• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Μετακομιση στο Σικαγο???

alexanaparos

Member
Παιδια καλησπερα!Το θεμα που θελω να διατυπωσω ειναι σχετικα με ενα ταξιδι που θα κανω τον Μαιο στην Αμερικη και συγκεκριμενα στο Σικαγο.
Εχω καποια δικα μου ατομα εκει και θελω να παω να τα επισκεφτω...Σκοπευω να μεινω 2-3 μηνες εκει και θα ηθελα καποιες πληροφοριες απο ατομα που εχουν παει ή ακομα καλυτερα απο ατομα που εχουν ζησει εκει....
Αρχικα ο σκοπος της επισκεψης μου ειναι οι διακοπες αλλα δεν σας κρυβω πως εδω και ενα χρονο μου εχει κολησει η ιδεα να μετακομισω εκει μιας και στην Ελλαδα δεν βλεπω προκοπη...Σκεφτομαι λοιπον το διαστημα των διακοπων μου να ψαξω να βρω μια δουλεια εκει για να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για το τι εστι ζωη στις Η.Π.Α...Αν ολα πανε καλα και δω οτι μου αρεσει θα το προχωρισω για να βγαλω εργατικη βιζα,μιας και αρχικα θα ειμαι εκει με τουριστικη....
Θα παρακαλουσα λοιπον οσους γνωριζουν το αντικοιμενο να μου δωσουν καποιες πληροφοριες στις εξης αποριες:1)Ποσο ευκολο ειναι για εναν Ελληνα που γνωριζει πολυ καλα την Αγγλικη γλωσσα να προσαρμοστει εκει.2)Η ευρεση εργασιας ειναι πολυ δυσκολο?3)Πως ειναι οι ανθρωποι εκει και γενικοτερα ο τροπος ζωης?4)Αν δουλευεις πραγματικα σκληρα ειναι μια χωρα που μπορεις να προκοψεις?Γενικοτερα οτι πληροφορια μπορει ο καθενας να μου δωσει απο την προσωπικη του εμπειρια θα ειναι οτι καλυτερο στο να μπορεσω να σχηματισω εστω και μια μικρη γνωμη....
Σας ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα.....

Borealis

Member

Αφού το πήρες απόφαση για Σικάγο δες να ξέρεις με τι θα βουρκώνεις...

Last edited by a moderator:

alexanaparos

Member
Δεν λεω οτι αν τελικα το παρω αποφαση,δεν θα μου λειψει η Ελλαδα....Θα μου λειψει και πολυ μαλιστα αλλα πραγματικα δεν εχω τιποτα να με κρατησει εδω...Ειμαι 29 χρονων και νομιζω οτι αφου δεν εχω βρει ακομα αυτο που ψαχνω(οτι και αν ειναι αυτο)ισως θα πρεπει να διευρυνω λιγο τους οριζοντες μου......Ποιος ξερει!Η Αμερικη μπορει απλα να ειναι μια σταση και οχι ο προορισμος.....??????

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
μηπως πρεπει να ρωτησεις τους δικους σου ανθρωπους να σε βοηθησουν εκει που θα ξερουν σιγουρα καλυτερα?
το οτι εχεις τουριστικη βιζα δεν σουεπιτρεπει να κατσεις περισσοτερο απο 3 μηνες (αν αυτο ειναι το σωστο και οχι λιγοτερο).
φροντισε να εχεις εισητηριο επιστροφης μεσα στο σωστο διαστημα γιατι αν σε πετυχουν στον ελενχο θα σε διωξουν απο την χωρα.το επαθε ενας φιλος μου την προηγουμενη βδομαδα που πηγαινε σικαγο για αοριστο διαστημα λογω ερωτα!!!!!!
και προσπαθουμε να διορθωσουμε τα πραγματα τωρα.

εμενα παντως οι φιλοι που εχω στο σικαγο θελουν να επιστρεψουν ελλαδα παρολο που δεν θα εχουν τις δουλειες που εχουν εκει και την ιδια ζωη.επιλογες ειναι αυτα,εσυ πρεπει να δεις τι θες πραγματικα και τιποτα δεν ειναι ευκολονα ξερεις.

SIMONA

New Member
Καταρχάς καλησπέρα είμαι καινούρια εδώ και το βρήκα τυχαία γιατί εψαχνα μετακόμιση στην Αμερική.Είδα λοιπόν το θέμα σου εδώ και να σου πω ότι νιώθω ακριβώς όπως εσύ,δηλαδή είμαι έτοιμη να τα μαζέψω και να φύγω για Αμερικη και συγκεκριμένα Νέα Υόρκη.Σικάγο έχω πάει και είναι μια πανέμορφη πόλη,πολύ κρύο βέβαια αλλά πανέμορφη.Κοίταξε να δεις,εγώ σου λέω να το κάνεις οπωσδήποτε αυτό το βήμα και να δοκιμάσεις γιατί κι εγώ θέλω να το κάνω εδώ και χρόνια,έχω πλέον φτάσει 30 ετών είμαι ακόμα στην Ελλαδίτσα και χτυπάω το κεφάλι μου.Αυτά τα περί θα σου λείψει η όμορφη Ελλάδα δεν μου λένε τίποτα,πάντα έχεις την επιλογή του πάω δοκιμάζω κι αν δεν μου κάνει γυρίζω πίσω.Η Ελλάδα δεν θα σου λείψει και τόσο γιατί θα δεις τόσες διαφορές που θα λες επιτέλους άλλος κόσμος άλλη νοοτροπία κι όχι ελληνική κακομοιριά.Να έχεις όμως το σκεπτικό ότι όντως είναι πολύ δύσκολα εκεί και φυσικά μην ξεχνάς την εγκληματικότητα την βία.Το μεγάλο μειονέκτημα της Αμερικής που αν δεν υπήρχε θα ήταν υπέροχο.Την αγαπάμε την Ελλάδα είπαμε,όπου κι αν πάμε θα συμβαίνει αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μιζεριάζουμε εδώ και να μην ψάχνουμε για το καλό μας κάπου αλλού.Εγώ ψάχνομαι να φύγω καλή τύχη σου εύχομαι και να το κάνεις.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Λοιπόν...

1) Μην αναφέρεις ΠΟΤΕ στο αεροδρόμιο ότι σκέφτεσε να μετακομίσεις εκεί. Όντως δεν χρειάζετε να βγάλεις βίζα πλέον στη πρεσβεία αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αναγκαστηκά θα σε αφήσουν να περάσεις στη χώρα. Θα χρειαστείς εισητήριο επιστροφής (μέχρι και 3 μηνών - ούτε μέρα παραπάνω)...

2) Έχω δει αρκετά παιδιά να μιλάνε για μετακόμιση στην Αμερική. Το γεγονός είναι οτι είναι κάτι το σχεδόν απίθανο να γίνει. Δεν υπάρχει "εργασιακή βίζα" όπως την νομίζεις. Υπάρχει βίζα που στη δίνει το υπουργείο εξωτερικών της Αμερικής - ΑΦΟΥ ο εργοδότης σου αποδίξει οτι μετά απο 6 μήνες αναζήτησης υπαλλήλου για συγκεκριμένη θέση δεν μπόρεσε να βρεί κατάλληλο άτομο καί εσύ καλύπτεις αυτή τη θέση. Αυτές οι βίζες έχουν συγκεκρίμενο αριθμό (που κάθε χρόνο πέφτει) οπότε και να βρείς κάτι τέτοιο δεν σημαίνει αναγκαστικά οτι θα σου την δώσουν. Αν λοιπόν βρείς κάτι τέτοιο και πάλι θα πρέπει να γυρισείς στην Ελλάδα και να πας απο πρεσβεία γιατί δεν μπορείς να κάνεις adjustment of immigration status στην Αμερική (αν το προσπαθίσεις να το κάνεις απλά θα απελαθείς). Υπάρχουν επαγγέλματα που η Αμερική έχει ανάγκη (πχ. δάσκαλοι, γιατροί, νοσοκόμες κτλ) και είναι σχετικά πιο εύκολο να βρείς βίζα έτσι αν έχεις αντίστοιχες σπουδές. Εννοιείται ότι αύτες οι θέσεις είναι σε επαρχιάκες περιοχές ή μέσα στα ghetto.

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
παιδιά καλησπέρα!
το καλοκαίρι πήγα με τον άνδρα μου ταξίδι στο Σικάγο για να δούμε κάτι φίλους και συγγενείς που ζουν εκεί. Επίσης θέλαμε να δούμε κι εμείς πώς είναι η ζωή εκεί, γιατί το σκεφτόμασταν σοβαρά να φύγουμε για Αμερική. Είμαστε από τους τυχερούς που κερδίσαμε μέσω lottery την πράσινη κάρτα ( άδεια παραμονής και εργασίας στην Αμερική) αλλά δεν είμαστε τελικά σίγουροι αν αυτό πρέπει να κάνουμε. Αυτές οι κληρώσεις που γίνονται από Ίντερνετ νομίζαμε ότι ήταν ψεύτικες κλπ μέχρι που τελικά κερδίσαμε κι εμείς οι ίδιοι. Τέλος πάντων.
Η εντύπωσή μου από το Σικάγο είναι ότι ναι μεν είναι μια ωραία πόλη αλλά προσωπικά θα μου φαινόταν δύσκολο να ζήσω εκεί. Βέβαια τη συγκρίνω με Νέα Υόρκη που έχει άλλη χάρη ( και άλλο πανάκριβο κόστος ζωής). Το Σικάγο είναι ωραίο, δεν φαίνεται να έχουν οι άνθρωποι τόσο άγχος όπως στην Νέα Υόρκη, αλλά εγώ εκεί ένιωσα εγκλωβισμένη. Δεν υπάρχει φυσικά απευθείας πτήση με Αθήνα, είναι στη μέση της Αμερικής δεν είναι εύκολο να πας κι αλλού δηλαδή και γενικά μαζεύει πολύ κόσμο από χωριά της Αμερικής και γενικώς κάτι λείπει από την πολη. Το κλίμα του είναι πολύ περίεργο. Το χειμώνα παγώνει το κόκκαλό σου με τα χιόνια, και το καλοκαίρι από την πολύ ζέστη και υγρασία κοντέψαμε να τα κακαρώσουμε. Επίσης χιλιάδες κουνούπια παντού!!
Όσο για τους φίλους που ζουν εκεί. Κάποιοι είναι Έλληνες που πήγαν εκεί γύρω στα 30 για δουλειά γιατί ήταν απογοητευμένοι με την Ελλάδα. Δεν έχουν καταφέρει όμως σπουδαία πράγματα ούτε κι εκεί, κι επιπλεόν είναι τόσο μακριά που ζήτημα να έρχονται μια φορά το χρόνο Ελλάδα. Βέβαια υπάρχει και κόσμος που του αρέσει. Γνωρίσαμε ένα ελληνοτουρκικό ζεύγος ( αυτός Έλληνας κι αυτή Τουρκάλα) που ζουν εκεί 10 χρόνια, είναι 35 χρονών, έχουν αγοράσει δικό τους σπίτι κλπ. που αποκλείεται να το έκαναν αυτό εδώ, οπότε μπορούμε να πούμε ότι ανήκουν στους επιτυχημένους και τους αρέσει εκεί η ζωή.
Νομίζω είναι τελικά υποκειμενικό το κριτήριο. Σημασία έχουν οι συνθήκες. Αν έχεις κόσμο εκεί που μπορεί να σε βοηθήσει, αν θα βρεις εύκολα δουλειά, αν θα κάνεις φίλους κλπ. Οπωσδήποτε το πολυεθνικό περιβάλλον του Σικάγου είναι καλό ( δεν πας δηλαδή σε κανένα αμιγώς αμερικανικό μέρος να νιώθεις σαν τη μύγα μες στο γάλα), αλλά νομίζω ότι ύστερα από κάποια ηλικία είναι δύσκολο να πάρει κανείς τέτοια απόφαση.
Πάντως εμείς σαν ζευγάρι, εγώ γύρισα απογοητευμένη ( δεν το σκέφτομαι καν δηλαδή να πάω εκεί) και ο άνταρς μου ενθουσιασμένος ( θα έφευγε και αύριο).
Άντε τώρα να συνεννοηθούμε και να αποφασίσουμε!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom