Μετακινήσεις στο Παρίσι- navigo ή Paris visite?

paefstra

Member
Ναι θα περπατήσουμε πολύ αλλά σίγουρα για να χώσουμε στην ίδια μέρα διάφορες περιοχές θα χρειαστούν και μέσα. Επίσης από το 20ο διαμέρισμα που μένουμε πάλι με κάποιο μέσο θα ξεκινάμε το πρωί.
Για 3 μερες μη βγαλετε εβδομαδιαια. Αν χωρισετε την πολη σε περιοχες περιηγησης, θελετε ενα μετρο το πρωι κι ενα το βραδυ. Σε καποιες περιοχες, πχ Marais το πατε και ποδαρατο απο το ξενοδοχειο.
Το μετρο του Παρισιου ειναι ο πιο καταθλιπτικος τροπος μετακινησης. Προτιμω τα λεωφορεια και τα ποδια. Οταν φτασετε θα το καταλαβετε. Η πολη ειναι χαρμα για περπατημα.

eva@travel

Member
Για 3 μερες μη βγαλετε εβδομαδιαια. Αν χωρισετε την πολη σε περιοχες περιηγησης, θελετε ενα μετρο το πρωι κι ενα το βραδυ. Σε καποιες περιοχες, πχ Marais το πατε και ποδαρατο απο το ξενοδοχειο.
Το μετρο του Παρισιου ειναι ο πιο καταθλιπτικος τροπος μετακινησης. Προτιμω τα λεωφορεια και τα ποδια. Οταν φτασετε θα το καταλαβετε. Η πολη ειναι χαρμα για περπατημα.
Νομίζω πως κάπου πήρε το μάτι μου αυτό σχετικά με την ασχήμια του μετρό και την ομορφιά κάποιων διαδρομών λεωφορείων. Έχω σημειώσει και ένα συγκεκριμένο νούμερο λεωφορείου με μια γραφική διαδρομή. Τα εισιτήρια τα χάρτινα έχουν καταργηθεί. Άρα υποχρωτικά θα εκδώσουμε κάποια κάρτα και θα την φορτώνουμε με συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων αν δεν βγάλουμε εβδομαδιαία? Στο CDG υπάρχει γκισέ με υπαλλήλους αν δεν τα καταφέρουμε με μηχάνημα?

Στην Μονμάρτη να πάμε βράδυ ή πρωί?

Για περατζάδα νύχτα σε μπαράκια ή γενικά ως γειτονιές με νυχτερινή ζωή (δεν εννοώ κλαμπ) έχω σημειώσει το Πιγκάλ, το Μαράι και την Όπερα. Σωστά?

Η γιορτινή αγορά στο La Defense τι ώρα κλείνει?

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Στο CDG που φτάνουμε μεθαύριο μπορούμε να αγοράσουμε navigo ώστε να τη χρησιμοποιήσουμε και στο τρένο που θα πάμε Παρίσι; Ποια είναι η τιμή της εβδομαδιαίας κάρτας αυτήν την στιγμή; Εμείς φτάνουμε Πέμπτη CDG και Κυριακή φεύγουμε από Ορλι για Αθήνα. Μένουμε στο 20ο διαμέρισμα. Τί μας συμφέρει να κάνουμε; Θα χρησιμοποιήσουμε ΜΜΜ θεωρώ.
Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου είναι λίγο πιο πάνω.
Τα τρένα από το CDG συμπεριλαμβάνονται στην Navigo. Για το Orly δεν ξέρω. Μπες στην σελίδα τους να το τσεκάρεις.
Εάν είναι και το Orly μέσα τότε αξίζει.
Επίσης, χτύπα στο Google "Christmas markets in Paris", και θα μάθεις τα φετινά ωράρια λειτουργίας τους.
Εάν ομαδοποιήσεις τις περιοχές θα χρησιμοποιήσεις το πολύ 4 εισιτήρια την ημέρα. Δες εάν σε συμφέρει για τις 3 ημέρες που θα είσαι.

Μολις γυρισα και τα εχω φρεσκα. Η Navigo η εβδομαδιαια ισχυει απο Δευτερα εως Κυριακη και κοστιζει 31,60 ευρω και ισχυει και για Βερσαλλιες και για αεροδρομιο. Παρολο οτι την βγαλαμε την Πεμπτη εως Κυριακη και μεναμε και κοντα στην opera τα λεφτα της τα εβγαλε γιατι πηραμε και λεωφορεια κλπ και μετρο κλπ. Τωρα για τις μερες σου πριν τη Δευτερα μπορεις να παρεις 10ρακια εισητηρια και να καλυφθεις. Για τη Navigo να παρεις φωτο μαζι σου τυπου ταυτοτητας θα τις κολλησουν πανω στην καρτα και θα γραψεις το ονομα σου. Εμεις που ειχαμε τη navigo απο το προηγουμενο ταξιδι πριν 10 χρονια μας τις αλλαξαν χωρις την χρεωση των 5,00 ευρω που εχει.

blade_

Member
Ναι θα περπατήσουμε πολύ αλλά σίγουρα για να χώσουμε στην ίδια μέρα διάφορες περιοχές θα χρειαστούν και μέσα. Επίσης από το 20ο διαμέρισμα που μένουμε πάλι με κάποιο μέσο θα ξεκινάμε το πρωί. Εκτός από την εβδομαδιαία navigo, υπάρχει και ημερήσια ή 3ήμερη να δω αν συμφέρει? Μήπως ξέρετε τί ώρα κλείνουν οι γιορτινές αγορές? Αυτήν στους ουρανοξύστες?
Νομίζω πως όχι είναι εβδομαδιαία. Δεν ξέρω αν σας συμφέρει το πακέτο των δέκα εισιτηρίων. Σωστή σκέψη πάντως για το 20 διαμέρισμα, λόγω απόστασης αλλά κυρίως λόγω ασφαλείας

paefstra

Member
1. Άρα υποχρωτικά θα εκδώσουμε κάποια κάρτα και θα την φορτώνουμε με συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων αν δεν βγάλουμε εβδομαδιαία?
2. Στο CDG υπάρχει γκισέ με υπαλλήλους αν δεν τα καταφέρουμε με μηχάνημα?

3. Στην Μονμάρτη να πάμε βράδυ ή πρωί?
1. Ναι. Βασικα κατεβαινεις σε οποιαδηποτε σταση μετρο και σου φορτωνει υπαλληλος στο γκισε. Ουτε καν αγχος για μηχανηματα.
2. Ναι τεραστιο με παρα πολλους υπαλληλους που σου μαθαινουν το μηχανημα.
3. Πρωι για τη θεα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.301
Μέλη
39.978
Νεότερο μέλος
kelvinwrithe63

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα