binio_panp
Member
Περιεχόμενα
Το Λονδίνο είναι μια πολύ όμορφη πόλη, επέστρεψα την Πέμπτη και θα ήθελα και εγώ να σας πω τη δική μου ιστορία από το χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, αφού αρχικά σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες που διάβασα στο forum και ομολογώ πως με βοήθησαν πολύ. Αρχίζουμε λοιπόν:8 /12/13 πτήση με την Aegean (A3600) 9 και 10 το πρωί από το Ελ. Βενιζέλος, άφιξη στο Λονδίνο αεροδρόμιο Heathrow 11 και 15 ώρα Λονδίνου.Αποσκευές, ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ και αγορά δύο καρτών oyster.Αφού φορτώσαμε τις κάρτες μας με 15 λίρες ο κάθε ένας, πέρνουμε το μετρό τη μπλε γραμμή (Piccadilly) και απευθείας στο σταθμό Earls Court όπου είναι και το ξενοδοχείο μας(Best Western Burns Hotel).Αφού τακτοποιούμε τα πράγματα στο ξενοδοχείο, κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη γειτονιά μας. Μια όμορφη περιοχή με πολλά μαγαζιά για φαγητό και Super Market. σημειωτέων καμία ώρα της ημέρας σε αυτή την περιοχή δεν ένιωσα φόβο. Η ώρα είναι περίπου 3 και 30 το μεσημέρι πέρνουμε το μετρό (tube όπως τους αρέσει να το λένε) για Charing Cross, σε αυτό τον σταθμό του μετρό βρίσκεται η Trafalgar και δίπλα η Ναtional Gallery η οποία κλείνει στις 6:00 το απόγευμα, προλαβαίνουμε να τη δούμε. Περιττό να πω πως το συγκεκριμένο μουσείο το βρήκα απλά καταπληκτικό.Λιγο πριν τις 6:00 λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά από την πλατεία Trafalgar η οποία είναι πολύ όμορφα στολισμένη και μας περιμένει και μια έκπληξη...... χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα που τραγουδούν παιδιά από κάποιο σχολείο του Λονδίνου, δημιουργούν ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, δεν ξέρω τι να πρωτοτραβήξω με την ψηφιακή μου, φυτογραφίες εδώ φωτογραφίες εκεί, δεν μου φτάνει, ανοίγω και το video θέλω να τα αποθανατίσω όλα. Συνεχίζουμε ...στάση Picadilly βγαίνουμε από το μετρό και αντικρίζουμε αυτές τις μεγάλες οθόνες και το περιβόητο αγαλματάκι του έρωτα. Κόσμος..... κόσμος παντού. Καταπληκτικά και εδώ, περπατάμε προς Σόχο και Leicester sq.......χανόμαστε στο πλήθος. Όλα υπέροχα, διαφορετικά. Pubs παντού δεξιά αριστερά μας μπαίνουμε σε μια από αυτές και δοκιμάζουμε μια πολύ ωραία μπύρα. Η ώρα είναι περίπου 7:.00 απολαμβάνουμε την μπύρα μας σε αυτή την "παραδοσιακή" bub και προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τον κόσμο γύρω μας. Την διαφορετικότητα του ακόμα και τον τρόπο διασκέδασης του. Η μπύρα έκανε το "θαύμα" της, πεινάμε και περπατάμε μέχρι την China Town πραγματικά εκεί νομίζει κανείς πως βρίσκεται σε άλλο τόπο , μαγαζιά με φαγητό παντού, οι πάπιες κρεμασμένες στις βιτρίνες και ένα άρωμα ανατολής με πλημμυρίζει, θέλω να κάτσω για φαγητό σε ένα από αυτά. Είχα διαβάσει πως το φαγητό σε μια τόσο "τουριστική "περιοχή θα έπρεπε να το αποφύγω και αυτό ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου, επίσης κάποιος είχε πει πως υπάρχουν και κάποια 'καλά" εστιατόρια θα πρέπει όμως να προσέξεις τον κόσμο που τρώει μέσα και αυτό κάναμε και πιστεύω πως η επιλογή μας ήταν τέλεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Τέλος πρώτης μέρας στο Λονδίνο.(Επανέρχομαι).
Last edited by a moderator: