• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Λευκός θόρυβος

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Αν αναφέρεται στο δικό μου ποστ
ε θα δούμε τι έχει να μας πει

Αλλά επειδή έχω όρεξη να καώ πως θα μοντελοποιούσαμε το πρόβλημα: :D

Η hera (sorry hera) είναι ένα κουτί. Παίρνει σήματα εισόδου από διαφορετικούς χρήστες, τα επεξεργάζεται μέσα στο κουτί και βγάζει μία έξοδο. Στο συγκεκριμένο πρόβλημα η έξοδος είναι Παρίσι ή Πορτογαλία.

Ας πούμε τα σήματα αυτών που προτείνουν Παρίσι παίρνουν τιμές <0
ενώ αυτοί που προτείνουν Πορτογαλία >0

Εσύ που είπες δύο απόψεις μπορούμε να δεχθούμε ότι έχεις δώσει δύο σήματα εισόδου. Η hera τα δέχεται γιατί δίνεις δύο αντικρουόμενες απόψεις.

Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις στο σήμα σου είναι να προσθέσεις θόρυβο, δηλαδή πληροφορία που δε μας λέει κάτι παραπάνω. Δε δίνει χρήσιμη πληροφορία αλλά ενισχύει το σήμα με αρλούμπες (ότι γράφω κι εγώ τώρα)...

Έτσι η hera(το κουτί) μπορεί για παράδειγμα να προσθέσει όλα τα σήματα εισόδου και να μας δώσει την έξοδο. Και έτσι θα αποφασίσει...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ήδη του λείπει του taver η Ινδία, τον ενοχλούν οι θόρυβοι και πρέπει να χαλαρώσει. Και γι αυτό του αφιερώνω το παρακάτω:

off-topic, το ξέρω, αλλά ακούστε το πριν το διαγράψετε...

Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Θέλω κουμπάκι 'ευχαριστώ' :)

panpan

Member
Moνο εγω καταλαβα οτι μπορεις να εχεις οτι αποψη θελεις αρκει να ειναι
ιδια με την δικη μου.
Στην απιθανη περιπτωση που δεν ειναι,τοτε ειναι θορυβος.:roll:
Κατσε να πιασω ενα κρασακι γιατι σημερα οτι ναναι καταλαβαινω.:roll:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Αν η hera είναι κουτί,κάποιος το έφτιαξε.Θέλω όνομα manufacturer(γιατί άλλο να το επινόησε ο Steve)και τι είδους συναρτήσεις χρησιμοποιεί....ok το έκαψα...έναν γιατρόοοοοοοοοοοο
Βυθίζομαι τώρα στον Colors of noise - Wikipedia, the free encyclopedia
Καλύτερος είναι ο γκρι και ο καφέ. αποφύγετε τον Μπλε και μην ακούσετε τον βιολετί για κανένα πούστη λόγο

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε μλκς μην κανετε τοσο θορυβο, με ξυπνησατε...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πόπω, τα καλύτερα έχασα πάλι...

Όμως θα σας απογοητεύσω λιγάκι:

Είναι αλήθεια πως η λέξη θόρυβος είναι παρεξηγήσιμη. Διάβασε το "θόρυβο" με την έννοια του "σαματά", όχιμε την έννοια του "λευκός θόρυβος"...
Ο λευκός θόρυβος εδώ δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η χρήση της λέξης θόρυβος στη σύντομη φράση. Εδώ σημαίνει κάτι σαν "Ανούσιο περιεχόμενο το οποίο δε χρησιμεύει αλλά απλώς επιβαρύνει το κυρίως περιεχόμενο".
Και η χρήση της ήταν για να πω ότι δεθεωρώ τις παρεμβάσεις ως ανούσιο περιεχόμενο (και όλα τα άλλα που περιέγραψε ο babaduma), αλλά ως "σαματά".

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Άντε τώρα να δώσουμε τον ορισμό της έννοιας του "σαματά"... :shock:

Παλληκάρι μου, αυτό που έχει σημασία είναι: Το άκουσες το κομμάτι? Χαλάρωσες? Όλα τ' άλλα, μικρή σημασία έχουν...

Άντε καληνύχτα! :)

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλημέρα
Κι εγώ κατάλαβα πως ο taver έκανε καλύτερο ψηστήρι και μας την πήρε για τα Παρίσια.. :(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα