• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα ή Σρι Λάνκα?

kostasbmw

Member
εχω παει και στα 2 και συμφωνω με το γιωργο
μην λαβεις υπ οψιν ομως τι οποιεσδηποτε κριτκες απλα διαβασε κρατα αποψεις και κανε το ταξιδι σου.
για μενα ασχετα με το που θα πας κοιτας πρωτα το καιρο που ειναι πολυ βασικο οταν ταξιδευεις σε τετοια μερη.
μετα η κουζινα γιατι αν ειναι να πας και να μεινεις νηστικος-η αστο καλυτερα.
αυτο το λεω γιατι οταν μου αναφερουν εναν προορισμο η πρωτη σκεψη μου παει στις γευσεις και μετα σε ολα τα αλλα.

φιλικα

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
... θα την κάνω τη σύγκριση με το γνωστό μπακαλίστικο, υποκειμενικό, αντεπιστημονικό τρόπο:...
Υποκειμενικός μπορεί. Αντιεπιστημονικός και μπακαλίστικος όχι. Τις ευχαριστίες μου για τον κόπο που έκανες για το μακροσκελές post που θα φανεί και σε μένα χρήσιμο για Σρι Λάνκα (Κούβα έχω πάει πριν αρκετά χρόνια). - - - Αυτού του είδους οι αναλύσεις πρέπει να είναι κάπου συγκεντρωμένες στις ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Θα χαθεί εδώ στα ΝΕΑ ΜΕΛΗ.

Maria2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος - Βραζιλία
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες!!!!!....τελικά βρήκα ένα πακέτο το οποίο είναι Κούβα - Κόστα Ρίκα - Γουτατεμάλα.....αρκετά τα χρήματα βέβαια μίας και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει...αλλα και απο την άλλη μια ζωή την έχουμε..... οπότε σκέφτομαι να κάνω αυτό......& μιάς και μου είπατε ότι μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες....να το εκμεταλλευτώ λιγάκι.....Που μπορώ να αγοράσω πούρα αβάνας???? αυθεντικά και να μην τα πληρώσω χρυσά....και επίσης για φαγητό υπάρχει κάποιο εστιατόριο που προτείνετε???....δεν έχω ταξιδέψει παρα παρα παρα πολύ αλλα έχω την αίσθηση ότι φαγητό σαν την Ιταλίας δεν θα βρώ πουθενά.....& Yiorgo σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την σύγκριση που μου έδωσες....... όσο για το varadero είναι μέσα στο πρόγραμμα του πρακτορείου θα το κάνω αναγκαστικά.....αλλά οκ...ας έχω μια άποψη και απο εκεί.....στο kayo blanko όχι δεν σκοπεύω να πάω....δεν μου άρεσε και πολύ ι ιδέα του φυλακισμένου δελφινιού μόνο και μόνο για να βγάλει φώτος μαζί μου.......ίσως μια περιήγηση στην πόλη του varadero μου δώσει περισσότερα.....

Maria2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος - Βραζιλία
αααα!!!!..και το ταξίδι είναι αρχές με μέσα Αυγούστου???...(αν γνωρίζει κανείς).....τι γίνετε με τον καιρό???....το πρακτορείο μου λέει καλοκαίρι.....το free meteo δεν δείχνει ακόμη......

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
.τελικά βρήκα ένα πακέτο το οποίο είναι Κούβα - Κόστα Ρίκα - Γουτατεμάλα.....

Καλός συνδυασμός ακούγεται. Η Γουατεμάλα δένει με την Κούβα πολύ διότι έχει τελείως άλλο είδος ατραξιόν.

.Που μπορώ να αγοράσω πούρα αβάνας???? αυθεντικά και να μην τα πληρώσω χρυσά....

Σε μαγαζιά στην Αβάνα. Αν επιστρέψετε στην Ελλάδα μέσω Κούβας, πάρε τα στην επιστροφή (ή άσε τα κάπου στην Κούβα όταν τα αγοράσεις στην πρώτη σου επίσκεψη στη χώρα). Το ζήτημα είναι να μην τα πάρεις μαζί σου στην Κόστα Ρίκα είναι πολύ αυστηροί αν έχεις αρκετά. Σε σχέση με τις τιμές Ελλάδας, τα πούρα στην Κούβα είναι αρκετά φτηνότερα.

δεν έχω ταξιδέψει παρα παρα παρα πολύ αλλα έχω την αίσθηση ότι φαγητό σαν την Ιταλίας δεν θα βρώ πουθενά....

Θέμα γούστου είναι, αλλά εγώ πάλι σαν της Ιταλίας βρίσκω παντού... Σιγά το δύσκολο φαγητό δηλαδή ή τα περίεργα υλικά που έχει. Ένα Ιταλικό εστιατόριο της προκοπής το βρίσκεις και στην Ουλάν Μπατόρ.

ίσως μια περιήγηση στην πόλη του varadero μου δώσει περισσότερα.....

Δεν έχει πόλη το Βαραδέρο. Διάσπαρτα (άδεια, λόγω all-inclusive) εστιατόρια και σπίτια είναι, ανάμεσα σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες. Έχει κάτι σουβενιράδικα, κάτι χοτντογκάδικα, ένα απαράδεκτο μουσείο κι ένα πάρκο της πλάκας. Καλύτερα πήγαινε στο Κάγιο Μπλάνκο (χωρίς τα δελφίνια αν διαφωνείς με την ιδεά των εκπαιδευμένων) ή προσπάθησε να δεις το γειτονικό Ματάνσας (πολύ αυθεντικό) ή έστω το Κάρδενας. Η παραλία που θα είστε, αναλόγως του ξενοδοχείου, μπορεί να είναι από ψιλοχάλι έως υπέροχη, είναι 23χλμ και δεν είναι όλα τα ξενοδοχεία πάνω στο καλό κομμάτι της παραλίας.

Καλά να περάσετε.

Maria2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κούβα
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος - Βραζιλία
..Συμφωνώ απόλυτα ο ουρανίσκος είναι πολύ προσωπικό θέμα!!!!!!:D:D:D...εγω είμαι γενικά του Ιταλικού γιαυτό η Ιταλία είναι ο γαστρονομικός μου παράδεισος!!!!!....

....Σε ευχαριστώ για τα πούρα & το Ματάνσας ιδιαιτέρος χρήσιμο!!....απο το ξενοδοχείο στο varadero το οργανώνω αυτό ή πρέπει να το ζητήσω απο το πρακτορείο πρίν φύγω???....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τίποτε από τα δύο, δεν υπάρχει οργανωμένη εκδρομή για Ματάνσας. ΝΑ βρεις να νοικιάσεις αμάξι Αύγουστο μήνα δεν το βλέπω, οπότε ή λεωφορείο ή ταξάκι.

kostasbmw

Member
προσοχη αν νοικιασεις αυτοκινητο η κυκλοφορια τη μερα καλα ειναι το βραδακι ειναι λιγο περιεργα και ερημικα<προσωπικη μου αποψη να αποφυγεις τις νυχτερινες με αυτοκινητο εξω απο τη πολη που θα μεινεις)
κατα τα αλλα αφου θα το συνδυασεις κοστα ρικα και γουατεμαλα ηταν καλη επιλογη

καλα να περασεις

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχει ένα τουριστικό λεωφορείο που φεύγει από το Βαραδέρο και πάει στο Ματάνσας. Το κάνει σε περίπου μία ώρα κι ένα τέταρτο (αν νοικιάσεις σκουτεράκι το κάνεις σε λιγότερο από το μισό, αλλά βάζε κράνος, δεν το γλιτώνει κανείς το πρόστιμο) και κάνει μόλις 10CUC μετ' επιστροφής. Δεν είναι κακή λύση, ειδικά επειδή αντί να φεύγει από το σταθμό λεωφορείων (που είναι στου διαόλου τη μάνα), φεύγει από τη ζώνη των ξενοδοχείων, που μάλλον σε βολεύει.

Μεταξύ μας, το Κάγιο Μπλάνκο δεν είναι τόσο άσχημο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom