• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μακεδονομαχίες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
επισης στις σλαβικες γλωσσες το ατονο ο διαβαζεται α
η σωστη εκφορα στα "μακεδονικα" ειναι Αχριντ και οχι οχριδ...
Eπικό ποστ... επιτέλους έμαθα ότι τα μακεδονικά που ομιλούνταν τουλάχιστον μια χιλιετία πριν την εφεύρευση των σλαβικών γλωσσών είναι μέρος των σλαβικών γλωσσών.

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
σχολιο

οσο για τα "μακεδονικα" για αυτο το εβαλα σε εισαγωγικα.....ως κατι που δεν ισχυει....επισης οι ελληνες της αρχαιας μακεδονιας....δεν μιλαγανε αλλη γλωσσα οποτε ειναι ΛΑΘΟΣ να μιλας εσυ για αρχαια μακεδονικα....

δεν σχολιασα τις επιλογες τωνπαιδιων που πηγαν αχριδα....αλλα το σχολιο για τα 2 ευρω εισοδο και το οτι δεν μπαινω σε εκκλησιες επειδη δεν ειμαι θρησκα.....

Borealis

Member
οσο για τα "μακεδονικα" για αυτο το εβαλα σε εισαγωγικα.....ως κατι που δεν ισχυει....επισης οι ελληνες της αρχαιας μακεδονιας....δεν μιλαγανε αλλη γλωσσα οποτε ειναι ΛΑΘΟΣ να μιλας εσυ για αρχαια μακεδονικα....
Γράψτο και ξαναγράψτο και ας είναι οφτόπικ, που θα πάει θα το καταλάβουν κάποτε. Μόνο στη πιο ρημαδοχώρα του κόσμου δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος την διαφορά της διαλέκτου από τη γλώσσα. Προφανώς εμείς που μιλάμε κοζανίτικα δεν μιλάμε ελληνικά.
Συγγνώμη για το οφ τόπικ, μπορεί να σβηστεί. Αλλά ως πότε μπορεί ο καθένας να παίζει με το νευρικό μας σύστημα?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προφανώς εμείς που μιλάμε κοζανίτικα δεν μιλάμε ελληνικά.
Κοζανίτικα μιλάτε; Και εγώ που νόμιζα οτι μιλάτε σούρδικα! :bleh:
(να σβηστεί! Είναι εντελώς οφ τόπικ!)

Borealis

Member
Κοζανίτικα μιλάτε; Και εγώ που νόμιζα οτι μιλάτε σούρδικα! :bleh:
(να σβηστεί! Είναι εντελώς οφ τόπικ!)
Τι κουταλιεύς! μπιζέρσια!

(στην μη ελληνική γλώσσα της Κοζάνης θα πει: τι το ψάχνεις! αγανακτησα)

Αυτό και αν είναι οφ τόπικ

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Προφανώς εμείς που μιλάμε κοζανίτικα δεν μιλάμε ελληνικά.
Αναφέρθηκα στο χαρακτηρισμό ''μακεδονικά'' του sfakhania για τη γλώσσα που μιλάνε στην ΠΓΔΜ και όχι για τα κοζανίτικα.

Εσύ γιατί θίχτηκες? Μήπως μιλάς και εσύ σλαβικά των Σκοπίων?

Επίσης, αν δεν κάνω λάθος η μόνη αναγνωρισμένη γλώσσα στην Ελλάδα είναι τα ελληνικά είτε αυτά μιλιούνται στην Κοζάνη είτε στην Κρήτη είτε στη Θράκη.

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
επειδη το θεμα κουραζει οποιος θελει μπορει να κανει ενα νεο θεμα με τιτλο
''βυζαντινολογια,ιστορια,τουρκοκρατια,ζωα φυτα και θρησκεια στην ΑΧΡΙΔΑ''.
επισης οποιος σε 3 μερες εχει παει σε ολα αυτα μπραβο του.εχει ξεπερασει την εννοια του χρονου και τοπου.διακτινισμος στα απλα ελληνικα.ή μπορει και να μην κοιμοταν.αποψη ειναι και αυτη.απ οτι θυμαμαι τα πιο πολλα κλεινανε στις 4.αρα ξυπνας στις 6 τα χαραματα κανεις τζοκινγκ στην λιμνη και μετα παιρνεις σβαρνα τα παντα.εχει αποψη το θεμα.τριτη παραλλαγη αυτη.τεσπα.κουραστηκα με την ξερολιαση( παραλλαγη της εξυπναδας^2).οποιος γουσταρει εκκλησιες,μνημια κτλ ολη μερα καλως να εκφαιρει την αποψη του.εγω ειμαι 28 και στις 10 το βραδυ βγαινω για μπυρες να χαλαρωσω και να απολαυσω το βραδυ μου μεχρι οπου παει.δεν εχω ουτε αρθρητικα,ουτε ρευματισμους,ουτε πιεση ευτυχως.το πρωι ξυπναω στις 10 με 11 χαλαρα και ωραια πινω το καφεδακι και μετα τις 12 κανω το προγραμμα μου χωρις αγχος μηπως και τοιχον δεν θω κανενα θεατρο ή εικονα του 5000 π.χ.μελεταω πριν τι με ενδιαφερει περισσοτερο και βαζω προτεραιοτητες.οποτε οποιος θελει να συμπληρωσει πληροφοριες για την οχριδα ευχαριστως να το κανει.με κομψο τροπο.και οπως για να δεις κατι αρχαιο,βυζαντινο,θεατρο κτλ θελει παιδεια,ετσι θελει παιδεια και για να εκφαιρεις την αποψη σου.so simple,so easy

geopnd

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο-Σκωτια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
και κατι ακομα.επειδη μου αρεσει σε ενα μερος να γινω ενα με τους ντοπιους και λογου της κοινωνικοτητας μου, οι ανθρωποι με τους οποιους οχι μονο μιλησα αλλα βγηκαμε και για ποτακια, δεν εχουν κανενα κομπλεξ με πατριωτικες κορωνες και διαφορα εθνολογικα και πολιτισμικα.δεν με ζαλισαν αυτοι,μη με ζαλιζετε καποιοι εδω.ημαρτον.για εθνολογια και γλωσσικα καντε ενα ποστ και σκοτωθειτε με αναλυσεις και και και και

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
North66;349335 Εσύ γιατί θίχτηκες? Μήπως μιλάς και εσύ σλαβικά των Σκοπίων? [/quote said:
Και γιατί να θιγόταν έτσι και μιλούσε την σλάβικη γλώσσα των Σκοπίων; Κάθε γλώσσα κέρδος είναι!

sfakhania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ινδια , ρωσσια
και λιγο ορθογραφια.....

τωρα ομως με αναγκαζεις.....οταν σε 10 γραμμες κειμενο στα ελληνικα υπαρχουν πολλα και σοβαρα ορθογραφικα λαθη....μετα δεν μας φταινε οι σκοπιανοι...για το χαλι μας.....
επισης στα αρχαια ελληνικα δεν υπαρχει μακεδονικη διαλεκτος , χωριστη, και δεν εχει βρεθει κανενα γραπτο κειμενο σε μακεδονικα ελληνικα , η διαλεκτος ηταν μονο προφορικη και δεν εχουμε μνημεια , εγραφαν στα ελληνικα της νοτιας ελλαδας με δωρικα η αττικα στοιχεια....
στην κυριλικη γραφη ισχυει σιγουρα το ατονο ο να διαβαζεται α
δεν επιμενω για τα λατινικα - σλαβικα , δηλαδη κροατικα , σλοβενικα κτλ κτλ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377