underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Αυτό το έχω ακούσει πολλάκις όσον αφορά τα πανάκριβα σχολεία "φίρμες" της χώρας (και από γονείς και από αποφοίτους). Ένας "γόνος" δεν θα κάνει παρέα με το παιδί που οι γονείς του έχουν μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση πχ. Πόσο μάλλον με ένα παιδί μου φοιτά δωρεάν είτε λόγω κάποιας υποτροφίας, είτε επειδή έχει γονιό εργαζόμενο στο σχολείο.Αυτο, ομως, που εχω διαπιστωσει εγω ειναι οτι τα παιδια που προερχονται απο μεσες οικογενειες με "κοινα" επαγγελματα γονεων και χωρις διασημα ή ημιδιασημα επωνυμα δεν ενσωματωνονται ποτε απολυτως σε αυτες τις παρεες γιατι αποτελουν την πλεμπα για τα συγκεκριμενα τζακια.
Σε πιο "μεσοαστικα" σχολεία όμως είναι πολύ πιο ομαλά τα πράγματα. Επίσης επειδή δύο φορές την εβδομάδα εργάζομαι στα δυτικά προάστια των Αθηνών και μιλάω συχνά και με γονείς και με εφήβους που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής, μπορώ να πω ότι εκεί είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα ως προς αυτό (υπάρχει βέβαια μεγάλη ανομοιογένεια στην ποιότητα των σχολείων σε αυτές τις "περιφερειακές" περιοχές).