Glosoli
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Περιεχόμενα
Ήταν θυμάμαι μήνας Μάιος και βρισκόμουν στο Ελσίνκι (γιατί εκείνα τα χρόνια τα πρώτα μου σαν νεαρός φοιτητής έκανα μία δουλειά που κάναμε και κανά ταξιδάκι στο εξωτερικό). Το ταξίδι όμως αυτό δεν πήγε καλά γιατί κάτι έγινε με την αίθουσα και με κάποιον που καταχράστηκε λεφτά και το συνέδριο δεν έγινε, σκέφτηκα μπα γίνονται και τέτοια στις χώρες του αναπτυγμένου βορά; Εγώ νόμιζα πως τα συναντούσες μόνο στα δικά μας τα λημέρια, τα μέρη του ζεστού νότου. Αφού όλοι έβριζαν και οι εταιρίες έλεγαν πως θα έκαναν μηνύσεις εγώ σκεφτόμουν πως αδίκως κουβαλήθηκα εδώ πάνω και πως ήταν Παρασκευή. Έτσι είχα 2 ημέρες μπροστά μου να αξιοποιήσω αφού το εισιτήριο της επιστροφής ήταν για Κυριακή προς Δευτέρα χαράματα για την Αθήνα. Όλοι από το γραφείο άλλαζαν εισιτήρια και όταν με ρώτησαν «εσύ τι θα κάνεις μικρέ;” απλά απάντησα στο αφεντικό μου πως δεν είχα σκοπό να φύγω και πως απλά θα κάτσω εκεί 2 μέρες ή θα πάω κάπου αλλού. Μου είπε φυσικά πως δεν θα μου πληρώσει το ξενοδοχείο για τις διακοπές μου όπως μου τις χαρακτήρισε αλλά τουλάχιστον με το αεροπορικό μου μπορούσα να κάνω ότι θέλω. Όλοι γύρισαν Αθήνα θέλοντας να είναι κοντά στα παιδιά τους…εγώ όμως όντας 20 χρονών και μη έχοντας παιδιά και σκυλιά (ένα σκύλο πάντως πολύ θα ήθελα να είχα) έμεινα με το τρόλεϊ μου στο χέρι να κάθομαι σε ένα παγκάκι βλέποντας την αδιάφορη για εμένα σύγχρονη αρχιτεκτονική αυτής της πόλης να ανοίγεται μπροστά μου.
Αφού έκανα μία βόλτα εκεί γύρω και φτάνοντας στην προβλήτα της πόλης είδα πως υπήρχαν ταμπέλες με πολλές ναυτιλιακές εταιρείες που έκαναν το ταξίδι Ελσίνκι-Ταλλίν στην Εσθονία από 1.5 έως και 3.5 ώρες με τις τιμές να είναι γύρω στα 15 με 30 ευρώ one way. Τελείως μηχανικά έβγαλα ένα εισιτήριο με το γρήγορο καταμαράν και δίχως να το καταλάβω είχα βρεθεί μόνος μου εν πλω παρέα με ένα τσούρμο ξανθούς Φιλανδούς τουρίστες που επειδή ήταν Παρασκευή όλοι προφανώς πήγαιναν Εσθονία για στιγμές χαλάρωσης. Εγώ για την Εσθονία ήξερα ελάχιστα πράγματα. Ότι είναι σχεδόν ταυτόσημος λαός με τους Φιλανδούς και πως η πρωτεύουσας τους είχα ακούσει πως ήταν λες και πήγαινες βόλτα πίσω στο Μεσαίωνα. Το καταμαράν ξεκίνησε και σάλπαρα και εγώ μαζί πιστεύοντας πως θα γυρνούσα πίσω το βράδυ. Για Μάη μήνα είχε πάντως ψύχρα για εμένα. Έτσι πήρα ένα ποτήρι ζεστό κρασί (δεν ήταν πάντως και πολύ καλό) και αφού παρατηρούσα κάτι αδερφάκια που έπαιζαν scrable στο πάτωμα παρατηρούσα επίσης πολλές όμορφες υπάρξεις να υπάρχουν στο πλοίο. Το μόνο κακό ήταν πως ο κόσμος δεν έμοιαζε ιδιαίτερα ευδιάθετος αλλά ήταν πολύ συνεσταλμένος και κάπως κρύος. Δεν βαριέσαι λέω… Είχα μαζί μου ένα βιβλίο και καλή μουσική…1/5 ώρα είναι αυτή θα περάσει!
Αφού έκανα μία βόλτα εκεί γύρω και φτάνοντας στην προβλήτα της πόλης είδα πως υπήρχαν ταμπέλες με πολλές ναυτιλιακές εταιρείες που έκαναν το ταξίδι Ελσίνκι-Ταλλίν στην Εσθονία από 1.5 έως και 3.5 ώρες με τις τιμές να είναι γύρω στα 15 με 30 ευρώ one way. Τελείως μηχανικά έβγαλα ένα εισιτήριο με το γρήγορο καταμαράν και δίχως να το καταλάβω είχα βρεθεί μόνος μου εν πλω παρέα με ένα τσούρμο ξανθούς Φιλανδούς τουρίστες που επειδή ήταν Παρασκευή όλοι προφανώς πήγαιναν Εσθονία για στιγμές χαλάρωσης. Εγώ για την Εσθονία ήξερα ελάχιστα πράγματα. Ότι είναι σχεδόν ταυτόσημος λαός με τους Φιλανδούς και πως η πρωτεύουσας τους είχα ακούσει πως ήταν λες και πήγαινες βόλτα πίσω στο Μεσαίωνα. Το καταμαράν ξεκίνησε και σάλπαρα και εγώ μαζί πιστεύοντας πως θα γυρνούσα πίσω το βράδυ. Για Μάη μήνα είχε πάντως ψύχρα για εμένα. Έτσι πήρα ένα ποτήρι ζεστό κρασί (δεν ήταν πάντως και πολύ καλό) και αφού παρατηρούσα κάτι αδερφάκια που έπαιζαν scrable στο πάτωμα παρατηρούσα επίσης πολλές όμορφες υπάρξεις να υπάρχουν στο πλοίο. Το μόνο κακό ήταν πως ο κόσμος δεν έμοιαζε ιδιαίτερα ευδιάθετος αλλά ήταν πολύ συνεσταλμένος και κάπως κρύος. Δεν βαριέσαι λέω… Είχα μαζί μου ένα βιβλίο και καλή μουσική…1/5 ώρα είναι αυτή θα περάσει!