maιra1
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Kραταω στα χερια μου την Nikon 3000, κι εχω ενθουσιαστει!!!
Ανυπομονω για το πρωτο της ταξιδι!!
Τι κριμα ομως που δεν την ειχα στην Ινδια....![]()
Καλορίζικη και καλοτάξιδη

Kραταω στα χερια μου την Nikon 3000, κι εχω ενθουσιαστει!!!
Ανυπομονω για το πρωτο της ταξιδι!!
Τι κριμα ομως που δεν την ειχα στην Ινδια....![]()
Δεν θα σου πω ποια είναι πιο καλή. Θα σου πω μια συμβουλή. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και πιασε στα χέρια σου τις υποψήφιες μηχανές. Τράβα και αν γίνεται λίγες φωτογραφίες επί τόπου, για να δεις ποια μηχανή κάθεται καλύτερα στα χέρια σου. Δεν θα κρίνεις δηλαδή την ποιότητα αλλά την εργονομία. (όσο είναι αυτό δυνατό σε μια σύντομη επαφή)
Προσωπικά , αυτό ήταν που με έκανε να αλλάξω από Nikon σε Canon, η εργονομία.
Πάντως, στα ταξίδια μου, με κούρασαν οι μεγάλες dslr. Προτιμώ να πηγαίνω με κάτι πιο μαζεμένο. Για αυτό ο,τι και αν πάρεις, βαλε ψηλά στα κριτήρια τον όγκο και το βάρος.
![]()
Συμφωνω απολυτα. Λενε οτι οσο μεγαλωνεις βλεπεις τα πραγματα πιο ρεαλιστικα. Ετσι και εγω απο τα 2 (δυστυχως το 1 σετ μου το κλεψανε) μεγαλα και πανακριβα (για την τοτε εποχη) σετ των 2 SLR και 5 φακων κλπ. που ειχα τη δεκαετια του 80, κατεληξα να εχω μια 5mp compact. Αφου βρηκα μεσω ενος φιλου ευκαιρια, αγορασα και μια βινεοκαμερα με το μεγαλυτερο zoom και ελεγα σιγα -σιγα να ξαναβαλω λεφτα στην ακρη για να "ξαναχτισω" ενα 3ο σετ σε DSLR. Τελικα με γνωμωνα τις υψηλες τιμες για μηχανη (CANON 5D Mark II)500D ή φακους κλπ. (πρωτιστως πρεπει να υπαρχουν λεφτα για ταξιδια!) εδωσα μια παραταση στον εαυτο μου. Τελικα αφου πηρα ΚΑΙ τη βιντεοκαμερα σε ταξιδι 1-2 φορες, κατεληξα οτι ειναι πραγματι πολυ βαρος και ογκος, ποσο μαλλον να κουβαλας ολοκληρο το σετ της DSLR μαζι και το τριποδο. Ετσι εχω μεινει στα 5mp που ειναι το μινιμουμ για ικανοποιητικες φωτο και τουριστικης ποιοτητας βιντεο, ελπιζοντας σε καλυτερες (οικονομικα) μερες.Μανο εχεις δικιο πως σε ενα ταξιδι ο ογκος και το βαρος παιζει τεραστιο ρολο. .
Θα αστειεύεσαι προφανώς. Οι τιμές των φωτογραφικών στην Αμερική είναι πάνω-κάτω στο 60% των Ελληνικών. (Hint: Ισοτιμία Ευρώ - Δολαρίου)Τωρα για τις τιμες,ειναι ιδιες κι εδω στην Ελλαδα.Δεν κερδιζεις κατι αν την παρεις απο Αμερικη,νομιζω.
Γενικα:Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1/ Ποιό σώμα θεωρείτε καλύτερο (Nikon ή Canon)?
2/ Ο δεύτερος φακός αξίζει τα παραπάνω λεφτά ή πιστεύετε ότι ο 1ος είναι υπερ-αρκετός?
3/Ποιά η διαφορά μεταξύ των 2 δεύτερων φακών (Nikon 55-200 και Canon 75-300)? Είναι κάποιος από τους 2 καλύτερος?
Ευχαριστώ