• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πορτογαλία Μαδέιρα ???

anlazar

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Ηydronetta εχεις πάει Μαδέιρα και το προτείνεις ??? Σκέφτομαι για Μαδέιρα λίγες μερούλες το καλοκαίρι αλλά κάπως μου τριγυρνάνε στο μυαλό και οι "γειτονικές" Αζόρες, προορισμός "παράξενος" για μας τους Έλληνες....και δεν ξέρω τι από τα 2 να διαλέξω !!! Η Μαδέιρα αξίζει για μια εβδομάδα ή είναι πολύ ? Έχω δει ότι δεν έχει παραλίες...πας ουσιαστικά για τη φύση, τα λουλούδια,το βραχώδες τοπίο κτλ κτλ κτλ.

Θα συμφωνήσω μια χαρά η Μαδέιρα, αν και δεν είναι για πολύ

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
και για να ηρεμήσει το μυαλο σου αν το εχεις ανάγκη....:)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οι Αζορες βρισκονται στη συμβολη 3 τεκτονικων πλακων ,της Βορειας Αμερικανικης ,της Αφρικανικης και της Ευρασιατικης.Εχουν σεισμογενη και ηφαιστιακη δραστηριοτητα.
Aξιοθέατα Αζόρες - trivago

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Ηydronetta εχεις πάει Μαδέιρα και το προτείνεις ??? Σκέφτομαι για Μαδέιρα λίγες μερούλες το καλοκαίρι αλλά κάπως μου τριγυρνάνε στο μυαλό και οι "γειτονικές" Αζόρες, προορισμός "παράξενος" για μας τους Έλληνες....και δεν ξέρω τι από τα 2 να διαλέξω !!! Η Μαδέιρα αξίζει για μια εβδομάδα ή είναι πολύ ? Έχω δει ότι δεν έχει παραλίες...πας ουσιαστικά για τη φύση, τα λουλούδια,το βραχώδες τοπίο κτλ κτλ κτλ.
Ναι είχα πάει πριν 1,5 χρόνο Δεκέμβριο μέσω Λονδίνου για 4 μέρες.
Μάλιστα είχα κανονίσει τοπικά τουρ αρκετά φθηνά μέσω τοπικού πρακτορείου που το έχει...έλληνας!!! (madeira-seekers )
Αν και δεν προσφέρεται ιδιάιτερα για μπανιο, η φύση είναι πολύ όμορφη, καταλύμματα μπόλικα, η πρωτεύουσα αρκετά συμπαθητική στο παλιό κομμάτι και αμφιθεατρική πνιγμένη στο πράσινο. Από κει και πέρα οι οδικές υποδομές εξαιρετικές (γέφυρες και τίγκα στο τούνελ το νησί). Για 7-10 μέρες αν το συνδυάσεις και με Λισσαβώνα ή Λονδίνο είναι ό,τι πρέπει)
Μηπως να γράψω καμμιά ιστορία για το νησί;;;

anlazar

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Σε ευχαριστώ πολύ !!! Αν τελικά καταλήξω, ίσως να χρειαστώ και πιο αναλυτικά τη βοήθειά σου !! Έχω δει ότι έχει πολύ όμορφη φύση αλλά δεν ξέρω αν οι Αζόρες με το ηφαιστειακό τους στοιχείο και τα περισσότερα νησάκια, μήπως προσφέρονται για περισσότερες δραστηριότητες και ξεναγήσεις...και ίσως και κανένα μπανάκι !!! Η αλήθεια είναι ότι Λισσαβώνα έχω πάει και δυστυχώς τη Μαδέιρα δεν έχεις και πολλές επιλογές για να τη συνδυάσεις και με τίποτα άλλο !!!
Λοιπόν πιάσε χαρτί και μολύβι ή μαλλον πληκτρολόγιο και ξεκίνα να γράφεις !! Μια ιστορία από τη Μαδειρα είναι η αλήθεια ότι λείπει από το site !!!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δυστυχώς η Μαδέιρα είναι απομονωμένη. Δεν νομίζω να υπάρχουν πτήσεις προς άλλα νησια (Αζόρες, Κανάρια) αλλά όρκο δεν παίρνω.
Εγώ βρέθηκα στο Λονδίνο για δουλειά και αναζητούσα ένα εύκολο προορισμό για 4-5 μέρες (πήγα με Easy jet)
Ομολογώ ότι αν και μόνος πέρασα καλά. 2 μέρες στο Funchal (έχει hop on-off bus) και μετά έκανα 3 διαφορετικά τουρ. Θα μπορούσα βεβαια να νοικιάσω και αυτοκίνητο και να το κάνω με το ραχάτι μου. Το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία. Σίγουρα δεν πλήττεις φτάνει να είσαι φυσιολάτρης.
Πάντως είναι ένα πλήρως οργανωμένο μέρος και επιμένω με εξέπληξε το οδικό δίκτυο που θα το ζήλευε κι η Ελβετία!!
Πάντως τώρα που το ανακαλώ καλύτερα, μια χαρά πέρασα.... :)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Με ένα πρόχειρο έλεγχο που έκανα οι Αζόρες αν και απομονωμένες και μακριά από την Ευρώπη, έχουν αρκετά καλές τιμές στις πτήσεις... μέχρι και 89e r/t από Λισαβώνα για την πρωτεύουσα των νησιών.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μήπως και κατά τύχη υπάρχει απευθείας σύνδεση Αζορών-Μαδέιρα, σαν stop over δρομολόγιο; ίσως η TAP να δίνει τέτοια επιλογή

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Nαι υπάρχει με SATA Air Açores δίωρη πτήση απευθείας ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες... αλλά υπάρχει το εξής παράδοξο... είναι πιο φτηνά να πάρει κάποιος δύο r/t πτήσεις από Λισαβώνα για Μαδέρα και μετά από Λισαβώνα για Αζόρες, παρά να κάνει κύκλο (Λισαβώνα-Μαδέρα-Αζόρες-Λισαβώνα).

Πχ μπορεί να βρει αρκετά ζευγάρια πτήσεων r/t (τέλη Ιούνη) για Αζόρες και Μαδέρα με 200e σύνολο, αν όμως κάνει κύκλο πάει στα 450e.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Nαι υπάρχει με SATA Air Açores δίωρη πτήση απευθείας ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες... αλλά υπάρχει το εξής παράδοξο... είναι πιο φτηνά να πάρει κάποιος δύο r/t πτήσεις από Λισαβώνα για Μαδέρα και μετά από Λισαβώνα για Αζόρες, παρά να κάνει κύκλο (Λισαβώνα-Μαδέρα-Αζόρες-Λισαβώνα). Πχ μπορεί να βρει αρκετά ζευγάρια πτήσεων r/t (τέλη Ιούνη) για Αζόρες και Μαδέρα με 200e σύνολο, αν όμως κάνει κύκλο πάει στα 450e.
Νομίζω λογικότατη τιμή έστω κι αν χρειαστεί να κάνει μπρος πίσω... Οι αποστάσεις δεν είναι ευκαταφρόνητες. Το θυμήθηκα τώρα που το γράφεις, ότι δεν συνέφεραν απευθείας πτήσεις μεταξύ των νησιών. Οι πτήσεις είναι TAP ή easyjet? (πετούσε θυμάμαι Funchal-Λισσαβώνα)

liaki

New Member
μαδέρα

Ναι είχα πάει πριν 1,5 χρόνο Δεκέμβριο μέσω Λονδίνου για 4 μέρες.
Μάλιστα είχα κανονίσει τοπικά τουρ αρκετά φθηνά μέσω τοπικού πρακτορείου που το έχει...έλληνας!!! (madeira-seekers )
Αν και δεν προσφέρεται ιδιάιτερα για μπανιο, η φύση είναι πολύ όμορφη, καταλύμματα μπόλικα, η πρωτεύουσα αρκετά συμπαθητική στο παλιό κομμάτι και αμφιθεατρική πνιγμένη στο πράσινο. Από κει και πέρα οι οδικές υποδομές εξαιρετικές (γέφυρες και τίγκα στο τούνελ το νησί). Για 7-10 μέρες αν το συνδυάσεις και με Λισσαβώνα ή Λονδίνο είναι ό,τι πρέπει)
Μηπως να γράψω καμμιά ιστορία για το νησί;;;

θα ήθελα να σε ρωτήσω για την σελίδα που πρότεινες( madeira-seekers ) τα χρήματα για ενοικίαση αμαξιού τα δίνω μετά;αφού φτάσω και παραλάβω το αμάξι;γνωρίζεις καθόλου;θα με βοηθούσες πολύ.γιατί ετοιμάζομαι για μαδέιρα στισ 08 αυγούστου και λέμε να νοικιάσουμε αμάξι φτηνό

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom