Τουρκία Κωνσταντινούπολη - μετακινήσεις

AlexFocus

Member
Το καλοκαιρι που πηγα Πολη το 16 πηρα για την Ταξιμ. Αν εχει αλλαξει δεν το ξερω. Ρωτας επιτοπου και βρισκεις ευκολα ποιο θα σε παει στην Ταξιμ.

Tania79

Member
Καλησπέρα! Σαν τοποθεσία προτείνω την Ταξίμ , όλη η κίνηση της πόλης είναι εκεί , ειδικά τα βράδια!!
από την μεριά του Σουλταναχμέτ έχει : Αγια Σοφιά, Μπλε τζαμί , Υδραγωγείο ( Βασιλική Κινστέρνα) , Τοπ Καπί , πάρκο Γκιουλχανέ , μεγάλη αγορά ( kapali carsi) και αγορά Μπαχαρικών. Για αυτά μόνο για το υδραγωγείο(αξίζει) μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο online . Αγια Σοφιά και Μπλε τζαμι δωρεάν ( με ουρα για να μπεις) , Τοπ Καπί δεν το επισκέφτηκα.
Μετά ειναι η περιοχή που είναι το Φανάρι , που έχει το πατριαρχείο την μεγάλη του γένους σχολή και την μονή της χώρας.
Από την μεριά της ταξίμ ειναι το ΝτολμαΜπαχτσε, εισιτήρια μόνο απέξω με αρκετή αναμονή , τα ίδια και για τον πύργο του Γαλατά..
αυτά ειναι τα κυριότερα αξιοθέατα.
Κάρτες για τα μέσα : βγάζεις με 50 λίρες στα μηχανήματα μια κάρτα , την οποία την φορτώνεις με υπόλοιπο. Σε καθε διαδρομή σου τραβάει απο το υπολοιπο ( πολυ φθηνες οι διαδρομες) .
Ιντερνετ : έχει απειρα μαγαζια με επιλογες για νεα σιμ. Καπου στα 20 ευρώ θα βγει..
Πόσα περιπου χρήματα να βάλουμε στην istabulcard? Φοβαμαι μη βα=άλουμε πολλά και μας μείνουν μέσα στην κάρτα. Αν ξεκινήσουμε με 200 λίρες είναι καλά?

tatooine

Member
Πόσα περιπου χρήματα να βάλουμε στην istabulcard? Φοβαμαι μη βα=άλουμε πολλά και μας μείνουν μέσα στην κάρτα. Αν ξεκινήσουμε με 200 λίρες είναι καλά?
Η διαδρομή με μετρό κοστίζει νομίζω 30 λίρες το άτομο χωρίς να είμαι σίγουρος. Μπορείς όμως όταν φεύγεις να αγοράσεις τα εισιτήρια του λεωφορείου (havaist) με την istabulcard είναι 275 λίρες το άτομο. Βλέπεις τι έχει μείνει και συμπληρώνεις.

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
Ξεκινήστε με 200, και ξαναφορτωνετε!

Tania79

Member
Έχω μία απορία: Τι διαφορά έχει να ταξιδεύω στα Μ.Μ.Μ. με istanbul card από το να χρησιμοποιώ τη revolut? Δε με συμφέρει να χρησιμοποιώ τη revolut για τις μετακινήσεις μου? Ευχαριστώ

tatooine

Member
Έχω μία απορία: Τι διαφορά έχει να ταξιδεύω στα Μ.Μ.Μ. με istanbul card από το να χρησιμοποιώ τη revolut? Δε με συμφέρει να χρησιμοποιώ τη revolut για τις μετακινήσεις μου? Ευχαριστώ
Eκτος και αν έγινε πολύ πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάρτες στο σύστημα μετακίνησης της πόλη πλην της istanbulcard.
Εξαίρεση ίσως το havaist.
Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

alisaxni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Eκτος και αν έγινε πολύ πρόσφατα και δεν το πήρα χαμπάρι, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάρτες στο σύστημα μετακίνησης της πόλη πλην της istanbulcard.
Εξαίρεση ίσως το havaist.
Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.
Έτσι είναι. Στα Havaist μπορεί κανείς να πληρώσει κατευθείαν με την πιστωτική του.
Όμως κάποια μηχανήματα φόρτισης istanbulkart δέχονται και κάρτες πλέον (τα πιο καινούργια). Εγώ που δοκίμασα με τη virtual revolut δεν έπιανε, αλλά υπήρχε η επιλογή για κανονική πλαστική κάρτα. Πάντως δε θα ρίσκαρα να περιμένω μόνο με ηλεκτρονική πληρωμή.

AlexFocus

Member
@alisaxni πολυ σωστα τα αναφερεις. Στο τελευταιο μου ταξιδι στην Πολη τα μηχανηματα καποια στιγμη δεν επαιρναν τις πιστωτικες καρτες (rev δε δκιμασα γιατι δεν ειχα βγαλει ακομη) με τιποτα. Μετα απο πολλες δοκιμες ξεκολησσαν. Τωρα αν μπορεις να κινηθεις με πιστωτικες και οχι Istanbulcard στα ΜΜΜ δεν το ξερω.

georgi d

Member
Με πιστωτική εάν την δεχθεί μας γράφουν πληρώνουμε παραπάνω.
Τώρα νομίζω είναι άλλες οι τιμές για τα εισιτήρια.
Εδώ ερώτηση και απάντηση.
Πού μπορώ να πληρώσω για ταξίδια με κανονική τουρκική τραπεζική κάρτα και πού όχι;

Μπορώ στα λεωφορεία;

Όχι μόνο στα λεωφορεία. Μπορείτε να πάτε σχεδόν οπουδήποτε: στο τραμ Τ1, στα λεωφορεία, στο πλοίο για το Princes' Island. Η τιμή είναι μόνο υψηλότερη.
Αντί για 20 λίρες με Istanbulcard, βγάζουν 30 , αντί για 65,47, βγάζουν 80.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.908
Μέλη
39.612
Νεότερο μέλος
kostas21

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom