• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μάθετε πότε θα πεθάνετε..!!!

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Eσύ ξέρεις τη βιολογική σου ηλικία..??? Κάνε το τέστ και θα μάθεις...

Το νέο τεστ που θα είναι διαθέσιμο για το κοινό μέσα σε λίγους μήνες, δημιουργήθηκε από ιατρούς ερευνητές στην Ισπανία. Μετρά τη σύνθεση που έχουν οι άκρες των χρωμοσωμάτων –τα τελομερή- ενός ατόμου, οι οποίες πιστεύεται ότι αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς και ακριβείς δείκτες του ρυθμού γήρανσης.

Η Maria Blasco, από το Ισπανικό Εθνικό Αντικαρκινικό Κέντρο Ερευνών της Μαδρίτης, η οποία είναι η εφευρέτης του νέου εμπορικού τεστ των τελομερών, αναφέρει ότι μέσω αυτής της εξέτασης θα μπορεί να βρεθεί εάν η βιολογική ηλικία ενός ατόμου είναι μεγαλύτερη, ίση ή μικρότερη από τη χρονολογική. Η δοκιμή αυτή θα είναι δελεαστική μια και θα μπορεί να «μαντέψει» πόσο εν ζωή χρόνο έχει ακόμα το άτομο που εξετάζεται!

Αλλά τελικά, πρόκειται για μια καλή ιδέα; Αντί να λαμβάνει κανείς ένα χαρμόσυνο νέο, όπως στα αντίστοιχα τεστ εγκυμοσύνης, θα ενημερώνεται για το πόσο σύντομη ή όχι θα είναι η παραμονή του στον κόσμο αυτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε μια ομίχλη άρνησης του θανάτου, προσποιούμενοι ότι έχουν όσο χρόνο χρειάζεται για να τα ζήσουν όλα και να κάνουν τις επιλογές τους ώστε να είναι τελικά ευχαριστημένοι. Όμως, όταν συνειδητοποιήσουν πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι τελικά η ζωή, μπορεί να θέλουν να τη ζήσουν στο έπακρο, κάνοντας πράγματα που πιθανότατα να μην έκαναν χωρίς τη γνώση αυτή. Ακόμα και επικίνδυνα, μερικές φορές.

Παρόλα αυτά, ένα τέτοιο τεστ θα μπορεί να δώσει απαντήσεις μόνο για το πόσο βιολογικό χρόνο έχει ένας άνθρωπος, αλλά δεν θα μπορεί ασφαλώς να δώσει απαντήσεις για το εάν, για παράδειγμα, διακοπεί το νήμα της ζωής κάποιου από ένα ατύχημα.

Ίσως τελικά αυτή η γνώση να μην κάνει καλό σε κανέναν! Το να ατενίζει ένας άνθρωπος το θάνατό του, γνωρίζοντας –εκτός απροόπτων- πότε θα είναι, μόνο μελαγχολία μπορεί να προσφέρει. Άλλωστε, πόσες φορές δεν έχει πέσει έξω η επιστήμη;

CapitalHealth.gr - Νέο test προβλέπει πότε θα πεθάνουμε!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προφανώς και δε θέλω να ξέρω! Προτιμώ να μένω με την εντύπωση οτι είμαι αθάνατη.
Προτιμώ να ακολουθώ τα βήματα του μακαρίτη Νιάρχου που έλεγε: "Αν ποτέ πεθάνω...."

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Προφανώς και δε θέλω να ξέρω! Προτιμώ να μένω με την εντύπωση οτι είμαι αθάνατη.
Προτιμώ να ακολουθώ τα βήματα του μακαρίτη Νιάρχου που έλεγε: "Αν ποτέ πεθάνω...."

Το θέμα είναι ... να πεθάνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...!!!!:p

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μπα! Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι γέρος, να βαστιέσαι στα πόδια σου και τόσο γρήγορα που να μην το καταλάβεις!
Αν και υπάρχει και η άποψη του πατέρα μιας φίλης μου. Ο οποίος, αρκετά ηλικιωμένος ειναι τώρα πια, όταν τον πληροφόρησαν οτι η αδερφή του είναι στα τελευταία της και οι γιατροί και τα παιδιά της συμφώνησαν να μην της κάνουν καμιά άλλη θεραπεία και να αφήσουν να επέλθει το τέλος, ο ίδιος σχολίασε στην κόρη του:
-Άμα έρθει η δική μου ώρα θα βάλεις τους γιατρούς να μου κάνουν τα πάντα για να με κρατήσουν όσο γίνεται παραπάνω στη ζωή: όσο και να υπόφερω σε αυτή τη ζωή, είναι σαφώς πολύ καλύτερο από το όποιο "μετά".
Και μας κούφανε!

