panpan
Member
Ποντάρω Merlot.Για να δούμε ποιος θα αναδειχθεί τελικός νικητής...
Ποντάρω Merlot.Για να δούμε ποιος θα αναδειχθεί τελικός νικητής...
Δεν ξέρεις τον τρίτο συμμετέχοντα...Ποντάρω Merlot.
Ναι έχεις δίκιο.Αλλά είμαι λάτρης του Μερλό.Δεν ξέρεις τον τρίτο συμμετέχοντα...
Εξαίρετο λοιπόν είπε ο @gkalla,κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός σκέφτηκα και μπήκα στο site γνωστής κάβας της πόλης μου για να δω αν το έχει και να το αγοράσω για την Πρωτοχρονιά.Πράγματι το βρήκα αλλά βλέποντας το τριψήφιο νούμερο της τιμής του το άφησα για κάποια άλλη γιορτή. Διάβασα όμως για τους συμβολισμούς που κρύβει η επιβλητική ετικέτα του και τους μεταφέρω εδώ,νομίζω έχουν πολύ ενδιαφέρον και συγνώμη για το σεντόνι.Οι 4 γυναίκες της ετικέτας λοιπόν συμβολίζουν 4 διαφορετικά ορόσημα για την ιστορία του Malbec. Η πρώτη γυναίκα είναι η Ελεονώρα της Ακουιτανίας (Eleanor of Aquitaine) και αντιπροσωπεύει τη γέννηση του Malbec, περί τον 11ο αιώνα, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την ισχυρή παρουσία του Παλαιού Κόσμου, και ιδιαιτέρως της περιοχής Cahors, από όπου προέρχεται η ποικιλία. Η δεύτερη γυναίκα είναι μια νεαρή μετανάστρια, χτυπημένη με βέλη να κρατά ένα τσαμπί σταφυλιών. Η νεαρή αυτή μετανάστρια συμβολίζει τη μετακίνηση του Malbec από τον Παλαιό προς τον Νέο Κόσμο και παράλληλα ενσαρκώνει όλους αυτούς τους μετανάστες, τους τυχοδιώκτες και εξερευνητές που συνέδεσαν την Ευρώπη με την Αμερική. Η τρίτη γυναίκα ενσαρκώνει την Φυλλοξήρα, η οποία προσωποποιεί το θάνατο του Malbec στον Παλαιό Κόσμο, ενώ παράλληλα επέτρεψε επί της ουσίας την αναγέννηση του στον Νέο Κόσμο. Τέλος, υπάρχει η Bodega Catena Zapata, που εκπροσωπείται από την Adrianna Catena, η οποία απεικονίζει τη γέννηση, τη γη και τη μητρότητα, μοιράζοντας τα πλούτη του Νέου Κόσμου στον οποίο μεγαλουργεί το Malbec.Catena Zapata, Αργεντίνικο Μαλμπέκ.
Εξαίρετο! Και το μπουκάλι από τα πιο ιδιαίτερα που έχω δει.
Να σου δανείσω τον αδερφό μου που έχει πρόσβαση σε τέτοια ακριβά αλκοολούχα κι επιπλέον δεν πίνει σταγόνα αλκοόλ;Πράγματι το βρήκα αλλά βλέποντας το τριψήφιο νούμερο της τιμής του το άφησα για κάποια άλλη γιορτή.
Ωπα,φαίνεται το πνεύμα των Χριστουγέννων κτύπησε την πόρτα μουΝα σου δανείσω τον αδερφό μου που έχει πρόσβαση σε τέτοια ακριβά αλκοολούχα κι επιπλέον δεν πίνει σταγόνα αλκοόλ;