Λίγα λόγια για την Αντίπαρο

STKF

Member
Μηνύματα
1.185
Likes
5.782
ΠΑΡΑΛΙΕΣ-ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ
Όπως συνηθίζω πριν από κάθε ταξίδι, συγκέντρωσα μέσω διαδικτύου κάποιες πληροφορίες για διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων, οι παραλίες και τα μονοπάτια.
Εξ όσων διάβασα, έβγαλα το συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετές παραλίες σχετικά με το μέγεθος του νησιού καθώς και κάμποσες πεζοπορικές διαδρομές.
Εν ολίγοις θα πω ότι κάποιες από τις αναφερόμενες ως παραλίες δεν θα έπρεπε να ονομάζονται έτσι κατά την γνώμη μου. Είναι σημεία πρόσβασης σε θαλάσσια ύδατα κατάλληλα για κολύμβηση. Τίποτα περισσότερο. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην Ψαραλυκή 2 και την παραλία του camping.
Να δώσω ένα παράδειγμα του τι εννοώ.
20240626_183619.jpg

Η Ψαραλυκή 2
20240626_175450.jpg

Λίγα μέτρα πιο πίσω. Άσε που μύριζε κιόλας.
Γενικά από αυτά που είδα, μας άρεσε πολύ το Απάντημα, παρά το πανάκριβο beach bar και τις ξαπλώστρες που είχαν καταλάβει το ήμισυ αυτού του κολπίσκου.
Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι οι παραλίες δεν είναι το δυνατό σημείο του νησιού.
Σε ότι αφορά τα μονοπάτια, μάλλον δεν ασχολείται κανείς αφού ούτε κάποιο σημείο πληροφόρησης υπήρχε ούτε πέτυχα κάπου κάποιο ταμπελάκι.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.185
Likes
5.782
ΛΙΓΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ
Δεν πρόκειται να γκρινιάξω για το υποτυπώδες οδικό δίκτυο του νησιού το οποίο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και χαμηλές ταχύτητες αφού την τουριστική περίοδο κυκλοφορούν πολλά οχήματα.
Θα πω όμως για το νερό. Το οποίο κανένα μαγαζί δεν σέρβιρε δωρεάν και αν ζητούσες μόνο τότε το πουλούσαν και μάλιστα σε υψηλές τιμές. Απαράδεκτο!
Εξοργιστική θεωρώ και την άνοδο των τιμών στις συνήθεις εμπορικές μπύρες στα εστιατόρια.
Για τις τιμές των κρασιών έχω να σχολιάσω ότι, εσείς εκτίθεστε. Αν θέλεις να έχεις υψηλές τιμές στο κρασί, φέρνεις ετικέτες που είναι ήδη ακριβές στο ράφι- επειδή είναι πολύ αξιόλογα- και σου φέρνουν φυσιολογικά ικανοποιητικό κέρδος. Όχι basic που τα πουλάς στην τριπλή τιμή. Κάνεις ζημιά και στο τουριστικό προϊόν με αυτό το τρόπο.
Κλείνοντας θα πω ότι πέρασα πολύ καλά, έφαγα πολύ καλά, ξοδεψα περισσότερα από τον αρχικό προυπολογισμό και ευχαριστήθηκα τους χαλαρούς ρυθμούς του νησιού.
Η χαλαρότητα, η ησυχία και το νόστιμο φαγητό είναι για μένα τα δυνατά σημεία του νησιού. Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις και αλλού σε καλύτερο βαθμό.
20240627_160203.jpg

Άγιος Γεώργιος και Δεσποτικό.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.389
Μηνύματα
890.489
Μέλη
39.046
Νεότερο μέλος
zozac

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom