπνόσακο και παντόφλες

chrisbd

Member
Μια πρωτότυπη... διανυκτέρευση οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη

Υπνόσακοι, παντοφλίτσες και οδοντόκρεμα. Τα απαραίτητα για μια νύχτα στο μουσείο, για την ακρίβεια μάλιστα σε δέκα μουσεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της πρωτότυπης δράσης «Διανυκτέρευση στο Μουσείο», που απευθύνεται σε παιδιά και θα πραγματοποιηθεί για δύο μήνες (Νοέμβριο _ Δεκέμβριο). Το πρόγραμμα οργανώνεται από Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού της Θεσσαλονίκης, θα αρχίζει στις 7 το βράδυ και θα ολοκληρώνεται το επόμενο πρωί. Κατά την παραμονή τους τα παιδιά θα ξεναγηθούν στους χώρους των μουσείων και θα απασχοληθούν με εκπαιδευτικά προγράμματα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος πρέπει να είναι από 8 έως 12 ετών και θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα προσφερθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα παιδιά, βραδινά σνακ και πρωινό, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιηθούν: Στις 4 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στις 18 στο Αρχαιολογικό, στο Πολεμικό και στο Μουσείο των Σιδηροδρόμων, στις 2 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στις 16 στο Μουσείο Φωτογραφίας και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α. Π. Θ. Να σημειωθεί άλλωστε ότι το πρόγραμμα γίνεται για δεύτερη φορά εφέτος μετά από την πρώτη επιτυχημένη οργάνωσή του τον περασμένο Μάιο.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην πολιτιστική δράση. Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα «sleepover» θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού (τηλέφωνο 2310280328).

ΤΟ ΒΗΜΑ - Μια νύχτα στο μουσείο με υπνόσακο και παντόφλες - πολιτισμός

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τέλειο !!! Κρίιμα που το παιδάκι μου είναι 6 :(

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Πολύ καλή ιδέα!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μονο μην γινει αναβιωση της γνωστης ταινιας:D

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Μόλις δήλωσα θέση για το Σοφάκι μου, αύριο στο αθλητικό μουσείο !!!!!!!!!!!
χεχε

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ωραία ! Άρα δεν ισχύει το 6 που έλεγες.
Λέει καθαρά ότι είναι 8-12 οι ηλικίες αλλά δήλωσα συμμετοχή και θα με ενημερώσουν αύριο. Εχουν προτεραιότητα τα μεγαλύτερα παιδιά, αν δε συμπληρωθούν οι θέσεις θα την πάρουν.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Φανταστική ιδέα! Τελικά κάτι κινείται!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Φανταστική ιδέα! Τελικά κάτι κινείται!
Το παιδάκι μου είναι τώρα εκεί, μόλις την πήγα. Θα σας μεταφέρω αύριο εντυπώσεις. Τα είδα πολύ ωραία τα πράματα και ζήλεψα που δεν επιτρέπονται μαμάδες.
(γι'αυτό θα πάω σε ένα κλαμπ να πνίξω τον καημό μου :D τώρα που είμαι home alone )

chrisbd

Member
Να που υπάρχουν ιδέες σαυτόν τον τόπο ακόμα (μπορεί να την έχουνε πάρει απο αλλού , δεν έχει σημασία), σημασία έχει ότι κάποιοι την ψάχνουν και μπράβο τους.....

ΥΓ Μαμάδες είστε σεις αφήνετε τα παιδιά σας στα μουσεία τα βράδια και πάτε μετά στα μπάρ.....:D

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Να που υπάρχουν ιδέες σαυτόν τον τόπο ακόμα (μπορεί να την έχουνε πάρει απο αλλού , δεν έχει σημασία), σημασία έχει ότι κάποιοι την ψάχνουν και μπράβο τους.....

ΥΓ Μαμάδες είστε σεις αφήνετε τα παιδιά σας στα μουσεία τα βράδια και πάτε μετά στα μπάρ.....:D
Και οι single moms εχουν ψυχή :roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα