GKCAPO
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Συμφωνώ!!! Τα λες πολύ σωστά!!!Eχει οντως καλο χιουμορ ο φιλος !
Παιδια και μενα με ξενισαν λιγο αυτα που εγραφε ..αλλα δεν ειναι ολοι πολυταξιδεμενοι ...ουτε ξημεροβραδιαζονται στο φορουμ για να εχουν διαβασει για την Πολη.
Βρηκε ενα φορουμ...ειδε φως και ειπε να κανει μια ερωτηση ο χριστιανος .
ΥΓ Ω ναι στη Μανη βρεχει !!!
Ας είμαστε μια "Κοινωνία Ανοχής"
Εγώ πάντως, εκτός που χώθηκα σε μίνι ψητο-σουβλατζίδικο, μέσα, αλλά και πέριξ της Κλειστής Αγοράς, έφαγα μαζί με Τούρκους, σε τραπεζάκια φορμάϊκας κοιτάζοντάς τους κλεφτά και επιζητώντας να παραγγείλω "μία απ' τα ίδια", δοκίμασα και Σάμαλι(!!!).
Πάνω σε άδειο κασάκι από μπύρες, ο "μπάρμπας" είχε στήσει το μακρόστενο ταψί του. Τα "Σάμαλια" γυάλιζαν χρυσαφιά σκούρα στον ήλιο, με το μυγδαλάκι τους, ξεφλουδισμένο-άσπρο, όλα μακρουλά ορθογώνια. Αμέσως μου ήρθαν μνήμες των παιδικών μου χρόνων (δεκαετία '50), που κανα δυο φορές τη βδομάδα κατέβαινε στις γειτονιές του Βόλου, ένας αντίστοιχος "μπάρμπας", πρόσφυγας από τη Ν. Ιωνία μας, μ' ένα ίδιο ταψί. Μαζεύονταν η "μαρίδα" με το πενηνταράκι (ίσως και δεκάρα) στο χέρι, για το Σάμαλι!!! Σφιχτό, αρωματισμένο με μαστίχα...και πάντα λίγο. (κι όχι μόνο στη ποσότητα)
Ο Τούρκος, εξελιγμένος, κυριλέ, είχε και ζελατίνη από πάνω ...για λόγους υγιεινης!!! Η τιμή (σε Ευρώ παρακαλώ..), φυσικά, εξωπραγματική, 1Ε
Τα έδωσα!!!
Τα έδωσα τιμή στον πρόσφυγα της Ν. Ιωνίας του Βόλου των παιδικών μου χρόνων.
Και λέω τα έδωσα, γιατί δε μου έφτασε το ένα, πήρα και δεύτερο ...και αν ξαναπάω, σας λέω: θα ξαπάρω.....