Konstantinoz
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κουβα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκουαδορ,περου
Πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί και να επεινα ρούμι μέσα σε καρυδαΝα διορθώσουμε στο προηγούμενο ποστ την Ναύπακτο σε Ναυαρίνο, μην μας πάρουν και με τις πέτρες. Είναι η δυσλεξία.
Έκανα μια επίσκεψη, που είχα κλεισμένη από καιρό, στο αποστακτήριο ρούμι Mount Gay. Κράτησε 2.5 ώρες (κόστος 33 Ευρώ) και περιείχε μια ομιλία και μια περιήγηση στα διάφορα μερή του αποστακτηρίου. Ο ξεναγός Τσεστερ είχε μεγάλο πάθος για το ρούμι, δεν ήταν τόσο politically correct, και χρωμάτιζε ωραία την φωνή του που μας κρατούσε σε ενδιαφέρον.
"Δίπλα σε κάθε εκκλησία υπάρχει πάντα ένα μπαρ ρουμιού (Ψιλοισχύει αυτό). Μόλις τελειώνει μια κηδεία οι γυναίκες κάθονται από έξω και θρηνούν τον μακαρίτη, ενώ οι άντρες τρέχουν κατευθείαν στο κοντινότερο μπαρ."
Μας είπε την ιστορία του Μπαρμπάντος παράλληλα με αυτή του ρουμιού. Πολύ διαφορετικό από τα άλλα νησιά των Μικρών Αντιλλών, καθώς δεν έχει ποτάμια. Το πορώδες κοραλλιογενές πέτρωμα φιλτράρει το νερό και το κάνει πολύ καθαρό (Αλήθεια, το νερό της βρύσης είναι εξαιρετικό). Μας δείξαν και τις μελάσσες, τα πηγάδια 100 μέτρων, τα ειδικά αποστακτήρια που φέρανε από την Σκωτία κτλ. και ήπιαμε και 4 ποτηράκια στο τέλος. (Εξαιρετικό το MOUNT GAY XO Triple Cask). Άξιζε τα λεφτά του, ειδικά γνωρίζοντας ότι είναι το παλαιότερο αποστακτήριο ρούμι στον κόσμο. Σε γεύση προσωπικά βρήκα το Κουβανέζικο ρούμι καλύτερο.
Να πούμε ότι έχω δει κάποια ψήγματα οικολογικής συνείδησης στους Μπαρμπαντιανούς καθώς όλες οι πλαστικές συσκευασίες φαγητού takeaway που έχω πάρει μέχρι τώρα είναι βιοδιασπώμενες. Και μεγάλο ποσοστό σπιτιών (όπως και το δικό μου) έχει ηλιακούς συλλέκτες στις σκεπές.
Ακόμα δεν πήραμε το αποτέλεσμα του τεστ covid. Είναι ελαφρώς αγχωτική η διαδικασία καθώς αν βγεις θετικός πρέπει να περάσεις 14 μέρες στις εγκαταστάσεις απομόνωσης του κράτους. Που είναι μακριά από την θάλασσα. Σήμερα πήγα μερικές βόλτες στην περιοχή, έκανα ποδηλατοκόντρες με τα παιδιά της γειτονιάς, χάζεψα τους σέρφερς και έπαιξα με το κύμα.
Πάντως παρά τα άγχη κάθε μέρα σκέφτομαι πόσο τυχερός που βρίσκομαι εδώ. Νομίζω είναι σαν να πέρασα από το μάτι της βελόνας πραγματικά
View attachment 337933
Δοκιμάζοντας ρούμι στο Mount Gay.
View attachment 337934
Μπαρμπαντιανά κατσίκια.
View attachment 337935
Μπορεί να κοντεύουμε τα 40 αλλά τα κόμικς δεν κόβονται.
.