Kingmouf
Member
Εμείς είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο (Απρίλιος 2015) και δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Και γενικά δεν ήμασταν τίποτα γενναίοι, ήταν πολύς κόσμος που είχε είτε έρθει με αυτοκίνητο είτε είχε νοικιάσει. Από εκεί και πέρα το λογαριάζεις εσύ, εφόσον έχεις οικογένεια - αλλά νομίζω με τον ίδιο τρόπο που θα το λογάριαζες και για μια άλλη χώρα.Καλημέρα και από εμένα, Χρειάζομαι και εγώ λίγη βοήθεια . Έχω κανονίσει να πάω με την οικογένεια τον Δεκέμβρη για έντεκα ημέρες. Έχω κλείσει ήδη τις πρώτες 4 ημέρες να μείνω στο Μαρακές και τις υπόλοιπες ακόμα τις επεξεργάζομαι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μου προτείνεται να νοικιάσω αυτοκίνητο γενικά στο Μαρόκο και να κάνω τις διαδρομές μου με αυτό π.χ για Φες, Ραμπάτ κ.α. ,είναι επικίνδυνο το θεωρείτε ή όχι ; Επίσης σκέφτομαι να αφιερώσω και δύο ή τρεις μέρες για την Έρημο (Zagora ή Merzouga) και να έχω μαζί και τα παιδιά, είναι ασφαλές ή να το αφήσω;;
Ευχαριστώ…
Όσον αφορά την έρημο, και πάλι δεν αντιμετωπίσαμε κάτι που να χρήζει ιδιαίτερης σημείωσης ή που να καθιστά την όλη φάση ακατάλληλη για παιδιά. Φαντάζομαι ότι δε μιλάμε για πολύ μικρά παιδιά με ιδιαίτερες απαιτήσεις ε? Δλδ αυτό που θέλω να πω, είναι ότι στην έρημο είναι περίπου σαν να πηγαίνετε για camping μια δυο μέρες, ανάλογα τί θα επιλέξετε. Τώρα αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά και χρειάζεστε τίποτα ιδιαίτερες παροχές, ίσως έχετε ορισμένες δυσκολίες. Αν τα παιδιά είναι λίγο μεγαλύτερα (ξέρω γω... π.χ. δημοτικό και πάνω), νομίζω ότι θα περάσουν πολύ ωραία. Θα είναι τρελή εμπειρία για αυτά.
Επειδή βάζουμε παιδιά στην εξίσωση, να σημειώσω ότι σου μεταφέρω τη δική μας εμπειρία. Εσύ πρέπει να αξιολογήσεις την όλη φάση, ανάλογα με τα παιδιά, την ηλικία τους και τις δικές σας δυνατότητες.
Να σημειώσω πάντως ότι πάτε χειμώνα. Οκ η έρημος είναι έρημος, αλλά μη περιμένετε ότι θα είναι 40άρια και τέτοια. Και το βράδυ στην έρημο θα έχει κρύο (εμείς είχαμε σκεπαστεί με χοντρή κουβέρτα). Στο Μαρακές θα είναι σαφώς πιο ζεστά από ότι πιο βόρειες περιοχές όπως Φεζ ή Ραμπάτ (δες εδώ https://www.holiday-weather.com/fez/averages/december/ ότι για Δεκέμβρη στη Φεζ μιλάμε για θερμοκρασίες 17 έως 6 βαθμούς). Να σημειώσω ότι εμείς πήγαμε Απρίλη και βροχές είχαμε και σχετική δροσιά και κατά τα περάσματα μας από τα βουνά συναντήσαμε και χιονάκι. Όχι ότι το Μαρόκο είναι κανένας χειμερινός προορισμός αλλά δεν είναι Δεκέμβρη μήνα και σούπερ τρελό καλοκαίρι.