• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ιταλία Μια γεύση από το Νότο... Καλαβρία - Σικελία

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Υπέροχα... έστω και με βροχή! Και μπροστά στα γευστικότατα ιταλικά πιάτα τι είναι ένα- δυο κιλάκια παραπάνω???

sapienza, μην ξεχάσεις να μας αναφέρεις και το όνομα του εστιατορίου των θείων σου.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Την επόμενη μέρα ξύπνησα κι η πρώτη μου κίνηση ήταν να ανοίξω τα πατζούρια για να δω τον καιρό...Ήλπιζα ότι τα πράγματα επιτέλους θα είναι καλύτερα.. Άδικα όμως ακόμα μια βροχερή μέρα...Βγήκαμε από το σπίτι και κατευθυνθήκαμε προς το πλησιέστερο bar ώστε να πάρουμε το πρωινό μας.. Κλασσική για μένα αξία, ένας καπουτσίνο και κορνέτο με κρέμα… Επιβιβαστήκαμε στο αμάξι του θείου Μίμο και ξεκινήσαμε μια νέα διαδρομή… Σήμερα ο θείος αποφάσισε να με ξεναγήσει στο Palmi.. Σταματήσαμε στην παραλία Marina di Palmi και κάναμε μια βόλτα… Μ άρεσε πολύ, βέβαια όσοι καταφέρετε να πάτε με καλό καιρό σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε περισσότερο από εμένα.. Γαλάζια νερά με δυο τεράστιους βράχους να δεσπόζουν μέσα στη θάλασσα! Εντύπωση μου προκάλεσε ειδικά ο ένας που στην κορφή του είχε φυτρώσει ένα δέντρο!

Η πόλη ήταν έρημη, πολύ ησυχία, μόνο κάτι παιδάκια έπαιζαν σε μια αλάνα κοντά στη θάλασσα… Μπήκαμε ξανά στο αμάξι και στο γυρισμό σταματήσαμε σ ένα σημείο πάνω από την Μπανιάρα για να θαυμάσουμε πανοραμικά το τοπίο…

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Το μεσημέρι με περίμενε ένα πιάτο φαρφάλες και μπουρδέτο.. Η θεία βλέπετε κατάγεται από την Κέρκυρα και πάντα την ευχαριστεί να μαγειρεύει ελληνικά φαγητά.. Άλλωστε τα περισσότερα πιάτα τους έχουν σχεδόν πάντα κάτι από Ελλάδα.. Γιαούρτι ελληνικό, φέτα, τζατζίκι ,κτλ.. Το επιδόρπιό μου ήταν mouse di yogurt και αν και δεν μ αρέσει ιδιαίτερα το γιαούρτι στα γλυκά το συγκεκριμένο τα έφαγα με πολύ ευχαρίστηση…

Το μεσημέρι είναι η ώρα που παρασκευάζουν τα γλυκά στο εστιατόριο…Σήμερα ήρθε η ώρα να μπω κι εγώ στην κουζίνα και να βοηθήσω.. Επειδή δεν το κατέχω το άθλημα, ακολούθησα τις οδηγίες της ξαδέρφης Rosvita που ειδικεύεται στα γλυκά.. Πολύ ωραία εμπειρία!
Λίγη ξεκούραση και αναχωρήσαμε το απόγευμα και πάλι για μια βόλτα στη Reggio…Η θεία είχε κάποιες δουλειές και ήταν ευκαιρία για μένα να κάνω μια βόλτα στην luongomare μιας και τουλάχιστον δεν έβρεχε….Το πιο όμορφο χιλιόμετρο της Ιταλίας!!! Απ τη μία να βλέπεις απέναντι τη Σικελία και την Αίτνα και απ την άλλη τους φοίνικες και τα εξωτικά δέντρα με τις τεράστιες ρίζες τους… Σταμάτησα για να τραβήξω μερικές φωτογραφίες την Arena dello Stretto..

Όσο την διέσχιζα σκεφτόμουν πόσο όμορφα θα πρέπει να είναι εδώ το καλοκαίρι… Οι συγγενείς μου μου έλεγαν ότι το καλοκαίρι εκεί γίνεται το αδιαχώρητο, έχει αρκετά μαγαζιά που συχνάζουν οι νέοι και ο περίπατος είναι καθιερωμένος για τους κατοίκους εκεί..
Σταματήσαμε για παγωτό.. Το καλύτερο παγωτό της Reggio.. Gelateria Cesare… Βρίσκεται στο διάζωμα απέναντι, στην αρχή της lungomare…Μην το χάσετε!!!
Αργά το βράδυ γυρίσαμε στο εστιατόριο… Το τραπέζι μου με περίμενε…Την προηγούμενη μέρα είχα διηγηθεί στους θείους μου το ταξίδι που είχα κάνει το Φεβρουάριο στο Μαρόκο… Έτσι για σήμερα το πιάτο που μου είχε ετοιμάσει ο θείος, σεφ Fulvio, ήταν κουσκούς με ψάρι!! Είχαν τελικά δίκαιο χτες οι θείοι μου όταν μου έλεγαν ότι ο Fulvio φτιάχνει εξαιρετικό κουσκούς!!! Ανοίξαμε κι ένα μπουκάλι κρασί, αυτή τη φορά επιλέξαμε κρασί από μήλο!!! Απίστευτο άρωμα, εγώ που σε γενικές γραμμές δεν πίνω, αυτές τις μέρες είχα ξετρελαθεί με τα κρασιά!!!

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Η επόμενη μέρα ξεκινά και πάλι στο καθιερωμένο μπαρ για πρωινό… Το πρόγραμμα το καθόριζε ο θείος… Σήμερα θα πάμε να δούμε δυο πολύ όμορφες πόλεις της Magna Greca… Locri και Gerace.. Περίπου μιάμιση ώρα με το αμάξι και φτάσαμε στη Locri… Ιόνιο πέλαγος!!!Τεράστια παραλία ,ωραία νερά!!! Συνεχίσαμε με το αμάξι για να ανέβουμε στο βουνό… Εκεί βρίσκεται το Gerace που σημαίνει γεράκι.. Δεν είναι τυχαία βλέπετε η ονομασία!!! Όσο ανεβαίναμε τόσο πιο επιβλητική φαινόταν η πόλη!!!

Κάναμε μια στάση λίγο πριν μπούμε στην πόλη, σε μια παλιά εκκλησία..
Λίγο αργότερα παρκάραμε το αμάξι μας και αρχίσαμε την εξερεύνηση… Όλη η πόλη χτισμένη από πέτρα, απίστευτα γραφική, γεμάτη εκκλησίες!!! Μπήκαμε στον καθεδρικό Ναό , εκεί βρίσκεται η Κρύπτη…

Συνεχίσαμε την εξερεύνηση μας στην πόλη κάνοντας βόλτες στα στενά σοκάκια του Gerace, όπου γύριζα το κεφάλι μου έβλεπα και μια εκκλησία!

Σε κάποια φάση βρεθήκαμε σε ένα σημείο με πανοραμική θέα, αγναντεύαμε το Ιόνιο και την πόλη με τα σπίτια με τις κεραμοσκεπές.. Σκέτο όνειρο…

Μετά από ώρα καθίσαμε σε μια καφετέρια στην κεντρική πλατεία να ξεκουραστούμε και δοκίμασα μια γρανίτα φράουλα!!! Ενώ μέχρι στιγμής είχε σχετικά καλό καιρό, για να μην ξεχνιόμαστε, ξεκίνησε να βρέχει… Αν είχαμε περισσότερο χρόνο θα πηγαίναμε μια βόλτα και από την Τροπέα…Αν δεν κάνω λάθος είναι περίπου άλλη μια ώρα από εκεί…
Το απόγευμα πέρασε ήσυχα στο σπίτι, ξεκούραση και αργότερα μια βόλτα στην εκκλησία δίπλα στο σπίτι που είχε λειτουργία μιας και γιόρταζαν κι αυτοί τον Άγιο Γεώργιο!

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μπράβο βρε sapienza με τις όμορφες ιστορίες σου! ανυπομονώ να γνωρίσω κι εγώ αυτή τη χώρα!

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Το βράδυ και πάλι ντύθηκα , στολίστηκα και πάλι πήρα το δρόμο για το εστιατόριο..
Το εστιατόριο ήταν γεμάτο, αλλά κάθε μέρα υπήρχε κρατημένο ένα τραπέζι μόνο για μένα!!! Άραγε τι θα φάμε σήμερα αναρωτήθηκα? Τα ορεκτικά ήταν υπερπαραγωγή για άλλη μια φορά! Σουπιές γεμιστές με φέτα και γαρίδες κανταΐφι!!!

Απίστευτες γεύσεις και πάντα πολύ περιποιημένα τα πιάτα…Το κυρίως γεύμα ήταν ξιφίας φιλέτο.. Και μετά ήρθε και πάλι η «καταστροφή» μου.. Τιραμισού με κάλυψη από ζεστή σοκολάτα… Να μην ξεχάσω να αρχίσω και πάλι γυμναστήριο σκέφτηκα… Όσο κι αν σκεφτόμουν τις θερμίδες δεν μπορούσα να αντισταθώ!!!

Ενώ θα έπρεπε να περπατήσω όλη την Μπανιάρα, πήγα σπίτι για να κοιμηθώ.. Ο θείος Μίμο μου είπε ότι αύριο θα ξεκινήσουμε νωρίς την περιήγηση.. Θα έκανε το ονειρό μου πραγματικότητα.. Θα με πήγαινε στη Σικελία.. Όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα, όχι από το φούσκωμα που είχα από το φαγητό, αλλά από την αγωνία μου για το αν τελικά αύριο θα μας κάνει καλό καιρό.. Μια πρώτη γεύση από το μέρος που πάντα ήθελα να πάω δεν θα το άντεχα να ρίχνει και πάλι καρέκλες!!!

Ξύπνησα το πρωί, έτρεξα να δω τον καιρό… Λιακάδα!!! Απίστευτο!!! Άραγε θα κρατήσει? Ήμουν έτοιμη πολύ πριν την ώρα που είχαμε δώσει το ραντεβού,, Γρήγορα πρωινό στο μπαρ και κατευθυνόμαστε στη Villa S.Giovanni, είκοσι λεπτά από την Μπανιάρα.. Από εκεί θα παίρναμε το καράβι για να περάσουμε στη Σικελία… Δεν πήραμε τα καράβια του stato που σε βγάζουν ακριβώς στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μεσσήνα αλλά τα ιδιωτικά ,μπορεί να σ αφήνουν λίγο πιο κάτω αλλά είχαν πιο συχνά δρομολόγια και έτσι κι αλλιώς είχαμε το αμάξι…
Ήμασταν τυχεροί μπήκαμε γρήγορα και το πλοίο ξεκίνησε.. Ήταν γεμάτο από μαθητές μιας και αυτή είναι εποχή που κάνουν κι αυτοί τις εκδρομές τους… Η διάρκεια της διαδρομής είκοσι λεπτά με μισή ώρα!!! Και ναι, φτάσαμε στην Μεσσήνα.. Μια μεγάλη πόλη, που φτάνοντας στο λιμάνι αντικρίζεις μεγάλα κτίρια, πολυκατοικίες και πολύ κίνηση!!!

Κάναμε μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο, περάσαμε από το duomo και ξεκινήσαμε για την Ταορμίνα…
Η Μεσσήνα δεν με ενθουσίασε…Σε περίπου μισή ώρα τρία τέταρτα αν θυμάμαι καλά, φτάναμε στην Ταορμίνα!!! Αρχικά πήγαμε να δούμε την παραλία!!!

Δεν πίστευα στα μάτια μου!!! Απίστευτη!! Έβγαζα συνέχεια φωτογραφίες και δεν ήθελα να φύγω.. Θαύμαζα το τοπίο και την Isola bella, ένα ωραίο νησάκι που λόγο του καλού καιρού περνούσες περπατώντας, όταν η θάλασσα «σηκώνεται» αποκόβεται και γίνεται ξεχωριστό νησί…Ο θείος μου επέμενε ότι ψηλά στην πόλη θα μ άρεσε ακόμα περισσότερο.. Πόσο δίκαιο είχε!!!

Φτάσαμε στην πόλη.. Απρίλιος που θεωρητικά δεν έχει τόσο τουρισμό όσο τους καλοκαιρινούς μήνες και το θέμα πάρκινκ τρομερά δύσκολο.. Με τα πολλά βρήκαμε ένα ιδιωτικό γκαράζ κι το αφήσαμε…
Περάσαμε ένα τοίχος και μπήκαμε στην πόλη!!!

Τρομερά γραφική, με στενά σοκάκια που θύμιζαν πολύ τα καντούνια της Κέρκυρας, το ελληνικό στοιχείο υπήρχε χαραγμένο παντού, πλατεία με απίστευτη θέα το Giardini Naxos, τουριστικά μαγαζιά και πολύς κόσμος!!!

Περπατάγαμε στα γραφικά σοκάκια και θαυμάζαμε.. Όλα ήταν ωραία!! Σε κάποια φάση μπροστά μου είδα την ταμπέλα προς Ελληνικό Θέατρο.. Τώρα θα δεις μου είπε ο θείος και συνεχίσαμε… Μπήκαμε στο θέατρο και ανεβήκαμε επάνω στις κερκίδες… Πωπώ ήταν το μόνο που μπορούσα να πω!!! Κάτι ήξεραν οι προγονοί μας όταν το έχτιζαν εκεί!!! Το θέατρο δέσποζε επιβλητικό σε μια τοποθεσία με πανοραμική θέα το Giardini Naxos!!

Καθίσαμε αρκετή ώρα και το θαυμάζαμε!!! Αργότερα αποφασίσαμε να κατέβουμε μιας και η ζέστη κι ο ήλιος μας είχαν κουράσει.. Κατεβήκαμε λοιπόν και καθίσαμε στην Piazza Duomo σε μια καφετέρια για έναν καφέ.. Ο θείος μου πρότεινε να δοκιμάσω cassata, σιτσιλιάνικο γλυκό που περιέχει τυρί ρικότα… Απλά τέλειο!!!

Έχοντας χορτάσει το γλυκό μου και με βαριά καρδιά χαιρετήσαμε την Ταορμίνα και πήραμε το δρόμο της επιστροφής….

Στη Μεσσήνα σταματήσαμε να τσιμπήσουμε κάτι.. Εκεί δοκίμασα arancinι… Στο σχήμα μοιάζει με πορτοκάλι και ήταν γεμιστό με ρύζι, προσούτο και αρακά!!! Πολύ χορταστικό!!

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τώρα να σου πω...

Πολύ ωραίο το ταξίδι σου και πολύ ωραίες και οι φωτο...

Κι εκεί που απολαμβάνω τα τοπία, τσουπ! νάσου και τα πιάτα με τα εδέσματα...

Γιατί καλή μου? Γιατί?

Δεν μας λυπάσαι καθόλου?:LOL::LOL::LOL:

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
καλά αυτη δεν είναι ιστορία, είναι γαστριμαργικο φωτορεπορταζ!

μα να μην έχουμε τέτοιους θειους γκρρρρρρρρρρ...:mad:

καλά αυτό το κανταίφι με τις γαρίδες μου έκατσε τώρα! πρέπει να μάθω να το φτιάχνω..:haha::haha:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ο θείος μου πρότεινε να δοκιμάσω cassata, σιτσιλιάνικο γλυκό που περιέχει τυρί ρικότα… Απλά τέλειο!!!
Εκεί δοκίμασα arancinι…
απέναντι από το ναό της cassata (Rosanero) είναι το bar Touring
με την arancina bomba...δες τα σαιτ στο άλλο τοπικ. και τα 2 στη via Lincoln 150m περίπου ευθεία από το σταθμό.
Σουπερ περιγραφή, σούπερ φωτο! Μπραβο Sapienza!

Last edited by a moderator:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Γιατί μας κολάζεις ε; Γιατί; Τι σου φταίξαμε;

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πανέμορφα τοπία, μοναδικά οδοιπορικά και τέλεια φαγητά!
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα ταξίδι?!!

varioAthens

Member
καλά αυτη δεν είναι ιστορία, είναι γαστριμαργικο φωτορεπορταζ!

μα να μην έχουμε τέτοιους θειους γκρρρρρρρρρρ...:mad:

καλά αυτό το κανταίφι με τις γαρίδες μου έκατσε τώρα! πρέπει να μάθω να το φτιάχνω..:haha::haha:
Αυτό το καταϊφι και μένα μου έκατσε.....
@ sapienza πολύ ωραίο το ταξίδι αλλά και τα φαγητά άλλο πράγμα!!!:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα