Τουρκία Διαμονή στην Κωνσταντινούπολη

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Τελικά άλλαξα λίγο τα κριτήρια αναζήτησης και βρήκα και άλλα κοντά στον πύργο του Γαλατά.

Όποτε συνεχίζω, αλλά με βοηθήσατε πολύ.
H τοποθεσία για το Royal Tophane είναι καλή γιατί είναι σε επίπεδο σημείο στο Karakoy . Εμείς επιστρέψαμε μόλις μια εβδομάδα και μείναμε στο Nuru Zyia Suites σε πολύ καλή τιμή. Με Genius οι 5 διανυκτερεύσεις για δυο άτομα σε σουίτα βγήκαν 340 με δωρεαν μεταφορά απο το αεροδρόμιο.

Κοίταξε για σουίτα. Ήταν ευρύχωρο, καθαρό ,με μπαλκόνι και εξοπλισμένη κουζίνα που μπορείτε να φτιάξετε κάτι πρόχειρο. Το πρωινό ήταν πλούσιο θα έλεγα με αρκετές επιλογές αλλά οι ίδιες κάθε μέρα. Το προσωπικό πολύ φιλόξενο και εξυπηρετικο.Επικοινωνούν οι περισσότεροι στα Αγγλικά. Και ξέρουν και μερικές λέξεις στα Ελληνικά γιατί είναι δημοφιλές στους Έλληνες.

Βρίσκεται σε ένα στενό αρκετά ανηφορικό προς το μέσο της Istiklal αλλά έχει πρόσβαση σε μετρό (στάση Shisane ) όπου και εξυπηρετεί και το τελεφερικ που ανεβαίνει απο κάτω αλλά και πολύ κοντά με τα πόδια (650 μέτρα) απο την στάση Tophane του τραμ Τ1. Αν δεν σας ενοχλούν οι ανηφοροκατηφόρες η περιοχή είναι πολύ καλή και κοντά σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

Να αποφύγεται την περιοχή Sultanahmet αν και είναι κοντά στα αξιοθέατα γιατί είναι και πιο ακριβή και με κακές παροχές σε φαγητό. Με το tram είσαστε εκεί σε 20 λεπτα και η περιοχή του Πέραν είναι πιό όμορφη .
Για φαγητό δοκιμάστε και τα φημισμένα lokanstasis που τρώνε κυρίως οι ντόπιοι με μαγειρευτά φαγητά που διαλέγεις απο την βιτρίνα καιώς και σαλάτες, ορεκτικά, γλυκα στις μισές τιμές απο ότι θα φάτε αλλου. Εμείς δοκιμάσαμε το Balcan Lokantasi που το βρήκα πιο νόστιμο και το Pehlivan Lokantasi εξίσου τίμιο.

Last edited:

Mamid

Member
Καλημέρα, τέλειες όλες οι συμβουλές.

Ανυπομονώ να έρθει η ώρα να απολαύσουμε την πόλη.

Θα κοιτάξω και για το Nuru Zyia Suites. Ευχαριστώ πολύ @Thalassaki. Δεν μαζί πειράζουν οι ανηφόρες/κατηφόρες. Μια χαρά είναι.

Βρήκαμε και το Galata Greenland Hotel σε καλή τιμή, ωραίο δωμάτιο και νομίζω και αυτή η περιοχή είναι σε αυτές που προτείνεται.

Έχει κάποιος πάει;

Καλή σας ημέρα.

SugarBlue

Member
Καλημέρα κι από μένα... είναι να πάω Κωνσταντινούπολη το Μάρτιο και έχω κλείσει ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή Aksaray . Ο λόγος είναι ότι επιστρέφουμε με πολύ πρωινή πτήση και είδα ότι είναι δίπλα η στάση havaist για αεροδρόμιο. Διαβάζω που όλοι προτείνετε διαμονή προς pera - Galata και έχω μπερδευτεί... είναι χάλια η περιοχή που έκλεισα; Αν αλλάξω διαμονή , πού εξυπηρετεί για τόσο πρωινή πτήση ( δηλαδή ξημερώματα);

gusboc

Member
Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για τη συμβολή σου.
Εάν θυμάσαι που μείνατε, θυμάσαι όνομα;

Ευχαριστώ πολύ
Είμασταν 6 και μείναμε σε 2 δωμάτια airbnb (Airbnb: Ενοικιαζόμενα για διακοπές, ξυλόσπιτα, παραθαλάσσια σπίτια, μοναδικά καταλύματα και εμπειρίες) σε μια ήσυχη γειτονιά 5' με τα πόδια από το κέντρο του Balat.
H ιδιοκτήτρια εξαιρετική, μορφωμένη (άνετα την έκανες κεντροευρωπαία) με το που ήρθαμε, μας έκανε μια ξενάγηση με τα πόδια στη γειτονιά και μας πρότεινε διάφορα μαγαζιά εκεί και ήταν πάντα διαθέσιμη στις ερωτήσεις μας.
Το σπίτι παραδοσιακό ξύλινο εποχής με ότι σημαίνει αυτό για τυχόν θορύβους που ακούγονται.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλημέρα κι από μένα... είναι να πάω Κωνσταντινούπολη το Μάρτιο και έχω κλείσει ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή Aksaray . Ο λόγος είναι ότι επιστρέφουμε με πολύ πρωινή πτήση και είδα ότι είναι δίπλα η στάση havaist για αεροδρόμιο. Διαβάζω που όλοι προτείνετε διαμονή προς pera - Galata και έχω μπερδευτεί... είναι χάλια η περιοχή που έκλεισα; Αν αλλάξω διαμονή , πού εξυπηρετεί για τόσο πρωινή πτήση ( δηλαδή ξημερώματα);
Καλησπέρα ,
η περιοχή είναι λιγο μακρυα ,τωρα μονο ψαξου για τραμ αν εχει που να συνδυεται με την γραμμη με την περιοχη Sultanahmet ,παζαρια κλπ, αλλιως δεν σε βολευει καθολου θα χανεις καθε μερα χρονο στο να πηγαινοερχεσαι και πως θα πας.Δεν το συζητω καν ποσο μακρυα εισαι για Beyoglou και ολα τα υπολοιπα απο την αλλη πλευρα.
Ναι το Pera-Galata ειναι απο τις πιο ομορφες και ζωντανες περιοχες της Πολης και πολυ βολικο σημειο ,ακομα καλυτερα για μενα αν βρειτε στο Karakoy ,αλλιως ψαξου Sultanahmet εαν θες να επικεντρωθεις και να εισαι διπλα τις πρωτες μερες στα πολυ βασικα αξιοθεατα της Πολης .

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Καλημέρα, τέλειες όλες οι συμβουλές.

Ανυπομονώ να έρθει η ώρα να απολαύσουμε την πόλη.

Θα κοιτάξω και για το Nuru Zyia Suites. Ευχαριστώ πολύ @Thalassaki. Δεν μαζί πειράζουν οι ανηφόρες/κατηφόρες. Μια χαρά είναι.

Βρήκαμε και το Galata Greenland Hotel σε καλή τιμή, ωραίο δωμάτιο και νομίζω και αυτή η περιοχή είναι σε αυτές που προτείνεται.

Έχει κάποιος πάει;

Καλή σας ημέρα.
Δεν έχω πάει σε αυτό που αναφέρεις αλλά σαν περιοχή είναι καλή και κοντά στα ΜΜΜ. Oι αποστάσεις που αναγράφει απο τα μέσα είναι πάλι ανηφορικές ή κατηφορικές αντίστοιχα και με σκαλάκια. Είσαι όμως πιό κοντά σε Karakoy απο αυτό που μείναμε και στην γέφυρα του Gαλατά που περνάς απέναντι.
Μιa ακόμα οικονομική επιλογή που είχαμε βρει στην ίδια περιοχή ήταν το Meroddi La Porta αλλά και λιγο πιό κάτω το Mas Suites Karaköy που είναι στο επίπεδο σημείο του Karakoy με προσβαση σε tram και τα καραβάκια .
Η περιοχή που αναφέρεις δεν είναι τόσο βολική γιατί απο ότι είδα έχει προσβαση μόνο με το τραμ και με το Marmaray. Εμείς πήγαμε μια απογευματινή βόλτα με το Τ1 και ψωνίσαμε πιο φτηνά διάφορα δωράκια για φίλους,
Η περιοχή είναι πιο οικονομική και λίγο υποβαθμισμένη θα έλεγα, αλλά με ενδιαφέρουσα φθηνή αγορά και φαγητό. Υπολόγισε όμως πως απέχει τουλάχιστον ένα 20λεπτο ή και παραπάνω με τα μέσα απο τα βασικά σημεία αναφοράς.

Δεν νομίζω πως αξίζει αν το ζητουμενο είναι η εύκολη προσβαση στο αεροδρομιο να μείνετε εκεί γιατί τα Havaist φεύγουνε και απο την πλατεία Ταξιμ όλες τις ώρες.

Αν πάλι φεύγετε απο την ασιατική πλευρά εγώ θα προτιμούσα να μείνω στην περιοχή Kadikoy που και πιο οικονομικά καταλυματα έχει και πολύ πιο φτηνή αγορά και ευκολότατη πρόσβαση με τα καραβάκια αλλά και το μετρό.

Για πρώτη επίσκεψη στην Πόλη προτίμησε πιο κεντρικά στις περιοχές που ήδη αναφέρθηκαν.
Προσωπικά όταν ξαναπάω θα μείνω Kadikoy.

Last edited:

SugarBlue

Member
Καλησπέρα ,
η περιοχή είναι λιγο μακρυα ,τωρα μονο ψαξου για τραμ αν εχει που να συνδυεται με την γραμμη με την περιοχη Sultanahmet ,παζαρια κλπ, αλλιως δεν σε βολευει καθολου θα χανεις καθε μερα χρονο στο να πηγαινοερχεσαι και πως θα πας.Δεν το συζητω καν ποσο μακρυα εισαι για Beyoglou και ολα τα υπολοιπα απο την αλλη πλευρα.
Ναι το Pera-Galata ειναι απο τις πιο ομορφες και ζωντανες περιοχες της Πολης και πολυ βολικο σημειο ,ακομα καλυτερα για μενα αν βρειτε στο Karakoy ,αλλιως ψαξου Sultanahmet εαν θες να επικεντρωθεις και να εισαι διπλα τις πρωτες μερες στα πολυ βασικα αξιοθεατα της Πολης .
Αν μείνω sultanahmet ή Pera υπάρχει λύση με ΜΜΜ για πολύ νωρίς το πρωί προς αεροδρόμιο; Επίσης, βρίσκω και κάποια ξενοδοχεία προς Taksim, είναι πολύ χαοτική η διαμονή τόσο κεντρικά;

eden17

Member
Η περιοχή Ακσαραϊ η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η ιδανική. Εμάς για σχετικά εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο με τα ΜΜΜ μας είχε βολεψει και η περιοχή του Φαναριου-Μπαλατ

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Αν μείνω sultanahmet ή Pera υπάρχει λύση με ΜΜΜ για πολύ νωρίς το πρωί προς αεροδρόμιο; Επίσης, βρίσκω και κάποια ξενοδοχεία προς Taksim, είναι πολύ χαοτική η διαμονή τόσο κεντρικά;
Προτιμότερο στην περιοχή του Πέραν. Απο ποιό αεροδρόμιο πετάς; Istanbul airport (IST) ή Sabiha Gokcen Airport ( SAW) . Και για τα δύο εξυπηρετούν τα μέσα αλλά θα πρέπει να ξεκινήσετε τουλάχιστον ένα τρίωρο πριν απο την ώρα της πτήσης για να είστε ασφαλείς. Υπολόγισε το δεύτερο είναι πιο μακριά.
Η περιοχή Ταξιμ εξυπηρετείται απο όλα τα μέσα και υπάρχουν καταλύματα δεξιά και αριστερά στις κάθετες απο την Ιστικλάλ πιό ήσυχα μέχρι και το τέρμα της στην περιοχή του Γαλατά. Είστε μέσα σε όλα με εύκολες προσβάσεις και πολλές επιλογές. Sultanahmet δεν θα έμενα εφόσον τα βασικά αξιοθέτα είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα χωρίς να χρειαστεί να μένετε εκεί που είναι η πιό τουριστική και συνεπώς ακριβή περιοχή και με χαμηλής ποιότητας παροχές.

eden17

Member
Τελικά άλλαξα λίγο τα κριτήρια αναζήτησης και βρήκα και άλλα κοντά στον πύργο του Γαλατά.

Όποτε συνεχίζω, αλλά με βοηθήσατε πολύ.
Η περιοχή του Γαλατά είναι η ιδανική για μένα και από άποψη ζωντάνιας και σύνδεσης με τα ΜΜΜ. Σχετικά με το πρόγραμμα σας, θα πρότεινα να επισκεφθείτε το Ουσκιουνταρ. Προσωπικά το βρίσκω πολύ πιο όμορφο από το Καντίκιοϊ. Σχετικά με την εκδρομή στην Πρίγκηπο, είναι όντως πανέμορφη, όμως αν δεν έχει καλό καιρό, εγώ θα προτιμούσα να την αφήσω για μια επόμενη επίσκεψη και αντ'αυτης να πάω Φανάρι/Μπαλατ.

gusboc

Member
Νομίζω ότι για πολύ πρωινές ώρες σε συμφέρει να κανονίσεις κάποια υπηρεσία transfer to the airport.
Δεν έχει μεγάλη διαφορά στην τιμή και πας άνετα και χωρίς άγχος.
Εμείς που είμασταν 6 άτομα, είχαμε κανονίσει μεταφορά μέσω του: Istanbul Airport Transfer Service Airport Taxi Service
που είχε προτείνει κάποιος συνφορουμίτης πριν καιρό.
Μας κόστισε 38€ για 6 άτομα, σε πολύ ωραίο βανάκι, ήταν ακριβείς κι ευγενικοί και ήρθαν να μας πάρουν κάτω από το ξενοδοχείο.

eden17

Member
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές.
Είναι λίγο τολμηρό για πρώτη επίσκεψη στην Πόλη, όμως αν θέλετε μπορώ να σας συστήσω το airbnb που έμεινα στο Ουσκιουνταρ και φιλοξενούσε άνετα 4 άτομα. Βγαίνει νομίζω 100€ η διανυκτέρευση. Ήταν ένα γλυκύτατο σπιτάκι πάνω στην θάλασσα, πολύ κοντά στα φέρι και στο μετρο που σε πήγαιναν παντού. Επιπλέον το Ουσκιουνταρ είναι μια πολύ ζωντανή περιοχή με πολλά μαγαζιά, κόσμο, εστιατόρια και την πιο όμορφη παραθαλάσσια περατζαδα της Πόλης κατ'εμε.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.817
Μέλη
39.552
Νεότερο μέλος
el.pa95

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom