Jorge97
Member
Θέλω να αποφύγω να μου κάνουν την ζωή δύσκολη και εδώ που τα λέμε τα ονόματα είναι σωστά γραμμένα αλλά με λάθος σειρά θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να γίνει καν θέμα
Θεωρητικα δεν θα εχεις θεμα αλλα σου ξαναλεω ειναι στην ευχερεια της υπαλληλου...καντο online τοτε να ελαχιστοποιησεις τις πιθανοτητες να γινει καμια στραβη...Θέλω να αποφύγω να μου κάνουν την ζωή δύσκολη και εδώ που τα λέμε τα ονόματα είναι σωστά γραμμένα αλλά με λάθος σειρά θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να γίνει καν θέμα
Update:Σε μια βδομάδα πετάω και άκρη δεν έβγαλα ποτέ θα ακολουθήσω όσα μου είπατε στο να κάνω την πάπια και ευελπιστώ πως δεν ια υπάρξει θέμα μιας και δεν είναι σοβαρός λόγος να αγχώνομαι. Τι με συμβουλεύεται να κάνω το τσεκ ιν online η να πάω στο check in desk να το κάνω τρεις ώρες νωρίτερα για να είμαι καλυμμένος ;
Στη θέση σου θα επικοινωνούσα κατευθείαν με την εταιρεία έχοντας τον αριθμό κράτησης, μήπως και στο αλλάξουν χωρίς συνέπειες. Δεν αλλάζει από το Online check in, και υπάρχει το σχετικο ρισκο αν προσπαθήσεις να πετάξεις έτσι.Θα ήθελα την βοήθεια σας παιδιά στις 29 Νοεμβρίου πετάω για Χανιά με επιστροφή στις 2 Δεκεμβρίου και έγραψα λάθος το όνομα μου, για την ακρίβεια έβαλα το μικρό μου Eddie αντί για Eduart που είναι το κανονικό μου θα έχω κάποιο πρόβλημα επίσης η εταιρία με την οποία πετάω είναι η skyexpress. Υπάρχει πιθανότητα να μπορώ να το αλλάξω στο online check in χωρίς να χρεωθώ γιατί τα έκλεισα από ένα σίτε της eDreams και διάβασα ότι για αλλαγή ονόματος χρεώνει 60€
μιλάς από προσωπική εμπειρία με διεθνείς πτήσεις όχι της Αιγαίου; απλά για να ξέρουμε.Δεν μου έχουν αρνηθεί ποτέ πτήση ταξιδεύοντας μόνο με το πρώτο από τα 2 ονόματα μου. Δεν γνωρίζω αν έχουν το δικαίωμα να σου αρνηθούν.
Μην ανησυχείς, δε χρειάζεται στην πραγματικότητα ο αριθμός ταυτότητας, μόνο μια έγκυρη Ελληνική ταυτότητα με το όνομά σου όπως στο εισιτήριο. Η αεροπορική το ζητάει… "από συνήθεια" καθώς σε κάποιες άλλες χώρες (όχι τη Γαλλία) παίζει ρόλο. Παρ' όλα αυτά, το πρακτορείο λογικά θα μπορεί να σου κάνει την αλλαγή και στο σύστημα για να είναι όλα 100% κομπλέ.Καλησπέρα σας,
Σήμερα κάναμε κράτηση από ταξιδιωτικό γραφείο για να Παρίσι. Κατά την κράτηση όταν ζητήθηκε ο αριθμός ταυτότητας μου η πράκτορας του ταξιδιωτικού γραφείου μου είπε ότι η ταυτότητα είναι παλιά και υπάρχει πιθανότητα να δημιουργήσει πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι αυτό μας το είπε μόνο αφού είπαμε ότι θα πάμε οδικώς Πράγα πριν το ταξίδι μας στο Παρίσι. Επίσης το καλοκαίρι που κλείσαμε ταξίδι στην Ιταλία χρησιμοποίησα την ίδια ταυτότητα χωρίς πρόβλημα όπως και στην Βουλγαρία.
Παρόλα αυτά μας έκανε check in. Έχω δύο ερωτήσεις.
Έμαθα ότι μπορώ να βγάλω καινούρια ταυτότητα σε δέκα λεπτά. Παρόλα αυτά θα έχει διαφορετικό αριθμό από αυτό που έχει δηλωθεί. Μπορεί νά γίνει αλλαγή αριθμού ταυτότητας στην κράτηση? Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα στην επιστροφή?
Δεύτερον σε περίπτωση που δεν κάνω την αλλαγή τώρα αλλά πάμε το ταξίδι οδικώς υπάρχει περίπτωση να μην μας αφήσουν να περάσουμε από τά σύνορα σε κάποια χώρα.
Η ταυτότητα έχει κανονικά λατινικούς χαρακτήρες είναι σε άψογη κατάσταση, η φωτογραφία αν και έφηβη φαίνεται ξεκάθαρα ότι είμαι εγώ και το μόνο που δείχνει την παλαιότητα της είναι ο αριθμός τής η ημερομηνία έκδοσης φυσικά και η φωτογραφία που φαίνεται ότι είναι ένας πολύ νέος άνθρωπος.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας