Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

connosp

Member
Eίσαι θυσαυρός ! Σε ευχαριστώ πολύ !!!

Για τον πύργο Camlica το σκεφτόμαστε για την θέα αν και οι τιμές έχω ακούσει έχουν ξεφύγει.
Και το Tavuk Pilav θα το τιμήσουμε δεόντως. Ο συνδυασμός με τα ρεβύθια και το φιλέτο κοτόπουλο τα σπάει! Και για παραδοσιακό μαντί ήξερα υπήρχε κάτι στο Uskudar που το έφτιαχναν επι τοπου αλλά είδα είναι κλειστο.

Θα τσεκάρω και το χαμάμ που προτείνεις γιατί τα τουριστικά σε sultanahmet kai taksim είναι απλησίαστα!
Τα Lokantasi είναι πάντα στις πρώτες μας προτιμήσεις για φαγητό. Τρώς καλά φτηνά και παραδοσιακά.
Istanbulkart θα βγάλουμε σίγουρα ακόμα και απο το αεροδρόμιο αν υπάρχει χρόνος αλλιώς Ταξίμ όταν φτάσουμε που έτσι και αλλιώς θα πάμε για να πάρουμε και sim για το κινητό και μετρητά απο την zirat απο τον λογαριασμό της revolut.
Σε ευχαριστώ και πάλι και όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.

Σκεφτόμαστε αν υπάρχει χρόνος και βοηθάει ο καιρός και μια επίσκεψη στην Προύσα. Είδα πως έχει και πακέτα στο getyourguide me 20-30 euro αν και δεν μας ενδιαφέρει το χιονοδρομικό αλλά περισσότεροη αγορά του μεταξιου και το Ισκεντέρ κεμπάπ . Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα με τα μέσα με εύκολη προσβασιμότητα ή ίσως εξυπηρετεί καλύτερα το πακέτο.
Καλή Χρονιά-ταξίδια πολλά!!!!Για Προύσα δεν μπορώ να σε βοηθήσω (5 φορές στην Πόλη) δες εδώ για μετακινήσεις Aklınızda Neresi Varsa Oraya Metro Turizm Var | Metro Turizm
Kαι μην τρώτε στα τουριστικά, πάτε εκεί που τρώνε οι ντόπιοι.(αν δεν έχετε πρόβλημα)

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Καλή Χρονιά-ταξίδια πολλά!!!!Για Προύσα δεν μπορώ να σε βοηθήσω (5 φορές στην Πόλη) δες εδώ για μετακινήσεις Aklınızda Neresi Varsa Oraya Metro Turizm Var | Metro Turizm
Kαι μην τρώτε στα τουριστικά, πάτε εκεί που τρώνε οι ντόπιοι.(αν δεν έχετε πρόβλημα)
Καλή χρονιά και σε σένα! Την υγειά μας να έχουμε να ταξιδεύουμε!!!
Έχω πάει άλλες 3 φορές Κωνσταντινουπολη αλλά η τελευταία ήταν προ δεκαετίας. Η πρώτη επίσκεψη ήταν μέρος οδικής δεκαήμερης εκδρομής αλλά άνοιξη όπου είχαμε και διήμερη διαμονή Προύσα και επίσκεψη Σμύρνη , Εφεσο.

connosp

Member
Καλή χρονιά και σε σένα! Την υγειά μας να έχουμε να ταξιδεύουμε!!!
Έχω πάει άλλες 3 φορές Κωνσταντινουπολη αλλά η τελευταία ήταν προ δεκαετίας. Η πρώτη επίσκεψη ήταν μέρος οδικής δεκαήμερης εκδρομής αλλά άνοιξη όπου είχαμε και διήμερη διαμονή Προύσα και επίσκεψη Σμύρνη , Εφεσο.
Έχει αλλάξει πίστεψέ με... θα εκπλαγείς!!!!

thessaris

Member
Eίσαι θυσαυρός ! Σε ευχαριστώ πολύ !!!

Για τον πύργο Camlica το σκεφτόμαστε για την θέα αν και οι τιμές έχω ακούσει έχουν ξεφύγει.
Και το Tavuk Pilav θα το τιμήσουμε δεόντως. Ο συνδυασμός με τα ρεβύθια και το φιλέτο κοτόπουλο τα σπάει! Και για παραδοσιακό μαντί ήξερα υπήρχε κάτι στο Uskudar που το έφτιαχναν επι τοπου αλλά είδα είναι κλειστο.

Θα τσεκάρω και το χαμάμ που προτείνεις γιατί τα τουριστικά σε sultanahmet kai taksim είναι απλησίαστα!
Τα Lokantasi είναι πάντα στις πρώτες μας προτιμήσεις για φαγητό. Τρώς καλά φτηνά και παραδοσιακά.
Istanbulkart θα βγάλουμε σίγουρα ακόμα και απο το αεροδρόμιο αν υπάρχει χρόνος αλλιώς Ταξίμ όταν φτάσουμε που έτσι και αλλιώς θα πάμε για να πάρουμε και sim για το κινητό και μετρητά απο την zirat απο τον λογαριασμό της revolut.
Σε ευχαριστώ και πάλι και όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.

Σκεφτόμαστε αν υπάρχει χρόνος και βοηθάει ο καιρός και μια επίσκεψη στην Προύσα. Είδα πως έχει και πακέτα στο getyourguide me 20-30 euro αν και δεν μας ενδιαφέρει το χιονοδρομικό αλλά περισσότεροη αγορά του μεταξιου και το Ισκεντέρ κεμπάπ . Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα με τα μέσα με εύκολη προσβασιμότητα ή ίσως εξυπηρετεί καλύτερα το πακέτο.
Για μαντί στην ασιατική πλευρά προτείνω το Sayla Manti στο κέντρο του Kadikoy, νομίζω μία από τις 2-3 καλύτερες επιλογές σε όλη την Πόλη. Επίσης για χαμάμ στο Uskudar, Cinili Hamam. Δεν ξέρω για τη γυναικεία πτέρυγα, το αντρικό πάντως είναι μια χαρά και πέρσι έδωσα γύρω στα 15. Βέβαια το φέτος είναι μία άλλη ιστορία διότι διαπίστωσα την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν εκεί ότι οι τιμές είναι σε άλλα επίπεδα σε σχέση με πέρσι και στο φαγητό και στις υπηρεσίες. Ειδικά φαγητό για μένα η Πόλη διαπιστωμένα είναι ακριβότερη από τη Θεσσαλονίκη.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Για μαντί στην ασιατική πλευρά προτείνω το Sayla Manti στο κέντρο του Kadikoy, νομίζω μία από τις 2-3 καλύτερες επιλογές σε όλη την Πόλη. Επίσης για χαμάμ στο Uskudar, Cinili Hamam. Δεν ξέρω για τη γυναικεία πτέρυγα, το αντρικό πάντως είναι μια χαρά και πέρσι έδωσα γύρω στα 15. Βέβαια το φέτος είναι μία άλλη ιστορία διότι διαπίστωσα την προηγούμενη εβδομάδα που ήμουν εκεί ότι οι τιμές είναι σε άλλα επίπεδα σε σχέση με πέρσι και στο φαγητό και στις υπηρεσίες. Ειδικά φαγητό για μένα η Πόλη διαπιστωμένα είναι ακριβότερη από τη Θεσσαλονίκη.
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Αύριο θα μετακινηθούμε προς Kadikoy και αν προλάβουμε Uskudar. Ένα hamam είναι ότι πραγματικά χρειαζόμαστε μετά από δύο μέρες πεζοπορίας στις οποίες διανύσαμε πάνω απο 28km ! Πολύ περπάτημα στην πόλη!

Mamid

Member
Καλησπέρα και καλή χρονιά με πολλά ταξίδια και πάνω από όλα υγεία.
Ξέρω ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικά είναι πολύ σημαντική η υγεία μας.
Φέτος για ταξίδι μιας εβδομάδας για Πρωτοχρονιά κλείσαμε σχετικά αργά Κωνσταντινούπολη. Ταξίδι που χρόνια θέλαμε να κάνουμε. Δύο ενήλικες και δύο έφηβοι 14&16 ετών. Και μια και φέτος κάνουν για Βυζάντιο στο σχολείο...
Κλείσαμε τα αεροπορικά ευτυχώς flex, και λίγες μέρες αργότερα τραυματίζεται η μικρή μας και χρειάστηκε χειρουργείο. Όλα καλά, θέλει λίγο χρόνο,αλλά είναι πλέον καλά.
Οπότε πάγωσαν όλα τα σχέδια.
Μεταφέραμε τις πτήσεις για την Καθαρά Δευτέρα, τώρα λόγω απουσιών στο σχολείο πλέον μόνο 5 διανυκτέρευσης, καθαρά 4 μέρες θα έχουμε στη διάθεσή μας.
Άρχισα επιτέλους να διαβάζω, αλλά ομολογώ είναι απίστευτες πολλές, αλλά και χρήσιμες οι πληροφορίες. Ευχαριστώ όλους που έχετε περιγράψει λεπτομερώς τα πάντα.
Θέλω λοιπόν και εγώ τη βοήθεια σας και γνώμη:
1. Ξενοδοχείο. Περιοχή παλιά πόλη, Sultanahmet κλπ., θα μας άρεσε κοντά Αγία Σοφιά/Μπλε τζαμί.
Θα κλείσω μέσω booking ένα δωμάτιο για 4, αλλά τουλάχιστον 25m2 και πάνω, με πρωινό. Το budget μας μέχρι 450€. Ξέρω δεν είναι πολλά. Αλλά το χειρουργείο μας έβγαλε λίγο εκτός. Αλλά δε θέλουμε να ακυρώσουμε το ταξίδι και μπορούμε μόνο τώρα.
Έχουμε προκράτηση με δωρεάν ακύρωση για το The Constantine Hotel. Διαβάζω όμως κάποια σχόλια και στο TripAdvisor που δε μου άρεσαν.
Έχει μείνει κανείς τελευταία να πει εντυπώσεις; Έχουμε δει και σε άλλη περιοχή το The Green Mainson, αλλά και εδώ γράφει για την ξύλινη κατασκευή και κακή ηχομόνωση.
Είδα και το Star Holiday hotel.
Τι θα προτείνατε;
2. Ίντερνετ, δεν έχουνε esim,οπότε σκεφτόμαστε το φορτηγό wifi να νοικιάσουμε που είχαν προτείνει και σε κάποιο threat.
3. Θα κινηθούμε με Revolut και κάποια λίγα μετρητά που θα αλλάξουμε στην πόλη.
4. Θα κλείσουμε ταξί από αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο, γύρω στα 22-25€ μέσω booking.
5. Θα αγοράσουμε την Istanbul card για τις μεταφορές.
6. Πρόγραμμα:
Μας ενδιαφέρει να δούμε τα κλασικά, είναι το πρώτο μας ταξίδι:
Αγία Σοφιά, Μπλε τζαμί, Τοπ Καπί, Βασιλική κινστέρνα, βόλτα Ταξίμ Γαλατά, Ιστικλάλ, Παλάτι Ντολμαμπαχτσε (μάλλον μόνο από έξω, για οικονομία, έχουνε δει αλλά ευρωπαϊκά παλάτια και ίσως Τοπ Καπί να είναι πιο ενδιαφέρον), Μεγάλη Αγορά, Αγορά Μπαχαρικών, Βόλτα στο Βόσπορο, Ασιατική πλευρά, Ortakoy.
Για εισητηρία για να μην περιμένουμε πολύ, Getyourguide/Tiqet

Σκεφτόμασταν το πρόγραμμα κάπως έτσι (Βρήκα κάποια εστιατόριο εδώ και τα έβαλα στο πρόγραμμα, δεν είναι δεσμευτικά, απλώς εάν δε μας κάνει κάτι κλικ, να έχω μια πρόταση ( Συνήθως τρώμε το πρωινό και το βράδυ κάπου έξω. Το μεσημέρι κάτι ελαφρύ στο χέρι ή σε καφέ/ζαχαροπλαστείο.

Πέμπτη 27/2:
    • Αγία Σοφία
    • Μπλε Τζαμί
    • Βασιλική Κινστέρνα
    • Τζαμί Süleymaniye
    • Καφές στο Mehmet Efendi στην Eminönü.
    • Δείπνο π.χ. Mr. Cook Restaurant, Lades Menemen.
Παρασκευή 28/2:
    • Παλάτι Τοπ Καπί και Χαρέμι (εάν αξίζει)
    • Εξερεύνηση περιοχή Beşiktaş.
    • Σύντομη στάση στο Dolmabahçe Palace (μόνο εξωτερικά).
    • Βόλτα Ιστικλάλ
    • Βόλτα στην περιοχή Çukurcuma: και οδός Αλγερίας (?)
    • Δείπνο στο Şirvan Sofrası Restaurant, Van Kahvalti Evi
Σάββατο 1/3:
    • Φέρι για Ασιατική πλευρά (Kadıköy). Ψώνια
    • Φαγητό στο Çiya Sofrası ή στο Insta Karaköy (?)
    • Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή πλευρά.
    • Ψώνια στο Μεγάλο Παζάρι και στο Παζάρι Μπαχαρικών (Misir Carsisi).
    • Βόλτα στην περιοχή Karaköy.
    • Γλυκά και καφές στο Hafiz Mustafa
  • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο: ????
Κυριακή 2/3:
    • Φέρι από Kabataş για Πρίγκηπο (Büyükada).
    • Βόλτα, φαγητό;;;
    • Επιστροφή και βόλτα στην Ortaköy.
    • Γεμιστές πατάτες kumpir;;
    • Δείπνο Gani Gani Restaurant.
Πως σας φαίνεται; Τι θα αλλάζατε ή οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
Να είστε καλά!

Last edited:

mourohavlos

Member
Καλησπέρα και καλή χρονιά με πολλά ταξίδια και πάνω από όλα υγεία.
Ξέρω ακούγεται κλισέ, αλλά πραγματικά είναι πολύ σημαντική η υγεία μας.
Φέτος για ταξίδι μιας εβδομάδας για Πρωτοχρονιά κλείσαμε σχετικά αργά Κωνσταντινούπολη. Ταξίδι που χρόνια θέλαμε να κάνουμε. Δύο ενήλικες και δύο έφηβοι 14&16 ετών. Και μια και φέτος κάνουν για Βυζάντιο στο σχολείο...
Κλείσαμε τα αεροπορικά ευτυχώς flex, και λίγες μέρες αργότερα τραυματίζεται η μικρή μας και χρειάστηκε χειρουργείο. Όλα καλά, θέλει λίγο χρόνο,αλλά είναι πλέον καλά.
Οπότε πάγωσαν όλα τα σχέδια.
Μεταφέραμε τις πτήσεις για την Καθαρά Δευτέρα, τώρα λόγω απουσιών στο σχολείο πλέον μόνο 5 διανυκτέρευσης, καθαρά 4 μέρες θα έχουμε στη διάθεσή μας.
Άρχισα επιτέλους να διαβάζω, αλλά ομολογώ είναι απίστευτες πολλές, αλλά και χρήσιμες οι πληροφορίες. Ευχαριστώ όλους που έχετε περιγράψει λεπτομερώς τα πάντα.
Θέλω λοιπόν και εγώ τη βοήθεια σας και γνώμη:
1. Ξενοδοχείο. Περιοχή παλιά πόλη, Sultanahmet κλπ., θα μας άρεσε κοντά Αγία Σοφιά/Μπλε τζαμί.
Θα κλείσω μέσω booking ένα δωμάτιο για 4, αλλά τουλάχιστον 25m2 και πάνω, με πρωινό. Το budget μας μέχρι 450€. Ξέρω δεν είναι πολλά. Αλλά το χειρουργείο μας έβγαλε λίγο εκτός. Αλλά δε θέλουμε να ακυρώσουμε το ταξίδι και μπορούμε μόνο τώρα.
Έχουμε προκράτηση με δωρεάν ακύρωση για το The Constantine Hotel. Διαβάζω όμως κάποια σχόλια και στο TripAdvisor που δε μου άρεσαν.
Έχει μείνει κανείς τελευταία να πει εντυπώσεις; Έχουμε δει και σε άλλη περιοχή το The Green Mainson, αλλά και εδώ γράφει για την ξύλινη κατασκευή και κακή ηχομόνωση.
Είδα και το Star Holiday hotel.
Τι θα προτείνατε;
2. Ίντερνετ, δεν έχουνε esim,οπότε σκεφτόμαστε το φορτηγό wifi να νοικιάσουμε που είχαν προτείνει και σε κάποιο threat.
3. Θα κινηθούμε με Revolut και κάποια λίγα μετρητά που θα αλλάξουμε στην πόλη.
4. Θα κλείσουμε ταξί από αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο, γύρω στα 22-25€ μέσω booking.
5. Θα αγοράσουμε την Istanbul card για τις μεταφορές.
6. Πρόγραμμα:
Μας ενδιαφέρει να δούμε τα κλασικά, είναι το πρώτο μας ταξίδι:
Αγία Σοφιά, Μπλε τζαμί, Τοπ Καπί, Βασιλική κινστέρνα, βόλτα Ταξίμ Γαλατά, Ιστικλάλ, Παλάτι Ντολμαμπαχτσε (μάλλον μόνο από έξω, για οικονομία, έχουνε δει αλλά ευρωπαϊκά παλάτια και ίσως Τοπ Καπί να είναι πιο ενδιαφέρον), Μεγάλη Αγορά, Αγορά Μπαχαρικών, Βόλτα στο Βόσπορο, Ασιατική πλευρά, Ortakoy.
Για εισητηρία για να μην περιμένουμε πολύ, Getyourguide/Tiqet

Σκεφτόμασταν το πρόγραμμα κάπως έτσι (Βρήκα κάποια εστιατόριο εδώ και τα έβαλα στο πρόγραμμα, δεν είναι δεσμευτικά, απλώς εάν δε μας κάνει κάτι κλικ, να έχω μια πρόταση ( Συνήθως τρώμε το πρωινό και το βράδυ κάπου έξω. Το μεσημέρι κάτι ελαφρύ στο χέρι ή σε καφέ/ζαχαροπλαστείο.

Πέμπτη 27/2:
    • Αγία Σοφία
    • Μπλε Τζαμί
    • Βασιλική Κινστέρνα
    • Τζαμί Süleymaniye
    • Καφές στο Mehmet Efendi στην Eminönü.
    • Δείπνο π.χ. Mr. Cook Restaurant, Lades Menemen.
Παρασκευή 28/2:
    • Παλάτι Τοπ Καπί και Χαρέμι (εάν αξίζει)
    • Εξερεύνηση περιοχή Beşiktaş.
    • Σύντομη στάση στο Dolmabahçe Palace (μόνο εξωτερικά).
    • Βόλτα Ιστικλάλ
    • Βόλτα στην περιοχή Çukurcuma: και οδός Αλγερίας (?)
    • Δείπνο στο Şirvan Sofrası Restaurant, Van Kahvalti Evi
Σάββατο 1/3:
    • Φέρι για Ασιατική πλευρά (Kadıköy). Ψώνια
    • Φαγητό στο Çiya Sofrası ή στο Insta Karaköy (?)
    • Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή πλευρά.
    • Ψώνια στο Μεγάλο Παζάρι και στο Παζάρι Μπαχαρικών (Misir Carsisi).
    • Βόλτα στην περιοχή Karaköy.
    • Γλυκά και καφές στο Hafiz Mustafa
  • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο: ????
Κυριακή 2/3:
    • Φέρι από Kabataş για Πρίγκηπο (Büyükada).
    • Βόλτα, φαγητό;;;
    • Επιστροφή και βόλτα στην Ortaköy.
    • Γεμιστές πατάτες kumpir;;
    • Δείπνο Gani Gani Restaurant.
Πως σας φαίνεται; Τι θα αλλάζατε ή οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.
Να είστε καλά!
Ορισμένα πρώτα σχόλια.
Θα εμένα προς Taksim/Istiklal ή χαμηλότερα προς Karaköy, οι έφηβοι θα το εκτιμήσουν, καθώς έχει απείρως περισσότερο κόσμο κι επιλογές το βράδυ.
Τοπ Καπι για μένα δεν αξίζει να πάτε (θα γλιτώσετε και χρήματα).
Έχετε λίγες μέρες για να πάτε και Πρίγκηπο, χώρια που η εποχή δεν είναι κατάλληλη. Κάντε καλύτερα μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο ή πάρτε καράβι προς τα πάνω (πχ Arnavutköy/Bebek) κι επιστρέψτε/περπατήστε προς τα κάτω αν ο καιρός το επιτρέπει ή αλλιώς συγκοινωνία/ταξί.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Καλησπέρα Mamid και καλη σου εβδομαδα,
να πατε η Πολη θα σας μαγεψει ,σας ευχομαι να σας κανει καλο καιρο την εποχη που πατε ,ωστε να μπορειτε να ευχαριστηθειται τις βολτες σας.Σιδερενια να ναι η κορη σας αλλα να γνωριζεις η Πολη εχει περπατημα.

1.Το location του ξενοδοχειου οσων αφορα τα βασικα αξιοθεατα ειναι εξαιρετικο σε 5 λεπτα θα εισαι στην πλατεια Sultanahmet οπου εκει βρισκονται σε αποσταση βολης ολα.Στο μειον θα ελεγα οτι θα εχει πολυ βαβουρα και κινηση ,δεν ξερω τι ηχομονωση εχει και ποσο βλεπει το δωματιο φατσα δρομο.Το τραμ θα σας καταβολεψει παει παντου .
To δευτερο ξενοδοχειο απο location και μονο ειναι τελειως οπου να ναι δεν βολευει καθολου και δεν ξερω κατα ποσο ασφαλης ειναι το σημειο το βραδυ.
Για μενα υπερπροτεινω και την περιοχη του Karakoy για την διαμονη κομβικο σημειο εισαι αναμεσα Γαλατα,Istiklal ,εισαι διπλα στη γεφυρα που αναχωρουν τα καραβακια (κρουαζιερες,ασιατικη κλπ και εχεις και τραμ που σε μερικες στασεις εισαι στην Sultanahmet.Eιναι και πιο ευρωπαικη περιοχη και 100 % safe σε σχεση και με Sultanahmet.
2.Esim γιατι?Δεν εχετε samrtphone?Εγω κατεβασα την BNesim και μου μειναν και μου περισσεψαν για 2 ταξιδια GB .
3.Revolut πολυ σωστα την περνουν παντου και ολοι καρτα οπως Ελλαδα.Αλλα ναι εχετε και καποια λιγα μετρητα πανω σας σε λιρες , πιο πολυ για τυπου street food,κουλουρτζηδες η για μεσα στο παζαρι oπου να θελουν μετρητα .
4.Για μεταφορα εγω εκλεισα απο εδω και εμεινα πολυευχαριστημενος.
Istanbul Shuttle Port: Istanbul Airport Transfer, Airport Shuttle .
Μας ηρθε κατι μεταξυ βαν και λιμουζινιτσας με νερο εμφιαλωμενο ,τηλεοραση .
Επισης και το λεωοφορειο το ειχα παρει στο πηγαινε havaist δες τε αν σας βολευει η σταση.

5.Ιstanbul card της βγαζεις μια φορα και φορτιζεις με καρτα διαδρομες.Εννοειται βγαζετε μονο μια για ολους.
6.
1η μερα για μενα μην την φορτωσεις με πολλα ,ειναι αναγωριστικη οποτε να βαλεις μεσα Αγια Σοφια και Κινστερνα ειναι too much.Eιναι προτιμοτερο να τα δεις απ εξω και να κατσεις για ενα ωραιο τσαι ή ενα γλυκακι .Εαν σου βγαινε πχ εστω Αγια Σοφια μεσα μπες και την πρωτη μερα.Εαν ειναι μπες και Μπλε Τζαμι.Πολυ ωραια ειχε φαει και στο Turgurt εκει κοντα .
Κινστερνα μην την χασεις με τιποτα ομως το μερος ειναι τερμα ατμοσφαιρικο!!
Για απογευμα μπορεις να κανεις την κρουαζιερα στο Βοσπορο αν δεν νυχτωσει νωρις ή απογευματινη βολτα σε καποιο παζαρι ή ηλιοβασιλεμα στη Γεφυρα του Γαλατα .Βραδυ μπορεiτε να πατε στο Eminonu και στο Karakoy.

Το προγραμμα της Παρασκευης ειναι τελειως ολο λαθος ,οι αποστασεις τεραστιες .Δεν βγαινει με τιποτα και Τοπκαπι και Besiktas και Ιστικλαλ ,το μεγεθος της Πολης ειναι τεραστιο ,βαλε και την κινηση και ολα.
Για μενα επικεντρωσου την δευτερα μερα που εισαι και διπλα επικεντρωσου στα βασικα αξιοθεατα της Sultanahmet Τοπκαπι και Κιστερνα.
Τοπκαπι σιγουρα ειναι αξιοθεατο μεγαλης βαρυτητας ,σου δειχνει πολλα για την Οθωμανικη Αυτοκρατορια ,αλλα μπορω να πω οτι λιγο με κουρασε εφαγα τουλαχιστον 3 ωρες ,που θα μπορουσα να ειχα αφιερωσει σε βολτες στην Πολη.
Μετα τα αξιοθεατα μπορεις να κατευνθεις προς τα παζαρια.

Εναλλακτικα μπορεις να κατευθυνθεις προς Ασιατικη για βολτα φαγητο ή να πας απογευμα προς Ορτακου και να δεις απο εκει με καραβακι γραμμης Βοσπορο κλπ.

Τριτη μερα αφιερωσε την στην Νεα Πολη Γαλατα Πυργος,Ιστικλαλ θα περασει ο χρονος χωρις να το καταλαβεις.Η γειτονια του Peran ειναι απο τις αγαπημενες μου ειναι τερμα Ευρωπαικη Κωνσταντινουπολη ,με κτιρια που θυμιζει ακομα και Κεντρικη Ευρωπη,με μοδατα καφε,γκαλερι και τρεντι νεους.Η γειτονια του Cihangir ειναι πανεμορφη.Εαν διαλεγα που θα εμενα στην Πολη παλι εκει θα εμενε και οχι στο Sultanahmet.
Εκει μπορεις να φας στο antakya kebap asmali αλλα και κοκορετσι σαντουιτς ακριβως απεναντι.
Η επομενη μερα να ειναι πιο free oti δεν προλαβες στις προηγουμενες.

Μεγαλη προσοχη μην παρεις με τιποτα ταξι ,καρακλεβουν και οδηγουν σαν παλαβοι καλυτερα ποδια ή τραμ.

Εννοειται οπως ειπε γλυκο στο Μustafa αλλα και μπακλαβα στον Gullyoglou,για οτι αλλο θες εδω ειμαστε.
Κυριακη το Grand Bazaar ειναι κλειστο προσοχη μην το αφησεις για τελευταια μερα.

Last edited:

Mamid

Member
Τι να πω; @nickostraveller. Απίστευτη η απάντηση σου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις τόσες αναλυτικές σου επεξηγήσεις και αναλύσεις. Θα τις μελετήσω όλες και θα προσαρμόσω ανάλογα το πρόγραμμα.

Όσο για το κινητό, ναι smartphone έχουμε. Θα τη δω την εφαρμογή, δεν το είχα ψάξει μάλλον αρκετά.

Το περπάτημα μας αρέσει πολύ, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μη βρέχει καρεκλοπόδαρα. Αλλά και σε αυτήν περίπτωση, να είναι καλά τα καφέ κλπ.

Και πάλι χίλια ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές. Αρχίζω τη μελέτη

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.814
Μέλη
39.549
Νεότερο μέλος
time_flies

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom