emouli
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μια φλύαρη εισαγωγή
Μετά το άκρως πετυχημένο ταξίδι στην κοιλάδα του Λίγηρα (με ολίγον από Παρίσι), το οποίο φυσικά το είχα οργανώσει μόνη μου μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, είχε έρθει πια ο καιρός για ένα ακόμα ταξίδι με την ίδια παρέα. Το παρεάκι αποτελείται από δυο ζευγάρια, την αφεντιά μου με τον άντρα μου (τον Γ.) και μια κολλητή μου φίλη από τα μαθητικά μας χρόνια (την Α.) μετα του συζύγου της (του Κ.). Είμαστε χρόνια φίλοι μεταξύ μας και κάνουμε πολύ καλή παρέα, οπότε γουστάρουμε να κάνουμε και ταξιδάκια μαζί. Ολα καλά κι όλα ωραία μέχρι εδώ. Ήμασταν όλοι ψημένοι λοιπόν για μια απόδραση, αλλά υπήρχε ένα θεματάκι... Αυτό του προορισμού. Αστεία πράγματα, θα πει κάποιος. Κι όμως, ο συντονισμός 4 ανθρώπων δεν είναι απλή υπόθεση. Ειδικά όταν ο ένας είναι πολυταξιδεμένος, τότε οι ευρωπαϊκοί προορισμοί (σε πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις) μειώνονται δραματικά. Για άλλες ηπείρους ούτε λόγος, αφού τα οικονομικά μας δεν το επιτρέπουν. Οπότε πρέπει να προσανατολιστούμε σε κάποιο road trip κάπου στην ευρωπαϊκή επαρχία. Μετά από διάφορες ιδέες και ψάξιμο στο νετ για τιμές, ο κύβος ερρίφθει! Βόρεια Ισπανία σου 'ρχόμαστε! Η Χώρα των Βάσκων μας ασκούσε πάντα μια γοητεία περισσότερο για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι παρά για άλλους λόγους. Όμως μετά από αρκετό ψάξιμο και διάβασμα στο φόρουμ οι λόγοι εγιναν πολλοί περισσότεροι. Τι ευτυχία θεέ μου! Είχα αρκετό χρόνο μπροστά μου για να ετοιμάσω αυτό το ταξίδι. Ήταν τέλος Δεκέμβρη (του '12) κι εμείς θα ταξιδεύαμε το Πάσχα του '13.
Πρώτα απ' όλα κλείστηκαν τα αεροπορικά. Η Λούφτυ είχε προσφορά 200 Ε Αθήνα - Μπιλμπάο μέσω Φρανκφούρτης. Κατόπιν χαράχτηκαν οι διαδρομες που θα κάναμε και τα μέρη που θα βλέπαμε. Μετά από πολύωρες αναζητήσεις στο νετ ήμασταν πλέον έτοιμοι. Επιτέλους ξεκινάμε...