• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Με προδιαγραφές αεροδρομίων τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια της χώρας

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μέτρα ασφάλειας που θυμίζουν αεροδρόμια πρόκειται να ληφθούν στα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο της αντιμετωπισης της εγκληματικότητας και της διακινησης παράνομων μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό, επιβάτες και αποσκευές θα περνούν από μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, καθώς και από ελέγχους εισιτηρίων και ταυτοτήτων.

Περισσότερα στο: in.gr - Με προδιαγραφές αεροδρομίων τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια της χώρας - Ειδήσεις - Ελλάδα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αντιγραφω: Έτσι, σε πρώτη φάση τα ΣΑΛΕ θα εφαρμοστούν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπως στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, την Μυτιλήνη, τη Ρόδο και τα λιμάνια της Κρήτης και σταδιακά και στα υπόλοιπα.
Απο που και ως που μεγαλο επιβατικο λιμανι της χωρας η Θεσσαλονικη; Η Παρος εχει καθολη τη διαρκεια του ετους σαφως μεγαλυτερη επιβατικη κινηση! :harakiri::bash:

XRISTOS71

Member
Αντιγραφω: Έτσι, σε πρώτη φάση τα ΣΑΛΕ θα εφαρμοστούν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, όπως στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Ηγουμενίτσα, την Μυτιλήνη, τη Ρόδο και τα λιμάνια της Κρήτης και σταδιακά και στα υπόλοιπα.
Απο που και ως που μεγαλο επιβατικο λιμανι της χωρας η Θεσσαλονικη; Η Παρος εχει καθολη τη διαρκεια του ετους σαφως μεγαλυτερη επιβατικη κινηση! :harakiri::bash:
Ερση μου εσυ λες αυτό !!!!!
Εγω σκέφτομαι εμένα που δεν μου έφταναν τα ξεβρακώματα στα αεροδρόμια τώρα θα πρέπει να με ψάχνουν και στα λιμάνια :mad::mad:.

Ας γίνουν πραξη τα λόγια πρώτα ,γιατι στην Ελλάδα μόνο λόγια έχουμε

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εισαι και πολυ μελαχρινος παλικαρι μου και το καλοκαιρι που θα σε εχει δει ο ηλιος θα εισαι στοχος.
Εγω παλι γελω γιατι με ενα η βια δυο πλοια την ημερα απο Θεσσαλονικη πως γιναμε και μεγαλο λιμανι της χωρας θα ηθελα να μαθω!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Το άρθρο δεν αναφέρεται σε επιβατικά λιμάνια, αλλά σε λιμάνια εν γένει.
Η Θεσσαλονίκη έχει το δεύτερο λιμάνι της χώρας, άσχετα αν η επιβατική κίνηση είναι μηδαμινή.
Άλλωστε τα φαινόμενα απατούν, γιατί μέσα στα δέκα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, συγκαταλέγονται το Πέραμα και τα ...Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ απουσιάζει η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Ηγουμενίτσα!
Δείγμα μιας υπανάπτυκτης χώρας, που δεν κατόρθωσε ακόμα να κάνει γέφυρες σε στενά και ναενώσει κοντινά νησιά, όπως στη Δανία, Ιαπωνία, Σουηδία, Ολλανδία, ΗΠΑ κλπ και στηρίζεται ακόμα στα φέρι για τη διακίνηση επιβατών.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το άρθρο δεν αναφέρεται σε επιβατικά λιμάνια, αλλά σε λιμάνια εν γένει.
Αντιγραφω: Στο πλαίσιο αυτό, επιβάτες και αποσκευές θα περνούν από μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, καθώς και από ελέγχους εισιτηρίων και ταυτοτήτων.

Εμενα αυτο μου δινει την εντυπωση οτι αναφερεται σε επιβατικα λιμανια. Δεν αναφερεται σε εργαζομενους και ναυτικους.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αντιγραφω: Στο πλαίσιο αυτό, επιβάτες και αποσκευές θα περνούν από μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων, καθώς και από ελέγχους εισιτηρίων και ταυτοτήτων.

Εμενα αυτο μου δινει την εντυπωση οτι αναφερεται σε επιβατικα λιμανια. Δεν αναφερεται σε εργαζομενους και ναυτικους.
Αναφέρεται αποκλειστικά στα μεγάλα λιμάνια, είτε έχουν πολλούς, είτε λίγους επιβάτες.
Ένα μεγάλο λιμάνι που μπορεί να έχει ελάχιστη επιβατική κίνηση, δεν παύει να είναι ένα μεγάλο λιμάνι.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Μαλλον καποιος προθυμοποιηθηκε να πουλησει μηχανηματα και καποιος αλλος ειπε ναι τα παιρνουμε για να διαφυλαχτει η ταξη.
Καπως ετσι γεμισαν μηχανηματα και αλλες υπηρεσιες (πχ δικαστηρια) και τωρα σαπιζουν αχρησιμοποιητα.
Βεβαια χαιρομαι που το αυτοκινητο μου θα περασει απο μηχανημα ανιχνευσης μεταλλων, ετσι θα σιγουρευτω οτι δεν ειναι πλαστικο.
Το πραγμα μου θυμιζει τους ανιχνευτες γριππης του αβραμοπουλου, σε ολη την Ευρωπη στα αεροδρομια δεν ετρεχε τιποτα και στα ελληνικα σε υποδεχοταν ο Ρομποκοπ. Ανιχνευτες, στολες, σκυλοι για να κατασπαραξουν τον καθε συναχωμενο κλπ.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Φαντασου τωρα Δεκαπενταυγουστο στο λιμανι του Πειραια ,οπου ηδη γινεται ο κακος χαμος ..και οχι μονο τοτε βεβαια αλλα σχεδον ολο το καλοκαιρι...και να υπαρχουν μηχανακια ...ελεγχος ταυτοτητων κλπ κλπ
Τρελες καθυστερησεις!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτο ακριβως! Για να μπορεσει να λειτουργησει αυτο το συστημα σε λιμανια με μεγαλη επιβατικη κινηση χρειαζομαστε εγκαταστασεις παραπλησιες με αυτες ενος αεροδρομιου. Στον Πειραια πουθενα δεν εχω δει κατι αναλογο.
Τι θα κανουν ακριβως; Θα μας φωναζουν μεσα στο λιοπυρι κανα τριωρο πριν για να ελεγξουν τους 1500 επιβατες που εχει ενα πλοιο τον Αυγουστο και θα τους αφηνουν τους ελεγμενους μεσα στο λιοπυρι; Πανε οι παππουδες και οι γιαγιαδες! Το τελευταιο τους ταξιδι θα ειναι;
Και με τα αυτοκινητα τι θα γινεται; Αυτα πως θα τα ελεγχουν; Θα εχουν τοσο προσωπικο για κατι τετοιο; Η θα χρειαζεται ενα πενταωρο για να ελεγχθουν οι παντες;
Το 2004 ενα τετοιο χαζο ειχε γινει (πολυ πολυ λιγωτερου μεγεθους-απλως οι επιβατες οφειλαν να εχουν μαζι τους ταυτοτητες η αλλου τυπου εγγραφα) και ουδεποτε εφαρμοστηκε γιατι το πλοιο δε θα εφευγε ποτε!
Ενα τετοιο μετρο προυποθετει τετοιες εγκαταστασεις καταρχην. Νομιζω οτι στην ουσια ολη αυτη η ιστορια γινεται για να πουληθουν καποια τετοια μηχανηματα, οπως λεει και ο Σωκρατης παραδειγμα: τα δικαστηρια της Θεσσαλονικης -οπου υπηρξε και εκρηξη-και κατοπιν τοποθετηθηκαν μηχανηματα τα οποια ουδεποτε λειτουργησαν.
Αν λειτουργουσαν αμφιβαλλω αν θα προφταιναν δικηγοροι, διαδικοι και μαρτυρες τη δικη τους! Στην ουρα θα ηταν και θα περιμεναν να ελεγχθουν!

XRISTOS71

Member
Φαντασου τωρα Δεκαπενταυγουστο στο λιμανι του Πειραια ,οπου ηδη γινεται ο κακος χαμος ..και οχι μονο τοτε βεβαια αλλα σχεδον ολο το καλοκαιρι...και να υπαρχουν μηχανακια ...ελεγχος ταυτοτητων κλπ κλπ
Τρελες καθυστερησεις!

Αυτοί που θα πάρουν την μίζα για την προμήθεια των ανιχνευτών δεν θα είναι εκει καλοκαιριάτικα να ταλαιπωρούνται ,οπότε εν τους ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός ;)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αυτοί που θα πάρουν την μίζα για την προμήθεια των ανιχνευτών δεν θα είναι εκει καλοκαιριάτικα να ταλαιπωρούνται ,οπότε εν τους ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός ;)
Πεστα Χρηστο-στομε!:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou