• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη, Ταξίμ ή Σουλταναχμέτ;

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Η περιοχή γύρω από την Ιστικλάλ ούτε αυθεντική είναι ούτε χρώμα έχει ούτε μυρουδιές...μια θλιβερή tourist trap είναι με μόνο καλό 2-3 bar που είναι κοντά...

Αν το χρωμα και οι μυρωδιες ισοδυναμουν με φερετζε, παζαρια, χαμαμια, παλαμιδα αντε και ...κανενα βρωμικο,
τοτε βουρ για Sultanahmet
κ εγω μαζι σας !

Traveller

Member
Εrminathess μας αποστόμωσες, τι είσαι εσύ βρε παιδί μου όλα τα ξέρεις!!...

Έτσι ε? κι εγώ νόμιζα ότι φερεντζέδες έχει παντού στην Πόλη αλλά τους καλύτερους στο Καρσιμ-πασα και στο Εγιουπ, παλαμίδες-βρώμικα στο Σίρκετζι και την ψαραγορά( την κάτω βέβαια και όχι την αηδία στον παράδρομο της Ιστικλάλ) και παζάρια στο Λαλέλι και στο Μπακίρκιοϊ... τι μαθαίνει κανείς...

Στο Σουλταναχμέτ έχει μόνο τον ιππόδρομο, το Τοπ καπί, την Αγ.Ειρήνη, το Μαβι Τζαμί, την Σιστέρνα του Ιουστινιανού, το Αρχαιολογικό Μουσείο κι εκείνη την μαλακία την Αγ.Σοφία... εσένα πιθανόν αυτά να μη σου λένε και πολλά και να προτιμάς τα υπέροχα εμπορικά της Ιστικλάλ , τα γκουρμε ταχυφαγεία του Ταξίμ και την μαγική ατμόσφαιρα του Mete cadesi με τις εξωτικές Μολδαβές και τους τραβεστί... σκέψου όμως, υπάρχει και κάποια πιθανότητα κάποιος να προτιμάει να δει την σάχλα την Αγ.Σοφία από το να αγοράζει μπακλαβάδες στην Ιστικλάλ...απίθανο το σενάριο αλλά υπαρκτό...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
τα γκουρμε ταχυφαγεία του Ταξίμ και την μαγική ατμόσφαιρα του Mete cadesi με τις εξωτικές Μολδαβές και τους τραβεστί...
Που με στέλνουν Θεέ μου! :roll::roll::roll:

Εγώ δεν καταλαβαίνω τον τσακωμό σας...δηλαδή όποιος μείνει εδώ, ή εκεί, δεν μπορεί να πάει να τα δει όλα αυτά; Κι από την μία πλευρά και από την άλλη δηλαδή;

Αλήθεια, πόσο σε παίρνει χρονικά η μετάβαση από την Ταξίμ στο Σουλταναχμέτ με αυτοκίνητο;

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
γειτονα Χρήστο , εγω έμενα σουλταναχμέτ ( διπλα σε ολα τα διασημα αξιοθέατα - και τα διάσημα sultanahmet koftesi *selim usta*)
δεν ειχα παρει καλά ρουχα και φτανοντας στην Πολη λιγο πριν τα Φώτα με περίμενε τσουχτερο κρύο , αερας και βροχή - το αποτέλεσμα ήταν να παθω ακροαστικά και να περασω 10 μερες στο σπιτι γυρνώντας απο το ταξίδι..
μην παραλειψεις να πας στο Istanbul Modern ( για λιγη τέχνη και ενα φοβερο καφέ με θεα) , για φαί στο HAMD? RESTAURANT , ή στην ασιατική πλευρά στο http://www.ciya.com.tr/index_en.php , και για να ξεφυλλίσεις φοβερα φωτο αλμπουμ και για ριζόγαλο με μαστιχα στο καφε του διασημου τουρκου φωτογραφου ara guler Ara Cafe: Cafes and Bistros in Istanbul Turkey - mymerhaba.com - mymerhaba.com ( σε ενα στενάκι της Istiklal Caddesi) και βολτα στη γειτονιά Cukurcuma Day Out: Cukurcuma, Istanbul - A More Intimate Grand Bazaar - Travel - New York Times
νομιζω η ερση εχει καλυψει απιστευτα το θέμα ( ακολουθησα πιστά τις συμβουλες της περσι)
ενα αλλο σουπερ μερος για να μεινεις ( το εχει ενας γνωστος μου γαλλο-τουρκος ειναι το The House Apart )
αν θες πετάγεσαι να σου δωσω οδηγους και το περιοδικo time out istanbul

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αλήθεια, πόσο σε παίρνει χρονικά η μετάβαση από την Ταξίμ στο Σουλταναχμέτ με αυτοκίνητο;
Ανάλογα με την κυκλοφορία. Από 10λεπτο μέχρι μισάωρο.

discolata

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
raja ampat
Τα είπαμε σοβαρά τα είπαμε αστεία τι άλλο να κάνουμε...

Η περιοχή γύρω από την Ιστικλάλ ούτε αυθεντική είναι ούτε χρώμα έχει ούτε μυρουδιές...μια θλιβερή tourist trap είναι με μόνο καλό 2-3 bar που είναι κοντά...

διαφωνώ καθετα με τον traveller , η περιοχή κατω απο την Ιστικλάλ ειναι γεματη κρεοπωλεια , μανάβικα , αλλά και μικρές μπουτικ , δισκοπωλεια , μπαράκια και παλαιοπωλεία , παλιά γειτονιά ελληνων τώρα ονομάζεται Cukurcuma ( τσουκουρκουμα)
εν αντιθέσει με το sultanahmet που το βράδυ ειναι νέκρα.. :(

σαιτας

Member
Που με στέλνουν Θεέ μου! :roll::roll::roll:

Εγώ δεν καταλαβαίνω τον τσακωμό σας...δηλαδή όποιος μείνει εδώ, ή εκεί, δεν μπορεί να πάει να τα δει όλα αυτά; Κι από την μία πλευρά και από την άλλη δηλαδή;

λοιπον ακου τι θα κανεις, δεν θα ακουσεις τι λενε, θα μεινεις οπου σου αρεσει απλα θα ακολουθησεις τις οδηγιες της ερσης για την περιπλανηση και φαγητο. την επομενη φορα που θα πας τοτε θα διαλεξεις περιοχη για να μεινεις. με αυτοκινητο γιατι ταξιμ σουλταναχμετ ? εμενα μου αρεσει να κυκλοφορω με τα μεσα μαζικης μεταφορας οπου παω.
και μια ερωτηση προς τους διαφωνουντες, οταν εχεις παει 2-3 φορες σε καποιο μερος δεν εχεις δει ολα τα αξιοθεατα ? αρα για αλλον λογο ξαναπας οποτε διαλεγεις και το σημειο που μενεις.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Απλά θα μας κάνουν ξενάγηση κάποια στιγμή κάποιοι γνωστοί που μένουν εκεί!

Όσο για το ξενοδοχείο...έχω κλείσει ήδη, γι' αυτό και λέω ότι έκλεισα Ταξίμ, αλλά ακολούθησα τις οδηγίες των φίλων που έχουν ήδη ξαναπάει και ζήτησαν αυτή την περιοχή.

Καλά, την travelpedia της Έρσης εννοείται ότι θα την ακολουθήσω κατά γράμμα!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Αν γινει καλη αναπαλαιωση- και οχι καμια αθλια γκλαμουρατη ανακαινιση- στο Περα Παλας, είναι από μόνος του ένας λόγος επίσκεψης...
Το μπαρ του ηταν θεϊκα παρακμιακο!
Τώρα το διάβασα και συμπληρώνω - έστω και καθυστερημένα: Και που να δείς και τα δωμάτια! Εγώ έμεινα στης "Σάρα Μπερνάρ". Πρόλαβα πριν κλείσει για ανακαίνιση. Λένε ότι θα έχει τελειώσει την άνοιξη του 2010.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τώρα το διάβασα και συμπληρώνω - έστω και καθυστερημένα: Και που να δείς και τα δωμάτια! Εγώ έμεινα στης "Σάρα Μπερνάρ". Πρόλαβα πριν κλείσει για ανακαίνιση. Λένε ότι θα έχει τελειώσει την άνοιξη του 2010.
Τυχερε! :clap:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καταπληκτικό ξενοδοχείο, κάθε δωμάτιο και μια ιστορία. Στην πόρτα τους είχαν ταμπελάκια που έγραφαν ποιοί είχαν μείνει εκεί και "βάφτισαν" το δωμάτιο. Βασιλιάδες, δικτάτορες, συγγραφείς, ποιητές, τυχοδιώκτες. Τεράστιοι χώροι, μεγάλα δωμάτια, βικτωριανά έπιπλα, χαλιά, και μια θέα καταπληκτική. Το ασανσέρ, οι κουζίνες, τα εστιατόρια, λες και πρωταγωνιστούσες σε ιστορία της Αγκαθα Κρίστι. Είμαι περίεργος πως θα το "ανακαινίσουν", είμαι λίγο απαισιόδοξος αλλά ελπίζω να διαψευστώ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom