Μια μικρή διευκρίνηση πάνω σε αυτό το σημείο: Αν ως ιστορικό κέντρο εννοείς το Sultanahmet, το πλήθος από μαντηλοφορούσες είναι δικαιολογημένο αφού η περιοχή είναι από τις πιο συντηρητικές της Κωνσταντινούπολης (Fatih).Κάτι άλλο που με εντυπωσίασε είναι το πλήθος των μαντιλοφορουσών γυναικών, τουλάχιστον στο ιστορικό κέντρο της Πόλης! Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσες πολλές γυναίκες να καλύπτουν τα μαλλιά τους, καθώς υποτίθεται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι και το ευρωπαϊκό πρόσωπο της Τουρκίας. Ήξερα βέβαια ότι τα τελευταία χρόνια την πόλη έχουν κατακλύσει εσωτερικοί μετανάστες από την Ανατολία, που είναι εν γένει περισσότερο συντηρητικοί. Σαφώς παίζει ρόλο σε αυτό και η πολιτική του Ερντογάν που ευνοεί τέτοιου είδους πρακτικές. Και πάλι όμως μου έκανε αρκετή εντύπωση, ειδικά από τη στιγμή που ο "πατέρας των Τούρκων", ο Κεμάλ, είχε απορρίψει τέτοιους είδους συνήθειες.
Katkats ευχαριστώ, δεν το γνώριζα!... το πλήθος από μαντηλοφορούσες είναι δικαιολογημένο αφού η περιοχή είναι από τις πιο συντηρητικές της Κωνσταντινούπολης (Fatih).
Ναι, το παρατήρησα ότι πολλές ήταν τουρίστριες, αλλά εγώ αναφερόμουν κυρίως σε κοπέλες που μπορούσα να ακούσω ότι μιλούσαν τουρκικά ή φαινόντουσαν κάτα κάποιον τρόπο ότι δεν έκαναν τουρισμό (π.χ. ήταν μόνες στο τραμ κτλ.).Άντε και μια δικιά μου παρατήρηση : πολλές μαντιλοφορούσες είναι τουρίστριες από άλλες μουσουλμανικές χώρες ..
τελειο!!...και οι φωτογραφιες υπεροχες!!!!!!!Βρήκα ένα ενδιαφέρον blog που έχει υπέροχες φώτος της Πόλης. Δύο ταξιδιώτες, ένας Γερμανός και ένας Αμερικάνος (όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο), ζουν για περίπου 3 μήνες σε διάφορες πόλεις του κόσμου.. Στο συγκεκριμένο μπλογκ για την Πόλη έχουν ανεβάσει φωτογραφίες από πάρα πολλά μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς..
Αν επρόκειτο να επισκεφτώ ξανά την Πόλη, οι φωτογραφίες τους θα με βοηθούσαν σίγουρα να επιλέξω π.χ. ποια τζαμιά θέλω να δω ή σε ποιες γειτονιές να "χαθώ"...
http://istanbul.for91days.com/istanbul-index/
Ευχαριστώ και να περάσεις τέλεια!Υπέροχος ο οδηγός σου. Σε 3 εβδομάδες ταξιδεύω για την Πόλη. Θα μου φανεί πολύ χρήσιμος. Ευχαριστώ.
Και ξανάνοιξε και τιμήθηκε δεόντως!Το Inci ξαναανοιξε ; περυσι ειχε κλεισει ....