• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Λατινοαμερικάνικες ρετσέτες, ό,τι φάτε, ό,τι πιείτε!

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.964
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ευχαριστώ go2dbeach, το αγαπημένο μου.
Χθες το βράδυ pina colada απολάμβανα:clap:, στα καλοκαιρινά και τουριστικά Χανιά....
Mπράβο σου !!!!
θράσσος !!!! ουτε ένα τηλ δεν πήρες να κεράσω!:cool:
 

Rosa

Member
Μηνύματα
1.635
Likes
1.966
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Σας βλέπω που αραδιάζετε το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο και πολύ χαίρομαι που οι συμφορουμίτισσες έχουμε βγει γερά ποτήρια! Στην αρχή σκέφτηκα να μη 'μαγαρίσω' το θέμα με στερεά τροφή και άλλα τέτοια ποταπά, κι έλεγα μήπως κάνουμε δυο ενότητες, τη μια 'ό,τι φάτε', και την άλλη 'ό,τι πιείτε'....Ύστερα όμως το ξανασκέφτηκα...Τόσο ποτό και να μην έχεις κάτι να τσιμπήσεις???:roll:

Ορίστε, λοιπόν, μια ωραία συνταγούλα για...Guacamole!!!

2 ώριμα αβοκάντο ξεφλουδισμένα χωρίς το κουκούτσι
χυμός 2 λεμονιών
2 κομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο κοπανιστή
4 πράσινες πιπεριές κομμένες
2 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
5 σπόροι κόλιαντρο
2 ξηρά τσίλι κομμένα χωρίς τους σπόρους
2 κουταλιές απλό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κατά προτίμηση με τα χέρια γιατί με το μαχαίρι οξειδώνονται και σύντομα μαυρίζουν. Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το κρεμμύδι και το στίβουμε να φύγουν τα υγρά. Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και τους σπόρους της και την πατάμε με το πηρούνι. Ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για λίγο. Τα σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια λαχανικών (καρότα, σέλερι, κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές κομμένες σε ραβδάκια, ανθάκια κουνουπιδιού, αγγούρι, μικρά μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια, ραδίκια και κόκκινο λάχανο.)
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.151
Likes
10.970
Σας βλέπω που αραδιάζετε το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο και πολύ χαίρομαι που οι συμφορουμίτισσες έχουμε βγει γερά ποτήρια! Στην αρχή σκέφτηκα να μη 'μαγαρίσω' το θέμα με στερεά τροφή και άλλα τέτοια ποταπά, κι έλεγα μήπως κάνουμε δυο ενότητες, τη μια 'ό,τι φάτε', και την άλλη 'ό,τι πιείτε'....Ύστερα όμως το ξανασκέφτηκα...Τόσο ποτό και να μην έχεις κάτι να τσιμπήσεις???:roll:

Ορίστε, λοιπόν, μια ωραία συνταγούλα για...Guacamole!!!

2 ώριμα αβοκάντο ξεφλουδισμένα χωρίς το κουκούτσι
χυμός 2 λεμονιών
2 κομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο κοπανιστή
4 πράσινες πιπεριές κομμένες
2 τομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
5 σπόροι κόλιαντρο
2 ξηρά τσίλι κομμένα χωρίς τους σπόρους
2 κουταλιές απλό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, κατά προτίμηση με τα χέρια γιατί με το μαχαίρι οξειδώνονται και σύντομα μαυρίζουν. Τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη το κρεμμύδι και το στίβουμε να φύγουν τα υγρά. Καθαρίζουμε την ντομάτα από τη φλούδα και τους σπόρους της και την πατάμε με το πηρούνι. Ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για λίγο. Τα σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια λαχανικών (καρότα, σέλερι, κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές κομμένες σε ραβδάκια, ανθάκια κουνουπιδιού, αγγούρι, μικρά μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια, ραδίκια και κόκκινο λάχανο.)
Μπράβο Rosa! :clap: Λατρεύω guacamole!!! :D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.151
Likes
10.970
Tequila Sunrise

2 μεζούρες παγωμένη τεκίλα
4 μεζούρες χυμός πορτοκάλι
1 μεζούρα γρεναδίνη

Αδειάζουμε το χυμό πορτοκάλι σε ψηλό ποτήρι και στη συνέχεια την τεκίλα. Αυτό πρέπει να γίνει αργά ώστε να δημιουργηθεί μια στρωμάτωση. Προσθέτουμε την γρεναδίνη στην επιφάνει και γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι και ένα καλαμάκι. Αντί για παγωμένη τεκίλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και θρυμματισμένο πάγο.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.151
Likes
10.970
... και μία παραλλαγή του daiquiri που λατρεύω:

Strawberry Daiquiri



1 δόση λευκό ρούμι
1 δόση lime
1/2 δόση strawberry schnapps
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
λίγες φράουλες​

Ανακατέψτε τα υλικά σε blender με θρυμματισμένο πάγο, μέχρι να σπάσει ο πάγος σε πολύ ψιλά κομμάτια. Σερβίρετε παγωμένο.
 
Last edited by a moderator:

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.290
... και μία παραλλαγή του daiquiri που λατρεύω:

Strawberry Daiquiri


1 δόση λευκό ρούμι
1 δόση lime
1/2 δόση strawberry schnapps
1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
λίγες φράουλες​

Ανακατέψτε τα υλικά σε blender με θρυμματισμένο πάγο, μέχρι να σπάσει ο πάγος σε πολύ ψιλά κομμάτια. Σερβίρετε παγωμένο.

Βρηκες το ευαισθητο σημειο μου...και αυτο ειναι μειον μου...:haha:
 
Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.151
Likes
10.970
Έσκαγα να το θυμηθώ...

Caribbean Breeze
1 δόση ρούμι
1/2 δόση Malibu
χυμός ανανά
χυμός cranberry

Ρίχνω όλα τα υλικά σε ποτήρι του κοκτέϊλ γεμισμένο με τριμμένο πάγο, ανακατεύω και έτοιμο!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
6.017
Likes
9.784
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Sky Juice
Απλα ανακατευουμε γαλα καρυδας και τζιν. Καποιες φορες προσθετουν συμπυκνωμενο γαλα ή και ρουμι. Δημοφιλες κοκτειλ στις Μπαχαμες. Πιθανον το ονομα sky juice του δοθηκε γιατι οι καρυδες φυτρωνουν σε φοινικες που φτανουν ψηλα στον ουρανο , οποτε ο χυμος ειναι στην κυριολεξια ουρανοκατεβατος :lol:
 

Attachments

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.151
Likes
10.970
Η Καραϊβική δε φημίζεται ιδιαίτερα για την κουζίνα της αλλά να μια συνταγή που βρήκα και φαίνεται καλή....


Γαρίδες με κρούστα καρύδας και μπαχαρικών

Υλικά
12 μεγάλες γαρίδες, ωμές
2 κ.τ.γ. χυμό μοσχολέμονου
1 κ.τ.γ. ξηρό λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1/4 κ.τ.σ. φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
90 γρ. καρύδα τριμμένη
2 κ.τ.σ. αλεύρι
2 κ.τ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
2 αβγά χτυπημένα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Eκτέλεση
Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρές και βγάζουμε το νευράκι από το κέντρο τους για να μην πικρίζει.
Σε μπολ βάζουμε το κρασί, το χυμό μοσχολέμονου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε ώστε η μαρινάτα να πάει παντού και να καλύπτει τις γαρίδες. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
Σε μεσαίο μπολ αναμιγνύουμε την τριμμένη καρύδα με το φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο.
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Κρατώντας από την ουρά που δεν πρέπει να καλυφθεί, βουτάμε τις γαρίδες στο αλεύρι, τις περνάμε από το χτυπημένο αβγό και τις πιέζουμε πάνω στο μίγμα καρύδας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις γαρίδες για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα.
 
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
6.017
Likes
9.784
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Mole Poblano , το πιο διασημο πιατο του Μεξικο και της Πουεμπλα. Η ιστορια του εχει ως εξης: Σε καποια μονη της Πουεμλπα οι μοναχες πληροφορηθηκαν της αφιξη καποιου αρχιεπισκοπου και μην εχοντας τι να του προσφερουν για δειπνο πανικοβληθηκαν. Αρχισαν λοιπον να ψιλοκοβουν και να ανακατευουν οτι υλικο ειχαν , μπαχαρικα , ξηρους καρπους ακομα και σοκολατα φιαχνοντας μια σαλτσα με την οποια ελουσαν τη μοναδικη γαλοπουλα που ειχαν. Ετσι και ο αρχιεπισκοπος ευχαριστηθηκε και το εθνικο πιατο του Μεξικο γεννηθηκε. Υπαρχουν πολλες παραλλαγες , εδω μια συνταγη με τσιλι.

awww.mexonline.com_puebla_images_molepoblano.jpg

Υλικά για το κρέας:
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (ή ανάλογα αν προτιμάτε μόνο στήθος)
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά λαρδί (χοιρινό λίπος, εσείς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με βούτυρο)
Υλικά για τη σάλτσα:
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου mulato)
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου ancho)
  • 30-50 γραμ. πιπεριές τσίλι (τύπου pasilla)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (extra από τις προαναφερθείσες)
  • 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 30-50 γραμ. ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 30-50 γραμ. καβουρντισμένα φυστίκια
  • 30-50 γραμ. σουσάμι
  • ½ κουταλιά κόλιανδρο
  • ½ κουταλιά γλυκάνισο
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 30-50 γραμ. σοκολάτα πικρή (καλύτερα 73% αλλιώς κουβερτούρα)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο, και το βράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Στραγγίζουμε το κοτόπουλο, και κρατάμε το ζωμό για αργότερα.
  • Λιώνουμε το βούτρο σε ένα τηγάνι και προσεκτικά τηγανίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το βάζουμε στην άκρη και πετάμε το πολύ λίπος που περίσσεψε αφήνοντας μόνο λίγο.
  • Παράλληλα, αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπερίτσες και τις βάζουμε σε βραστό νερό (περίπου 300 ml-κάτι παράπανω από ένα ποτήρι νερού), να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε στη mulinette (ή σε κάτι παρόμοιο) τις πιπερίτσες αφού μουλιάσουν, με το νερό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, τη σοκολάτα κτλ κτλ. και τα λιώνουμε όλα μαζί.
  • Βάζουμε το μείγμα-πουρέ στο τηγάνι με το λαρδί και το ψιλο-"τηγανίζουμε" για μερικά λεπτά. Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι, μαζί με τη σάλτσα και προσθέτουμε από το ζωμό που έχουμε κρατήσει, τόσο ώστε η σάλτσα να καλύψει το κοτόπουλο. Αφήνουμε για κανένα μισάωρο σε χαμηλή φωτιά, ή μέχρι να είναι τελίως έτοιμο το κοτόπουλο.
Το ιδανικό είναι να αφήσουμε το όλο σύνολο να "δέσουν" οι γεύσεις για 24 ώρες πριν το σερβίρουμε. Όταν φτάσει η ώρα του σερβιρίσματος, το ζεσταίνουμε, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και λίγη ζάχαρη (αν νομίζουμε ότι χρειάζεται).

Σερβίρουμε με tortilla chips, άσπρο ρύζι, κόκκινα φασόλια και γκουκαμόλε (guacamole - ναι, αυτή τη δροσερή σαλτσούλα με το αβοκάντο).
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.151
Likes
10.970
Chili con carne

Ένα πασίγνωστο και άκρως γευστικό μεξικάνικο πιάτο!



ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό κιμάς
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη πράσινη γλυκιά πιπεριά
- 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- Αλάτι (κατά βούληση)
- 1 μεγάλο κουτί ντοματάκια ολόκληρα
- 1/2 κιλό κόκκινα φασόλια βρασμένα ή έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα
- 1/4 του φλυτζανιού φρέσκος ψιλοκομμένος κόλιαντρος ή φρέσκος ψιλοκομμένο μαϊντανός


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια καταρόλα, τσιγαρίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά - χωρίς λάδι - μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά (χοντροκομμένα) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 10 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το κύμινο, τη ρίγανη, τα ολόκληρα ντοματάκια και ρίχνουμε και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Μόλις τα υλικά πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τα φασόλια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει (σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα) ανακατεύοντας συχνά (για να διαλυθούν καλά τα ντοματάκια), για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο (ή μαϊντανό).
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.178
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom