το τοπ καπι είναι τεράστιο πραγματικά ίσως φας μισή μέρα εκεί, βέβαια αξίζει να το δεις.Όσο αφορά το πρόγραμμα, θα χωρίσουμε τις 3 μέρες ανα πλευρά! Οπότε θέλω και τα φώτα σας, γιατί δεν θέλω να το παρα φορτώσουμε για 1η φορά, αλλά να είμαστε ποιο χαλαροί με βόλτες στα στενά της πόλης και γενικά κάτι ήρεμο...
Ημέρα 1η: (Την 1η μέρα θα κινηθούμε απο την πλευρά που είναι το Ντολμά Μπαχτσέ. Έχει να δούμε κάτι άλλο εκεί κοντά; Η απλα το συνδυάζουμε με βόλτα στην Μπεσίκτας; )
1) Ντολμά Μπαχτσέ
Ημέρα 2η: (Σας φαίνονται πολλά όλα αυτά για την 2η ημέρα; Αν ναι ποια να βγάλουμε; Δεν θα μπούμε σ όλα μέσα, οπότε θέλουμε και την βοήθειά σας σε ποια αξίζει)
1) Τοπ Καπί
2) Αγία Σοφία
3) Μπλε Τζαμί
4) Βόλτα στην αγορά Kapali Carsi
Ημέρα 3η:
1) Πύργος του Γαλατά (Μπορεί να πάμε και άλλη στιγμή μιας και είναι δίπλα μας)
2) Βόλτα στην Ασιατική πλευρά
• Κάποιο απόγευμα απο τα 3, θα πάμε βόλτα στον Βόσπορο με καραβάκι! Μήπως αξίζει καλυτέρα πρωί;
• Τα 3 βράδια αυτά σε ποιες περιοχές αξίζει να πάμε βόλτα; Φαγητό / καφέ / ποτό (χλωμό το κόβω) ;
• Μεταφορά από το αεροδρόμιο το ξενοδοχείο μου είπε 70€. Πολλά δεν είναι για πήγαινε-έλα;
• Την Istanbul Card την βγάζουμε στο αεροδρόμιο και την γεμίζουμε από την εφαρμογή του κινητού;
• Γενικά αξίζει να ψωνίσουμε ρούχα; Αν ναι, απο που; Οι αλυσίδες ρούχων έχουν καλύτερες τιμές σε σχέση με εμάς;
• Στα ποτά τι τιμές παίζουν; Καλύτερα από το αεροδρόμιο ή από Super Market;
• Στην Ασιατική πλευρά αξίζει να πάμε την ημέρα ή βράδυ; Δεδομένου ότι θα έχουμε 3 βράδια διαθέσιμα δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να πάμε δύο φορές. Η μήπως βγαίνει εύκολα και για 2η βόλτα;
Παραθέτω εικόνα για το πως έχω χωρίσει τις ημέρες!
View attachment 392817
εκτος από το τζαμί στο ορτάκιοϊ που είναι λίγο πιο πάνω από ντολμα μπαχτσέ όμορφα είναι να ανεβείς και ακόμα πιο πάνω στο αρναβουτκιοϊ κι στο μπεμπεκ να περπατήσεις παραλιακά εκεί. Βόλτα στο βοσπορο προτιμήστε την ώρα που θα πέφτει ο ήλιος. Για βράδυ θα πρότεινα βόλτα στο καρακιοϊ ή εκεί γύρω στον γαλατα καθώς επίσης και το ετιλερ, εννοείται και απέναντι το καντοκιοϊ αξίζει φουλ για όλη μέρα και για βράδυ.
το τοπ καπι προσωπικά μου είχε φάει γύρω στις 4 ώρες ωστόσο το είδα όλο και πραγματικά αξίζει εκτός βέβαια και αν δεν έχετε χρόνο όποτε πρέπει να το θυσιάσετε. Αν όμως μπορείτε να αφιερώσετε την μέρα όλη γι αυτά τα 3 αξίζει. Η αγία σοφία είσοδο δεν έχει αλλά δυστυχώς πλέον ούτε μισή ώρα δεν θα μείνεις μέσα γιατί δεν έχει και κάτι να δεις ούτε στον πάνω όροφο δεν μπορείς να πας πλέον.Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι, Τοπ Καπί, Αγιά Σοφία και Μπλέ Τζαμπί και απλά βόλτα στην γύρω περιοχή αν ξεκινήσω απο τις 9 το πρωί πόσες ώρες θα χρειαστεί να αφιερώσω. Θέλω να τα γυρίσω, οχι πολύ σχολιαστικά, αλλά ούτε και να βγώ π.χ απο την Αγιά Σοφιά σε 10 λεπτά, ειδικά απο ΤοπΚαπι. Ρωτάω γιατί γνωρίζω ό,τι υπάρχουν και ουρές κλπ. Επίσης εισιτήρια να κλείσω νωρίτερα (αν γίνεται), ή την ημέρα που θα πάω. Αν και νομίζω η Αγια Σοφια δεν έχει πλέον είσοδο, σωστά; Ένα εύρος που θα χρειαστώ απο ώρες για τον προγραμματισμο μ ρωτάω. Οποιαδήποτε συμβουλή επίσης.
Ευχαριστω