patrizia
Member
Το συμβόλαιο γράφει 1/10 με 30/06 και υπήρχαν κι άλλα σπίτια για εκπαιδευτικούς ή στρατιωτικους από μέσα Σεπτεμβρίου έως μέσα Ιουνίου
Παροτι εκπαιδευτικος, δεν πιστευω στη βιομηχανια της αριστειας που εχει στηθει και πιστευω θερμα, με καποιες επιφυλαξεις παλι, στη συστηματικη βοηθεια στις μαθησιακες δυσκολιες.. Γενικά πάντως βλέπω πως οι ωρομισθιες των ιδιαίτερων (με κάποιες εξαιρέσεις- όπως πολύ εύστοχα ανέφερες την εξειδίκευση σε ειδικέςμαθησιακές δυσκολίες) έχουν πέσει δυστυχώς για τους εκπαιδευτικούς
Το ξερεις οτι το proficiency ακαδημαικα στο εξωτερικο ειναι τελειως αχρηστο? Επιλογη τους ειναι. Ο αδερφος μου πηγε για μεταπτυχιακο και διδακτορικο Αγγλια χωρις καν Lower γιατι χρειαζοταν τελικα αλλο πτυχιο και Αγγλικα ηξερε, αλλα βαρεθηκε ως μαθητης και φοιτητης να δωσει για Lower κατι που δεν προκαλεσε κανενα εγκεφαλικο στην οικογενεια.παντως εχουμε κανει μεγα θεμα τα ενοικια των φοιτητων οταν με το καλο περνανε και δε σκεφτομαστε οτι σαν μαθητες δινουν οι γονεις περισσοτερα απο ενα ενοικιο στα φροντηστηρια.
Βασικα αυτο μου το ειπε ο κουνιαδος μου. οτι τα εξοδα για τις κορες του σα φοιτητριες δε εχουν και μεγαλη διαφορα απο το κοστος των φροντιστηρίων. Και μη ξεχναμε οτι δε ειναι μονο για το σχολειο αλλα και για 1 η 2 ξενες γλωσες.
Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα, πολύ λίγα παιδιά επιτυγχάνουν χωρίς φροντιστήρια και για ξένες γλώσσες δεν το συζητάμε καν!παντως εχουμε κανει μεγα θεμα τα ενοικια των φοιτητων οταν με το καλο περνανε και δε σκεφτομαστε οτι σαν μαθητες δινουν οι γονεις περισσοτερα απο ενα ενοικιο στα φροντηστηρια.
Βασικα αυτο μου το ειπε ο κουνιαδος μου. οτι τα εξοδα για τις κορες του σα φοιτητριες δε εχουν και μεγαλη διαφορα απο το κοστος των φροντιστηρίων. Και μη ξεχναμε οτι δε ειναι μονο για το σχολειο αλλα και για 1 η 2 ξενες γλωσες.
Και εγω ξερω να μιλαω αγγλικα αλλα δεν εχω πτυχιο. Για να μαθω ομως πηγα φροντηστηριο. Και ο αδερφος σου με καποιο τροπο τα εμαθε. Δε πηγε χωρις να ξερει τη γλωσα.Το ξερεις οτι το proficiency ακαδημαικα στο εξωτερικο ειναι τελειως αχρηστο? Επιλογη τους ειναι. Ο αδερφος μου πηγε για μεταπτυχιακο και διδακτορικο Αγγλια χωρις καν Lower γιατι χρειαζοταν τελικα αλλο πτυχιο και Αγγλικα ηξερε, αλλα βαρεθηκε ως μαθητης και φοιτητης να δωσει για Lower κατι που δεν προκαλεσε κανενα εγκεφαλικο στην οικογενεια.
Προπαρασκευαστικο? Πηγε κι εδωσε ετσι και το πηρε γιατι στο παν/μιο τα πιο πολλα βιβλια ηταν στα αγγλικα κι εμαθε με το ζορι.IELTS χρειάζεται για σπουδές έξω και πρέπει να πιάσεις ένα συγκεκριμένο βαθμό
Αν έχεις πολύ καλή γνώση αγγλικών γλυτώνεις και το προπαρασκευαστικο έτος νομίζω.
Δεν πηγα ποτε σε φροντιστηριο για proficency ουτε εδωσα εξετασεις και εκανα υπευθυνη δηλωση στο παν/μιο οτι μπορω να κατανοησω υλικο αυτου του επιπεδου στο μεταπτυχιακο, που ηταν αληθεια, αφου η μιση βιβλιογραφια ειναι αγγλικη στη διπλωματικη. Αχρηστο πτυχιο.Το proficiency δίνει 70 μόρια στους διαγωνισμούς δημοσίου στην Ελλάδα και μετράει και σε κάποια μεταπτυχιακά εδώ
Εμενα αυτο που με τρελαινει ειναι οτι καποιοι γονεις δινουν εναν σκασμο λεφτα στα φροντιστηρια ΚΑΙ εναν σκασμο λεφτα στα ιδιωτικα σχολεια. Με τετοια διδακτρα στα ιδιωτικα δεν θα επρεπε η αποκτηση πτυχιων ξενων γλωσσων και η επιτυχια στο Πανεπιστημιο να ειναι εξασφαλισμενη και δεδομενη?Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα, πολύ λίγα παιδιά επιτυγχάνουν χωρίς φροντιστήρια και για ξένες γλώσσες δεν το συζητάμε καν!