dimosf
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Νομίζω οτι μπορούμε να ξεκινήσουμε εδώ τις περιγραφές των Ευρωπαϊκών διαδρομών.
Μαίρη μου, ενδιαφέρον ακούγεται το πρόγραμμα αλλά έχω να σου θέσω 2 θεματάκια. 1ον φοβάμαι τις διαδρομές εντός Σκοπίων και γενικότερα Βαλκανικών χωρών. Λόγω δουλειάς πηγαινοερχόμουν Αλβανία και κρίνοντας από αυτή τη χώρα (δρόμοι, οδηγικές συμπεριφορές, μπλόκα "εξαναγκασμού" και διάφορα τέτοια), έχω τις επιφύλάξεις μου.2ον λόγω του περιορισμένου μου διαθέσιμου χρόνου, καλοκαίρι για μένα σημαίνει κλασικά 2 εβδομάδες διακοπές εκ των οποίων η μία είναι πάντα Ελλάδα και κατά προτίμηση Ικαρία. Άρα λοιπόν το ταξίδι με ΙΧ περιορίζεται σε Παρασκευή με επόμενη Κυριακή. Ίσως να φαίνομαι λιγάκι απαιτητικός αλλά για την ώρα δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει...Επειδή κάτι παρόμοιο σκέφτομαι κι εγώ να σου πω τι διαδρομές έχω ε΄γω στο μυαλό μου.. η μία είναι παρόμοια με αυτή που έχεις κάνει ήδη.. απλά σκέφτομαι ως τέρμα το Montpellier (δηλαδή Ιταλική και Γαλλική Ριβιέρα, Μασσαλία και Μονπελιέ).. αλλά αφού ήδη έχεις κάνει τη μισή θα σου πω την επόμενη που έχω στο μυαλό μου.. Ancona με το πλοίο και μετά Salzburg, Βιένη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη (και περιξ όλων αυτών)και επιστροφή από τη Σερβία, Σκόπια κτλ μπορείς να βάλεις και το Μόναχο στο πρόγραμμα.. πως σου φαίνεται?? αλλά θέλει τουλάχιστον δύο εβδομάδες..
Καλή σου ημέρα Δάφνη. Πολύ ωραίο το πρόγραμμα που παραθέτεις. Να σε ρωτήσω όμως κάτι.Προσφέρεται αυτή η διαδρομή για καλοκαιρινές διακοπές και δεύτερον χωρίς να ξέρω και πολλά για το Μόναχο αξίζει να περάσω 3 ημέρες εκεί ή μήπως θα ήταν καλύτερο να περάσω αυτές τις ημέρες κάπου αλλού (ορεινή περιοχή με άμεση επαφη με τη φύση)Εφόσον δεν θέλεις να ταξιδέψεις μέσα από τις βαλκανικές χώρες (και συμφωνώ μαζί σου) σου παραθέτω και το πρόγραμμα ενός δικού μου ταξιδιού που ίσως σε ενδιαφέρει. Από Ανκόνα φτάσαμε Ιννσμπρουκ(πανέμορφη τυρολέζική πόλη) όπου μείναμε ένα βράδυ. Από εκέι πήγαμε Μόναχο όπου μείναμε τρια βράδια και μετά τρία βράδια Σάλζμπουργκ.Οι διαδρομές σε αυτά τα μέρη είναι καταπληκτικές μέσα στην πανέμορφη αυστριακή φύση.Εμείς στη συνέχεια πήγαμε Βιέννη για τρία βράδια,αλλά αφού αυτό δεν χωράει στο πρόγραμμά σου μπορείς να το αφήσεις για άλλη φορά.Στην επιστροφή κάναμε μια διανυκτερευση στη Verona
όπου τον Αυγουστο γίνεται το φεστιβάλ όπερας και παρακολουθήσαμε όπερα μέσα στο arena di Verona.Καταπληκτική εμπειρία. Και στο Σαλσμπουργκ γίνεται φεστιβάλ μουσικής τον Αυγουστο προς τιμήν του Μοτσαρτ και λαμβάνουν χώρα πολλά μουσικά events.Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα.Για ότι άλλο μη διστάσεις να ρωτήσεις.Με τον άντρα μου έχουμε κάνει αρκετά ταξίδια οδικώς στην Ευρώπη και θα χαρώ στο μέλλον να ανταλλάξουμε απόψεις
Αν σου πω πως με το που διάβασα τις γραμμές σου ένα χαμόγελο έσκασε στα χείλη?...Άυτή η λίμνη μου κάνει ένα κλικ, όπως επίσης και τα γραφικά χωριουδάκια και οι επαρχίες. Αυτό που θέλω να κανω κατά τη διάρκεια των διακοπών μου είναι απλό. Να ξεφύγω από την καθημερινότητα της ζωής εδώ (Αθήνα) και να δω μέρη ήσυχα, πανέμορφα...φαντάζομαι θα έχει τύχει και σε εσένα να πηγαίνεις σε ένα μέρος και μέσα σου να νοιώθεις πως να το χαρακτηρήσω...απόλυτη χαλάρωση να το πω αγαλίαση να το πω ολοκλήρωση να το πω....όπως και να το πω δεν περιγράφεται με λόγια. θέλω να πιστεύω πως με καταλαβαίνεις. μόνο μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αυτή τη λίμνη?την έψαξα στο google και δεν βρήκα τπτΣίγουρα αυτό το πρόγραμμα δεν ενδείκνυται αν αναζητάς θάλλασσα και καλοκαιρινό σκηνικό.Ομως αφού θα περάσεις μια εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα θα τα χαρείς αυτά.Ως αναφορά το Μόναχο κατά τη γνώμη μου είναι υποτιμημένος προορισμός γιατίέχει πολλά να πρσφέρει σε πολιτιστικό επίπεδο(μουσεία ,αξιοθέατα κ.τ.λ.)Ωστόσο είναι και θέμα προσωπικών επιλογών.Αν προτιμάτε να περάσετε τις διακοπές σας σε πιο μικρές γραφικές πόλεις τότε ίσως το Ινσμπρουκ ενδύκνειται για περισσότερες μέρες ή κάποια άλλη μικρότερη πόλη στην επαρχία του Τυρόλο ή του Σάλζμπουργκ που θα σας δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε και εκδρομούλες σε γραφικά χωριά η σε λίμνες όπως η chieme sea Το σκηνικό.στις όχθες της μοιάζει με παραλία όπου οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί απολάμβάνουν το μπάνιο τους πίνοντας μπυρίτσα στα μαγαζιά τριγύρω.Κάνε την έρευνά σου ,σκέψου τι θέλεις να κάνεις στη διάρκεια των διακοπών σου και για ότι αλλο μη διστάσεις.