Ευχαριστω για τις πληροφορίες. Η αληθεια ειναι οτι ακομη δεν εχω αποφασισει αν θα μεινω ολες τις μερες στη Καλαματα, η αν θα παω και καποιες μερες καπου αλλου. Αναφορικα με τις ημερησιες εκδρομες που μου προτεινες, τις σημειωσα ηδη για τις βαλω στο προγραμμα μου. Εχεις να μου προτεινεις καποιο καλο μαγαζι για μπανιο, φαγητο, καφε σε αυτες τις εκδρομες?Νομίζω ότι είναι πολλές και οι 8 διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα. Εάν δεν έχεις πάει προς Λακωνική Μάνη, θα μπορούσες να βάλεις τις 3 διανυκτερεύσεις στην Αερόπολη ή στο Γύθειο για να είσαι πιο κεντρικά στο νομό Λακωνίας και να δεις υπέροχα τοπία και εκεί.
Με δεδομένο ότι θα πας καλοκαίρι, όπως πήγα και εγώ στη Μεσσηνία (πριν από 11 χρόνια), με ένα 8 χρονο κοριτσάκι και ένα 14χρονο έφηβο αγόρι, θα σου προτείνω 3 ημερήσιες εκδρομές με αφετηρία την Καλαμάτα:
1. Καλαμάτα – Κορώνη (επίσκεψη στον οικισμό εσωτερικά του κάστρου οπωσδήποτε!) - Φοινικούντα (για μπάνιο, εάν βρείτε χώρο) - Μεθώνη (για φαγητό δίπλα στο κύμα και επίσκεψη στο κάστρο, εάν θέλετε).
2. Καλαμάτα -Πολυλίμνιο (πεζοπορία και μπάνιο στη λιμνούλα, εάν είστε θαρραλέοι) - Παραλία Βοϊδοκοιλιάς (προστατευόμενη περιοχή Natura, με θολά αβαθή νερά, η οποία είναι διάσημη για το σχήμα της και το υγροβιότοπό της, αλλά εμένα δεν με εντυπωσίασε…) – Πύλος (για περιήγηση στα γραφικά δρομάκια της, φαγητό και ένα υπέροχο δειλινό!).
3. Καλαμάτα – Καρδαμύλη (περιήγηση στον παλιό μισογκρεμισμένο οικισμό με την ωραία εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα) και καφεδάκι δίπλα στη θάλασσα – Παραλία του «Φονέα» (γραφική, βοτσαλωτή παραλία, την οποία είδα μόνο από ψηλά αλλά δεν έκανα μπάνιο, οπότε δεν ξέρω…) - Ακτή Καλογριάς (οργανωμένη αμμουδερή παραλία με πολύ ωραία νερά, που είναι γνωστή και ως παραλία του Ζορμπά, καθώς εκεί έζησαν ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς) –
Επιστροφή αργά το απόγευμα, μετά το μπάνιο σας, στην Καρδαμύλη για φαγητό σε ένα από τα ωραία παραλιακά εστιατόρια. Εμείς είχαμε φάει πολύ καλά σε ένα εστιατόριο που σίγουρα θα έχει αλλάξει όνομα μετά από τόσα χρόνια. Πρωινό καφεδάκι είχαμε πιει στο καφέ «Αύρα» που τώρα δεν υπάρχει και βρισκόταν στην ίδια τοποθεσία με το τωρινό «Aquarella» που έχει πολύ ωραία θέα!
Εχουμε και λεμε εκδρομη σε :
1. Κορωνη Μεθωνη Φοινηκούντα
2. Πολιλημνιο Καταρρακτες και Πυλος
3. Καρδαμυλη Ακτη Καλογριας.