Τουρκία Συναλλαγές στην Κωνσταντινούπολη

connosp

Member
Καλησπερα!!απο πληρωμες με καρτα η Πολη πως τα παει?Περνουν σχεδον παντου οπως Ελλαδα?Στο grand bazaar ,egyptian bazaar και γενικοτερα στις αγορες του περνουν και εκει καρτα?Οι πληρωμες μου θα ειναι με revolut ,δεν εχω φυσικη καρτα εχω μονο αυτη που εχω περασει στο κινητο.Σε οσα ταξιδια εχω κανει Ευρωπη κυριως ,την εχουν δεχτει παντου(Ελλαδα πληρωνω ετσι καθημερινα)Τουρκια δεν ξερω.Θα εχω και καποια μετρητα προφανως για το οτιδηποτε να συμβει που μερη δεν περνουν,η για μικρες αγορες,ταξι κλπ
Καλό θα είναι να έχεις μετρητά γιατί πολλοί έμποροι ειδικά οι πλανόδιοι ή και μαγαζιά(για μαϊμούδες) δέχονται μόνο μετρητά. Θα βρεις πολλά ανταλλακτήρια σε πολλές περιοχές. Με revolut είσαι οκ.

zounakos

Member
Καλησπέρα δύο ερωτήσεις πληρωμές καλύτερα με κάρτα revolut η συνάλλαγμα και με τα τηλέφωνα τι γίνεται ευχαριστώ

gusboc

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Southampton-New York
Για βοηθήστε με ρε παίδες.
Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο για να πάρω το μέτρο σκέφτομαι να αγοράσω μια Istanbul city card 3 ημερών που σου δίνει απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα μέσα.
Από ότι είδα τα μηχανήματα που μπορείς να τις αγοράσεις δέχονται μόνο κάρτες.
Εγώ θα έχω κάρτα τις Εθνικής MasterCard με Ευρώ.
Μπορώ να την αγοράσω με αυτή τη κάρτα και πόση προμήθεια χρεώνει το συνάλλαγμα;

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Για βοηθήστε με ρε παίδες.
Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο για να πάρω το μέτρο σκέφτομαι να αγοράσω μια Istanbul city card 3 ημερών που σου δίνει απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα μέσα.
Από ότι είδα τα μηχανήματα που μπορείς να τις αγοράσεις δέχονται μόνο κάρτες.
Εγώ θα έχω κάρτα τις Εθνικής MasterCard με Ευρώ.
Μπορώ να την αγοράσω με αυτή τη κάρτα και πόση προμήθεια χρεώνει το συνάλλαγμα;
Πιστεύω πως σε συμφέρει καλύτερα να πάρεις μια απλή istanbul card που μπορείς να την εκδώσεις πληρωνοντας σε λίρες και να την φορτίζεις με το ποσό που θα χρειαστεις, εφόσον τραβήξεις ένα ποσό απο το atm για τα πρώτα σου έξοδα.

Αν έχεις τον χρόνο συστήνω να βγάλεις όμως μια revolut την οποία σου στέλνουν στο σπίτι σε μια εβδομάδα με δέκα μέρες το πολύ και ούτε προμήθειες πληρώνεις και μετρητά τραβας όποτε χρειαστείς απο τα atms της Ziraat επίσης χωρίς προμήθειες εκτός ΣΚ.

Tania79

Member
Καλή επιλογή το σουλτανχαμέτ, εφόσον πας και για πρώτη φορα, θα είσαι κοντά και στα βασικά αξιοθέατα. Παρόλα αυτά κοίτα να είσαι κοντά στην γραμμή Τ1 του τραμ. Η Πόλη είναι αρκετά μεγάλη, είναι αναπόφευκτο οτι θα χρειαστείς συγκοινωνία, και το Τραμ είναι οτι πιο χρήσιμο υπάρχει.
Εγώ έμεινα εδώ πέρσι στο σουλτανχαμέτ.

https://www.booking.com/Share-CRrtnU

Για συναλλαγές μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Revolut καθώς και τα atm της τράπεζας Ziraat για αναλήψεις χωρίς χρέωση.
Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι; Με τη revolut, έχοντας φορτώσει ευρώ από Ελλάδα απλώς πάω στην Κωνσταντινούπολη και σηκώνω από την τράπεζα λίρες; Γίνεται αυτόματα η μετατροπή ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ; Σ ευχαριστώ πολυ

mourohavlos

Member
Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι; Με τη revolut, έχοντας φορτώσει ευρώ από Ελλάδα απλώς πάω στην Κωνσταντινούπολη και σηκώνω από την τράπεζα λίρες; Γίνεται αυτόματα η μετατροπή ή πρέπει να κάνω κάτι εγώ; Σ ευχαριστώ πολυ
Μπορείς να μετατρέψεις μέσα στην εφαρμογή από πριν είτε θα γίνεται αυτόματα η μετατροπή κατά την ανάληψη. Το ίδιο και για πληρωμές. Διαφορά έχεις μόνο όταν η συναλλαγή γίνεται ΣΚ, οπότε και η Revo χρεώνει μικρή επιπλέον προμήθεια

thessaris

Member
Σχετικά με τη Revolut: αν έχεις μετατρέψει ευρώ σε λίρες πριν την Παρασκευή το βράδυ (νομίζω το όριο είναι 5 η ώρα ΝΥ όπου κλείνουν οι αγορές στις ΗΠΑ) μπορείς να βγάλεις λίρες από Ziraat μέσα στο ΣΚ χωρίς προμήθεια, τραβάει από το λογαριασμό λιρών που έχεις και δεν σε χρεώνει κάτι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.829
Μέλη
39.580
Νεότερο μέλος
Christos Sak

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom