vanda
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βιετνάμ και Αργεντινή
Συμφωνώ απολύτως!Εμένα προσωπικά μου αρεσαν περισσότερο οι Βερσαλίες από το Σονμπρουν.. συγγνώμη αν σας τη χαλάω
Συμφωνώ απολύτως!Εμένα προσωπικά μου αρεσαν περισσότερο οι Βερσαλίες από το Σονμπρουν.. συγγνώμη αν σας τη χαλάω
Έχω παρατηρήσει πόσο συμφωνούμε σε πολλά θέματαΣυμφωνώ απολύτως!
Δεν μας τη χαλάς.... φήμες μεταφέρουμε!!Εμένα προσωπικά μου αρεσαν περισσότερο οι Βερσαλίες από το Σονμπρουν.. συγγνώμη αν σας τη χαλάω
Φυσικά το παλάτι των Βερσαλλιών έιναι ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο. Βλέπεις περίπου πως ζούσαν οι βασιλείς, και την αίθουσα με τους καθρέπτες. Μην περιμένεις όμως αυθεντικά έπιπλα εποχής, όλα ανακαινισμένα είναι. Τα γλυκάκια της Angelina είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα που θα βρείς στο εσωτερικό. Οι κήποι έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως και τα Trianon και το hameau de la reine (πάρτε δίπλωμα οδήγησης μαζί και νοικάστε αμαξίδιο).Σε υπέρ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκεφτομαι πολύ σοβαρά να μην πάμε Βερσαλίες. Μου είπαν ότι το παλάτι δεν λέει και πολλά. Αλλά όπως είπες και εσύ οι κήποι αξίζουν. Νομίζω ότι το κυριότερο στο Παρίσι είναι να χαθείς στα δρομάκια, να κάτσεις στα καφέ, να δείς πράγματα στους δρόμους να δείς τέλως πάντων πως ζουν οι Παρισιάνοι. Σκέφτομαι..... ακόμα να αποφασίσουμε.
Αποφασίσαμε ότι δεν θα βγάλουμε Museum Pass γιατί δεν σε γλυτώνει από το να περιμένεις (τις περισσότερες φορές) αλλά το skip the line είναι τελικά για την αγορά του εισητηρίου μόνο. Είπαμε πολύ σωστά ότι θα βγάλουμε όλα τα εισητήρια από το internet.
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ.....
Παναγιώτη και απανταχού που μπορούν να βοηθήσουν: Να στείλω λίγο το πρόγραμμα που έχω βγάλει για το Παρίσι (γιατί όλοι βασίζονται πάνω μου- θα είμαστε 12 άτομα) θα μου πείτε εαν είναι ΣΩΣΤΟ με τα χρονικά περιθώρια που εχω βάλει? και τον τρόπο που οργάνωσα την ΔΙΑΔΡΟΜΗ?
Για τυχόν διορθώσεις θα χαρώ πολύ πολύ
Σας ευχαριστω όλους
Έχω βρεθεί δυο φορές στις Βερσαλλίες, τρείς στο Schonbrunn (μόνο μία στο εσωτερικό) και δυο στο Peterhof. Το καρακιτσαριό της ανακατασκευασμένης διακόσμησης με έπιπλα εποχής είναι το ίδιο χάλια και στα τρία και δεν το σχολιάζω (πήγαινε να δεις τα διαμερίσματα στο Λούβρο καλύτερα).Έχοντας λοιπόν δει αρκετά ανάκτορα /παλάτια πρωτευουσών ή μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και κορυφαία θερινά ανάκτορα /κάστρα έξω από πόλεις, μπορώ να σου πω ότι είναι το πιο πλούσιο και εντυπωσιακό παλάτι της Ευρώπης ίσως μετά το Schönbrunn Palace της Βιέννης (που θα το δω προσεχώς). Μόνο οι κήποι του θερινού ανακτόρου Peterhof στην Αγία Πετρούπολη είναι καλύτεροι!
Δεν κρίνουμε τη διακόσμηση μπαροκ παλατιών του 17ου-18ου αιώνα με τα γούστα και την αισθητική του 21ου αιώνα!! Ούτε τα έπιπλα, τις ταπετσαρίες τους και τα χαλιά τους θα βάζαμε σήμερα στα σπίτια μας... Αυτό που κάποιος μπορεί να χαρακτηρίζει "καρακιτσαριό της ανακατασκευασμένης διακόσμησης με έπιπλα εποχής" σε κάποιον άλλον μπορεί να φαίνεται μεγαλοπρεπές και εντυπωσιακό εάν το κρίνει βάση της αισθητικής και του στυλ που χαρακτήριζε την εποχή που δημιουργήθηκε. ..Έχω βρεθεί δυο φορές στις Βερσαλλίες, τρείς στο Schonbrunn (μόνο μία στο εσωτερικό) και δυο στο Peterhof. Το καρακιτσαριό της ανακατασκευασμένης διακόσμησης με έπιπλα εποχής είναι το ίδιο χάλια και στα τρία και δεν το σχολιάζω (πήγαινε να δεις τα διαμερίσματα στο Λούβρο καλύτερα).
Από κήπους, όμως, αν σου αρέσουν οι επίσημοι Γαλλικοί κήποι, στις Βερσαλλίες μπορείς να βρεις ένα από τα καλύτερα δείγματα (https://en.wikipedia.org/wiki/French_formal_garden), αν και προσωπικά εγώ προτιμώ τους κήπους στο Château de Villandry.
(ΟΚ, Στα 8 μου, τα σιντριβάνια του Peterhof με είχαν αφήσει άφωνο...)