Λήμνος Λήμνος ,το νησί της χαλάρωσης

panpan

Member
Μηνύματα
6.900
Likes
27.031
ενας φιλος μου εχει σπιτι εκει και πηγαινα τακτικα
δυστυχως εχει τωρα 2 μιση χρονια να παω
ειναι ενας προορισμος που σου δινει την δυνατοτητα
για χαλαρωμα,ξεκουραση και καλο ψαρακι
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εγώ τελικώς έχω ακούσει ή τα καλύτερα ή τα χειρότερα για τη Λήμνο!Υπάρχουν συμπατριώτες μου που πάνε και ξετρελαίνονται με τις παραλίες και τα ταβερνάκια και σε άλλους δεν αρέσει καθόλου, λόγω του πολύ ήσυχου τρόπου ζωής. Να σας καταθέσω τη δίκη μου εμπειρία...Πήγα το Σεπτέμβρη του 2003 για 6 μέρες, με σκοπό να επισκεφτώ μία νεοδιόριστη φίλη καθηγήτρια και να κάνω και περιήγηση!Πέρασα πολύ ωραία, γυρίσαμε όλο το νησί σχεδόν με αμάξι, το κεντρικό οδικό δίκτυο ήταν άψογο,δεν έχει βέβαια φυσική ομορφιά-λένε οτι ο μαϊντανός είναι το πιο υψηλό δένδρο στη Λήμνο-και όσο για τις παραλίες δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τις δοκιμάσουμε αφού με το που έφτασα έπεσε πολύ η θερμοκρασία και αρχίσανε κάτι περίεργοι άνεμοι. Εκείνο δε που μου έκανε φοβερή εντύπωση ήταν πως στις 6 μέρες που κάθισα κάθε φορά που έβγαινα να περπατήσω στην αγορά της Μύρινας ένιωθα πως συναντούσα τα ίδια άτομα, είχα αρχίσει να τυπώνω στο μυαλό μου τις φυσιογνωμίες. Αυτο που ήταν πίκρα και το ομολογώ ήταν το θέμα της διασκέδασης. Τότε ύπήρχε ο γνωστός σε όσους έχουνε πάει "Καραγκιόζης", στον όποιο πήγαινες το πρωϊ για καφέ, το μεσημέρι για καφέ και βράδυ για ποτό. Υπήρχε ακόμη μία καφετέρια στο λιμάνι, ο "Αίολος", που έκλεισε αργότερα, και στο κάστρο "Η Νεφέλη" που ήταν φοβερό καφέ.Αυτά...Αφού να φανταστείτε οτι όταν η φίλη επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στη Μυτιλήνη της φάνηκε σα Ν.Υόρκη!!!Όσο για τους φαντάρους... δε λέτε καλά που είναι κι αυτοί και δίνουν λίγο ζωή στην πόλη και στα μαγαζιά!Από φέτος πάντως σας ενημερώνω, έγινε παράρτημα του Παν/μιου Αιγαίου στη Μύρινα της Λήμνου και ξεκίνησε δειλά δειλά να λειτουργεί το Τμήμα Διαιτολογίας!
Θα ήθελα να ξαναπάω για διακοές και μπανάκια ντάλα καλοκαίρι όμως...μπορεί να τη δώ με άλλο μάτι, γιατί όπως και να το κάνεις το κολύμπι και η ρέκλα στην παραλία παίρνει αρκετές ώρες, οπότε δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς!
 
Μηνύματα
2.491
Likes
3.199
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Γιριστρούλα,αυτή ακριβώς η ησυχία!!είναι που αρέσει,εν μέσω καλοκαιριού!όταν οπουδήποτε αλλού γίνεται χαμός από κόσμο,εκεί απολαμβάνεις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕς παραλίες με λίγα άτομα γύρω σου,έως και καθόλου...υπάρχουν και τέτοιες δυνατότητες,σαφώς δεν ενδείκνυται για κάποιους που θέλουν νυχτερινή ζωή...όσο για τον Καραγκιόζη :haha:εμείς το λέγαμε καραγκιόζμπερντε...:haha:,έχει αυτά τα λίγα καφέ που έχει στον Τούρκικο και Ρωμέικο Γιαλό και τις ταβέρνες.
Εσύ πήγες εποχή που επόμενο ήταν να μην έχει κόσμο,εγώ τόχω επισκεφθεί το νησί και χειμώνα,και γιορτές Πρωτοχρονιά που πράγματι ήταν όχι απλώς ησυχία...νέκρα:haha:και ομολογώ ότι ούτε εμένα μου άρεσε,δεν καταλάβαινες ότι ήταν γιορτές,ψυχή ζώσα στούς δρόμους...σε μερικούς βέβαια η απόλυτη αυτή ησυχία αρέσει...
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Από τη Λήμνο κατάγεται ο παππούς μ κ συγκεκριμένα από το χωριό Προπούλι (κοντά στην Ατσική)! Έχω πάει μία φορά όταν ήμουν 13 (με γονείς) κ μας άρεσε πάρα πολύ από πλευράς παραλιών (απίστευτες κάτασπρες αμμουδιές, τυρκουάζ, διάφανα νερά σε παραλίες όπως Θάνος, Κέρος κ.α. π απλώς θύμιζαν τροπικά νησιά!!!), φαγητού ( κάθε μέρα, όπου κι αν πηγαίναμε τρώγαμε απίστευτες ολόφρεσκες ψαρούκλες, αστακούς, λοιπά θαλασσινά κ ήταν τ κάτι άλλο!) ηρεμίας, κ ωραίας (αν κ υπερβολικά χαλαρής) βραδινής ατμόσφαιρας στη Μύρινα. ήταν να κάτσουμε μια βδομάδα κ μετά ν πάμε Σαμοθράκη αλλά τελικά τ αναβάλλαμε κ κάτσαμε 12 μέρες Λήμνο γιατι (κ σε μένα αλλά κ κυρίως στους δικούς μ) άρεσε πολύ.
Προσωπική γνώμη: Ωραία η Λήμνος για ραχάτι, ήρεμα τοπία, εκπληκτικά μπάνια, αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα κ πεντανόστιμο φαγητό τ σκασμού, ωραία κ για κάποιες φυσιολατρικές εξορμήσεις, αλλά η Σαμοθράκη (την επισκέφτηκα το 2006 τλκ) για μένα είναι το αστέρι τ Βορείου Αιγαίου, κ όχι μόνο!!!
Η Λήμνος είναι περισσότερο οικογενειακή ή για κάποιο πολύ μα πολύ χαλαρό ζευγάρι ή ακόμα κ ανεξάρτητο ταξιδιώτη π θα πάει εκεί ν απολαύσει τα μπανάκια τ, ν κάνει τις βολτίτσες τ στη Μύρινα κ στα χωριά, να καλοφάει κ ν ξεκουραστεί. Τώρα αν κάποιος θέλει έντονη νυχτερινή ζωή, κ οργανωμένες πλαζ κ νεολαία ή ακόμα μπόλικη περιπέτεια, γραφικότητα κ συναρπαστική (χαρακτηριστική) "ατμοσφαιρικότητα" άλλων νησιών (ό,τι ήθελε σημαίνει αυτό), δε θα τ την πρότεινα. Στο νησί υπήρχουν πολλοί φαντάροι π έφτυναν τον κόρφο τους κ ορκίζονται πως δε θα ξαναπάταγαν στο νησί (γνωρίσαμε κι έναν τρελάρα τέτοιο!) Ε, όχι!! Είναι ωραία η Λήμνος, με εκπληκτικές παραλίες, απλώς (πέρα από το ότι είναι απίστευτα έρημη σε πολλά της σημεία), συνδυάζει -σε έναν μεγάλο τμήμα της τουλάχιστον- την ξεραϊλα των Κυκλάδων χωρίς όμως τη φοβερή, χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική (ή οποιαδήποτε άλλη αξιόλογη εδώ π τα λέμε!) οπότε σε κάποιους "λάτρεις" τ είδους πιθανόν ν μην αρέσει κ ως προς τον τομέα αυτό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.302
Μηνύματα
887.261
Μέλη
38.969
Νεότερο μέλος
Angeloti55

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom