Περιεχόμενα
Ένα ταξίδι 7 ημερών στη πρωτεύουσα της Ισπανιας και γύρω από αυτή ήταν ο προορισμό μας για το καλοκαίρι του 2011. Έχω ταξιδέψει Βαρκελώνη και Σεβίλη τα προηγούμενα χρόνια για τα οποία επιφυλάσομαι να γραψω αναλυτικά κάποια στιγμή, και σκοπός μου είναι λίγο λίγο να ταξιδέψω σε όλη την χώρα. Προσωπικά προτιμώ τα πολλά και μικρά ταξίδια, δίνοντας το χρόνο που πρέπει σε κάθε πόλη, από ένα μεγαλο και ίσως βιαστικό γύρο της Ισπανίας. Από ότι έχω καταλάβει από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στην Ισπανία αλλά και από άλλα ταξίδια, καλό είναι να ταξιδεύεις μόνος και όχι με οργανωμένο γκρουπ, και ειδικά για την Ισπανία να ξέρεις την γλώσσα. Δυστυχώς οι Ισπανοί που θα συναντήσεις στο δρόμο και στα χωριά δε γνωρίζουν αγγλικά. Πάντως οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το τουρισμό σε αεροδρόμιο, ξενοδοχείο μιλάν αρκετά καλά τη γλώσσα. Αν θες όμως να περιπλανηθείς λίγο πιο μακριά από τα τουριστικά και να ακολουθήσεις τους ντόπιους.... πρέπει να μιλας έστω και λίγο....προσπαθούν να σε καταλάβουν.....και φρεναρουν και λίγο αυτή την τρομερή ταχύτητα με την οποία μιλάν.