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Μπα! Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι γέρος, να βαστιέσαι στα πόδια σου και τόσο γρήγορα που να μην το καταλάβεις!
Αν και υπάρχει και η άποψη του πατέρα μιας φίλης μου. Ο οποίος, αρκετά ηλικιωμένος ειναι τώρα πια, όταν τον πληροφόρησαν οτι η αδερφή του είναι στα τελευταία της και οι γιατροί και τα παιδιά της συμφώνησαν να μην της κάνουν καμιά άλλη θεραπεία και να αφήσουν να επέλθει το τέλος, ο ίδιος σχολίασε στην κόρη του:
-Άμα έρθει η δική μου ώρα θα βάλεις τους γιατρούς να μου κάνουν τα πάντα για να με κρατήσουν όσο γίνεται παραπάνω στη ζωή: όσο και να υπόφερω σε αυτή τη ζωή, είναι σαφώς πολύ καλύτερο από το όποιο "μετά".
Και μας κούφανε!
Με το να πεθάνεις νέος όσο πιο αργά γίνεται...ενοοώ- αλληγορικά πάντα-να πεθάνεις γέρος αλλά να δείχνεις νέος ...!!!
...ίσως επειδή έτσι με βολεύει:haha::haha::haha:

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
" Κάθε ανάσα που παίρνουμε απωθεί τον θάνατο που συνεχώς μας πολιορκεί... Στο τέλος ο θάνατος πρέπει να θριαμβεύσει, γιατί ορίστηκε για μας από τη γέννηση μας και παίζει με το θύμα του μόνο για λίγο, πριν το καταβροχθίσει. Κι όμως συνεχίζουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και με πολλή φροντίδα τη ζωή μας για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, όπως θα φτιάχναμε μια σαπουνόφουσκα, όσο μεγαλύτερη μπορούμε, παρά την απόλυτη βεβαιότητα μας πως στο τέλος θα σκάσει."

Αν η ζωή μας αποκτούσε ημερομηνία παραγωγής και ημερομηνία λήξης όπως το γάλα θα συνέχιζε να εμπνέει τους φιλόσοφους; θα μπορούσε τότε ο θάνατος να είναι το άγνωστο κενό που παραφυλάει στην στροφή μιας γωνίας και προκαλεί τον υπέρτατο φόβο σε όλους μας; κανείς δεν ξέρει.

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Ο άνθρωπος γεννιέται χωρίς δόντια, χωρίς μαλλιά και χωρίς ψευδαισθήσεις..

και έτσι πεθαίνει... χωρίς δόντια, χωρίς μαλλιά και χωρίς ψευδαισθήσεις...

Αλέξανδρος Δουμάς

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Παρακαλω! Μπορω να πεθανω με τα μαλλια μου, τα δοντια μου και τις ψευδαισθησεις μου; Το προτιμω!

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
απαπαπα καραφλή, φαφούτα και με πλήρη συνείδηση του τι μου συμβαίνει, όχι όχι θα ταχθώ στο πλευρό της Έρσης.

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
απαπαπα καραφλή, φαφούτα και με πλήρη συνείδηση του τι μου συμβαίνει, όχι όχι θα ταχθώ στο πλευρό της Έρσης.
χαχαχαααα μη φοβάσαι όλοι έχουμε την ηλικία που μας αξίζει..παρ' όλα αυτά όμως άν παραμείνω με την ψευδαίσθηση ως τότε δεν θα καταλαβαίνω και όλα τα υπόλοιπα...:haha::haha::haha:

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
χαχαχαααα μη φοβάσαι όλοι έχουμε την ηλικία που μας αξίζει..παρ' όλα αυτά όμως άν παραμείνω με την ψευδαίσθηση ως τότε δεν θα καταλαβαίνω και όλα τα υπόλοιπα...:haha::haha::haha:
Η ψευδαίσθηση βέβαια έχει και τα κακά της...γιατί σαφώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται και καταλαβαίνεις απ' αυτό τι προκύπτει..:D

Το πιο ωραίο όμως που άκουσα πρόσφατα είναι ότι ...τα γενέθλια κάνουν καλό!!! Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν περισσότερα γενέθλια, ζουν περισσότερο!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom