fotast
Member
- Μηνύματα
- 9.666
- Likes
- 15.001
Δεν είπα κάτι πριν για να μην σε επηρεάσω αλλά έχει πέσει πολύ η ποιότητα του..συμφωνώ με @Leftris BΡετσινιζει....πολύ έντονο άρωμα και σου αφήνει γεύση ρετσίνας!... Όνομα και πράγμα το μαύρο πρόβατο
Δεν είπα κάτι πριν για να μην σε επηρεάσω αλλά έχει πέσει πολύ η ποιότητα του..συμφωνώ με @Leftris BΡετσινιζει....πολύ έντονο άρωμα και σου αφήνει γεύση ρετσίνας!... Όνομα και πράγμα το μαύρο πρόβατο
Κατέβασε γρήγορα την ανάρτηση σου, μην σου την πέσουν οι Κεφαλλονίτες!!!Με ολη αυτην την συζητηση για την Κεφαλονια και τους Κεφαλονιτες ειπα να δοκιμασω το παρακατω που περιεχει Ρομπολα
Ηπια και εγω ενα απο κτημα Χατζημιχαλη πολυποικιλιακο. Chardonnay, Αθηρι, Ασυρτικο και Ρομπολα. Εχω πιει 6-7 μπουκαλια απο διαφορετικα κτηματα και ποικιλιες, θα τα βαλω καποια στιγμη ολα μαζι να μου πειτε την γνωμη σας οι πιο σχετικοι , μιας και εγω ειμαι ασχετος. Τελειως ερασιτεχνικα ξεχωρισα καποια αλλα θα μου πειτε και εσεις την γνωμη σας αν τα εχετε δοκιμασει. Τις τελευταιες μερες με επιασε και αρχισα να το ψαχνω και παω και παιρνω οτι βρω απο τις καβες και τα σουπερ μαρκετ στην γειτονια μου για αρχη ή οτι μου προτεινουν. Μετα ισως μαθω καλυτερα. Παντως τις γευσεις οπως των φρουτων οπως εσυ δεν τις αναγνωριζω.Με ολη αυτην την συζητηση για την Κεφαλονια και τους Κεφαλονιτες ειπα να δοκιμασω το παρακατω που περιεχει Ρομπολα
View attachment 350224 View attachment 350225
Καλο με κοτοπουλο. Μεταλικη γευση, γεματη φρουτενια γευση μηλο, μανταρινι και επιγευση μελι. Πολυ καλο.
Μπορεί να έχει πέσει η ποιότητα σε άλλα κρασιά του οινοποιείου αλλά η συγκεκριμένη ετικέτα είναι αρκετά νέα (αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορεί 5 χρόνια). Το κύριο χαρακτηριστικό των κρασιών αυτής της ετικέτας είναι ότι τα κρασιά δεν περνάνε από βαρέλι και έχουν τη φρεσκάδα των νέων κρασιών.Δεν είπα κάτι πριν για να μην σε επηρεάσω αλλά έχει πέσει πολύ η ποιότητα του..συμφωνώ με @Leftris B
Αν και το κρασί είναι καθαρά θέμα γούστου, πιστεύω ότι ναι, είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από τα μονοποικιλιακά για να έχεις πιο ξεκάθαρη άποψη για το τι σου αρέσει και τι όχι.Ηπια και εγω ενα απο κτημα Χατζημιχαλη πολυποικιλιακο. Chardonnay, Αθηρι, Ασυρτικο και Ρομπολα. Εχω πιει 6-7 μπουκαλια απο διαφορετικα κτηματα και ποικιλιες, θα τα βαλω καποια στιγμη ολα μαζι να μου πειτε την γνωμη σας οι πιο σχετικοι , μιας και εγω ειμαι ασχετος. Τελειως ερασιτεχνικα ξεχωρισα καποια αλλα θα μου πειτε και εσεις την γνωμη σας αν τα εχετε δοκιμασει. Τις τελευταιες μερες με επιασε και αρχισα να το ψαχνω και παω και παιρνω οτι βρω απο τις καβες και τα σουπερ μαρκετ στην γειτονια μου για αρχη ή οτι μου προτεινουν. Μετα ισως μαθω καλυτερα. Παντως τις γευσεις οπως των φρουτων οπως εσυ δεν τις αναγνωριζω.
Υποθετω πως πρεπει να ξεκινησω πρωτα με μονοποικιλιακα για να αρχισω να αναγνωριζω τις ποικιλιες και μετα τα πολυποικιλιακα ή οχι απαραιτητα?
Γενικότερα για το οινοποιείο μιλούσα αλλά και το μαύρο πρόβατο δεν μου αρέσει ιδιαίτερα.Μπορεί να έχει πέσει η ποιότητα σε άλλα κρασιά του οινοποιείου αλλά η συγκεκριμένη ετικέτα είναι αρκετά νέα (αν δεν κάνω λάθος κυκλοφορεί 5 χρόνια). Το κύριο χαρακτηριστικό των κρασιών αυτής της ετικέτας είναι ότι τα κρασιά δεν περνάνε από βαρέλι και έχουν τη φρεσκάδα των νέων κρασιών.
Εσείς εννοείτε ότι έχει πέσει η ποιότητα γενικά του οινοποιείου η της συγκεκριμένης ετικέτας;
Πολύ καλή επιλογή κι ενδιαφέρουσα η πληροφορία σχετικά με τη μεταφορά της ποικιλίας εκτός συνόρωνΤο Ασύρτικο είναι μία από τις ευγενέστερες ποικιλίες λευκών σταφυλιών του Ελληνικού αμπελώνα που προέρχεται από τη Σαντορίνη,τον ιστορικότερο Ελληνικό αμπελώνα και τον αρχαιότερο στην Ευρώπη.Το Ασύρτικο καλλιεργείται κυρίως στην Σαντορίνη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Δράμα, Καβάλα, Χαλκιδική, Στερεά Ελλάδα κ.α. Η δυναμική και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της ποικιλίας αυτής ενθουσιάζει τους γευσιγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.Ο Peter Barry, διευθύνων σύμβουλος του οινοποιείου Jim Barry Wine της Αυστραλίας, τον Φεβρουάριο του 2009 αγόρασε 200 κλήματα της ποικιλίας τα οποία φυτεύθηκαν στην περιοχή Clare Valley.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κρασιού που μία Ελληνική ποικιλία φυτεύθηκε,καλλιεργήθηκε,οινοποιήθηκε, εμφιαλώθηκε και διατέθηκε εμπορικά εκτός συνόρων.Για το Πασχαλινό μας τραπέζι διαλέξαμε το Ασύρτικο του Γαβαλά,ένα εξαιρετικό κρασί με έντονη γεύση, απαλό χρυσαφί χρώμα και μακρά επίγευση.Ακριβούτσικη τιμή αλλά δεν είναι και κάθε μέρα Πασχαλιά
View attachment 350410
θεωρώ ότι τα ασσύρτικά της Σαντορίνης είναι παγκόσμιας κλάσης και ξεφεύγουν εντελώς από όλα τα υπόλοιπα ελληνικά, είναι το ηφαιστειακό πέτρωμα που κάνει την διαφορά και γενικότερα το κλίμα του νησιού, ήδη έχουν ανέβει πολύ οι θετικές κριτικές, για όσους θυμούνται θα έχουν προσέξει ότι οι κλασσικές ετικέτες του νησιού έχουν σχεδόν διπλασιάσει την τιμή τους, αυτό έγινε κυρίως γιατί οι ίδιοι οι οινοποιοί για να σώσουν τον σαντορινιό αμπελώνα προσέφεραν στους σταφυλοπαραγωγούς πολύ υψηλότερες τιμές για να αποφύγουν την οικοπεδοποίηση αυτού. Κάπως έτσι και τα κρασιά πηραν την πάνω βόλτα σε τιμές αλλλά θεωρώ τα αξίζουν , θυμάμαι χαρακτηριστικά μία από τις αγαπημένες μου ετικέτες του Σιγάλα (αυτός ουσιαστικά ανέβασε την τιμή του σταφυλιού για να σωθέι ο αμπελώνας) είχε 11-13ευρώ και τωρα εχει περίπου τα διπλάσια. Όσοι βρεθείτε στο μαγικό αυτό νησί μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον συνεταιρισμό της σαντορίνης santowines σε μία εκπληκτική τοποθεσία πληρώνοντας την φιάλη σε τιμή περίπου κάβας. Προτεινόμενη ώρα φυσικά η ωρα που δύει ο ήλιος, κάντε κράτηση, οι υπάλληλοι που έχουν πήξει στους αλλοδαπούς θα χαρούν να σας εξυπηρετήσουν λόγω εθνικότητας μάλλον βλέπουν Έλληνες με το κυάλι..... το κρασί που με εντυπωσίασε στην γευστική δοκιμή ήταν το grande reserve assyrtiko με την μαύρη ετικέταΤο Ασύρτικο είναι μία από τις ευγενέστερες ποικιλίες λευκών σταφυλιών του Ελληνικού αμπελώνα που προέρχεται από τη Σαντορίνη,τον ιστορικότερο Ελληνικό αμπελώνα και τον αρχαιότερο στην Ευρώπη.Το Ασύρτικο καλλιεργείται κυρίως στην Σαντορίνη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Δράμα, Καβάλα, Χαλκιδική, Στερεά Ελλάδα κ.α. Η δυναμική και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της ποικιλίας αυτής ενθουσιάζει τους γευσιγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.Ο Peter Barry, διευθύνων σύμβουλος του οινοποιείου Jim Barry Wine της Αυστραλίας, τον Φεβρουάριο του 2009 αγόρασε 200 κλήματα της ποικιλίας τα οποία φυτεύθηκαν στην περιοχή Clare Valley.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κρασιού που μία Ελληνική ποικιλία φυτεύθηκε,καλλιεργήθηκε,οινοποιήθηκε, εμφιαλώθηκε και διατέθηκε εμπορικά εκτός συνόρων.Για το Πασχαλινό μας τραπέζι διαλέξαμε το Ασύρτικο του Γαβαλά,ένα εξαιρετικό κρασί με έντονη γεύση, απαλό χρυσαφί χρώμα και μακρά επίγευση.Ακριβούτσικη τιμή αλλά δεν είναι και κάθε μέρα Πασχαλιά
View attachment 350410
Την ιστορία για τον Αυστραλό οινοποιό την είχα διαβάσει.Μάλιστα τα κλήματα για αρκετό διάστημα ήταν "καραντίνα" καθώς υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί εκεί.Ξέρεις περισσότερα για τα κρασιά που οινοποιήθηκαν;Το Ασύρτικο είναι μία από τις ευγενέστερες ποικιλίες λευκών σταφυλιών του Ελληνικού αμπελώνα που προέρχεται από τη Σαντορίνη,τον ιστορικότερο Ελληνικό αμπελώνα και τον αρχαιότερο στην Ευρώπη.Το Ασύρτικο καλλιεργείται κυρίως στην Σαντορίνη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδος, όπως Δράμα, Καβάλα, Χαλκιδική, Στερεά Ελλάδα κ.α. Η δυναμική και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της ποικιλίας αυτής ενθουσιάζει τους γευσιγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.Ο Peter Barry, διευθύνων σύμβουλος του οινοποιείου Jim Barry Wine της Αυστραλίας, τον Φεβρουάριο του 2009 αγόρασε 200 κλήματα της ποικιλίας τα οποία φυτεύθηκαν στην περιοχή Clare Valley.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κρασιού που μία Ελληνική ποικιλία φυτεύθηκε,καλλιεργήθηκε,οινοποιήθηκε, εμφιαλώθηκε και διατέθηκε εμπορικά εκτός συνόρων.Για το Πασχαλινό μας τραπέζι διαλέξαμε το Ασύρτικο του Γαβαλά,ένα εξαιρετικό κρασί με έντονη γεύση, απαλό χρυσαφί χρώμα και μακρά επίγευση.Ακριβούτσικη τιμή αλλά δεν είναι και κάθε μέρα Πασχαλιά
View attachment 350410