• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κοροναϊός - Ανταποκρίσεις από το εξωτερικό.

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Παιδιά η κατάσταση με τον ιό είναι τραγική!
Εγώ που ζω Γερμανία, ήδη μας μοιράστηκε από προχθές αργά το απόγευμα χαρτί με το οποίο μπορούμε να κυκλοφορούμε έξω για να πάμε στην δουλειά μας, σε περίπτωση που μας σταματήσει κάποιος για έλεγχο στον δρόμο!
Η πόλη που ζω έχει γίνει σαν φάντασμα, επιτρέπεται να βγεις έξω μόνο για σουπερμαρκετ (όχι πάνω απο 2 άτομα), φαρμακεία, άθληση (σε εξωτερικό προφανώς χώρο, solo). Τα ΜΜΜ όμως λειτουργούν για να μεταφέρουν τους λιγοστούς που δουλεύουνε. Επίσης λειτουργεί και το Deutche Post.
Εγώ δουλεύω παρόλα αυτά, καθώς το επάγγελμα μου ανήκει σε μια απο τις πάνω κατηγορίες.
Κοντά στην δουλειά μου περνούσε χθες αστυνομία και ανακοίνωνε από μεγάφωνο τα νέα μέτρα, πράγματα δηλαδή που ούτε καν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε!
Προσοχή να δείξετε και εσείς αν δεν θέλετε να φτάσετε τα νούμερα της Γερμανίας, πόσο μάλλον της Ιταλίας. Μείνετε σπίτι και αφήστε τις μαλακοσυνήθειες του κλασικού Ελληνάρα!!
Αυτό που με στεναχωρεί πιο πολύ είναι οτι δεν μπορούμε πλέον να ταξιδέψουμε και δεν εννοώ μόνο τα ταξίδια μεγάλης διαρκείας αλλά και τα μικρότερα τύπου διήμερα, τριήμερα...
Δεν έχω κανονίσει τίποτα για την καλοκαιρινή μου άδεια που όπως πάντα ανήκει σε μια χώρα εκτός Ελλάδας, και το χειρότερο δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει όλο αυτό!

Καλή συνέχεια, δύναμη και υγεία σε όλους!!

Last edited:

fotast

Member
Παιδιά η κατάσταση με τον ιό είναι τραγική!
Εγώ που ζω Γερμανία, ήδη μας μοιράστηκε από προχθές αργά το απόγευμα χαρτί με το οποίο μπορούμε να κυκλοφορούμε έξω για να πάμε στην δουλειά μας, σε περίπτωση που μας σταματήσει κάποιος για έλεγχο στον δρόμο!
Η πόλη που ζω έχει γίνει σαν φάντασμα, επιτρέπεται να βγεις έξω μόνο για σουπερμαρκετ (όχι πάνω απο 2 άτομα), φαρμακεία, άθληση. Τα ΜΜΜ όμως λειτουργούν για να μεταφέρουν τους λιγοστούς που δουλεύουνε. Επίσης λειτουργεί και το Deutche Post.
Εγώ δουλεύω παρόλα αυτά, καθώς το επάγγελμα μου ανήκει σε μια απο τις πάνω κατηγορίες.
Κοντά στην δουλειά μου περνούσε χθες αστυνομία και ανακοίνωνε από μεγάφωνο τα νέα μέτρα, πράγματα δηλαδή που ούτε καν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε!
Προσοχή να δείξετε και εσείς αν δεν θέλετε να φτάσετε τα νούμερα της Γερμανίας, πόσο μάλλον της Ιταλίας. Μείνετε σπίτι και αφήστε τις μαλακοσυνήθειες του κλασικού Ελληνάρα!!
Αυτό που με στεναχωρεί πιο πολύ είναι οτι δεν μπορούμε πλέον να ταξιδέψουμε και δεν εννοώ μόνο τα ταξίδια μεγάλης διαρκείας αλλά και τα μικρότερα τύπου διήμερα, τριήμερα...
Δεν έχω κανονίσει τίποτα για την καλοκαιρινή μου άδεια που όπως πάντα ανήκει σε μια χώρα εκτός Ελλάδας, και το χειρότερο δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει όλο αυτό!

Καλή συνέχεια, δύναμη και υγεία σε όλους!!
Ωραία η ανταπόκριση.Δεν μας λες και την πόλη/περιοχή να έχουμε πλήρη εικόνα;

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Μόναχο, Βαυαρία αλλά νομίζω πως τα μέτρα ισχύουν σε όλη την Γερμανία πλέον
Καλημέρα, το φαντάστηκα πως είσαι Μόναχο, κουράγιο.
Στο κρατίδιο της Έσσης, που ανήκει η Φρανκφούρτη όπου ζω, δεν έχουν επιβληθεί ακόμα τόσο αυστηρά μέτρα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Λοιπόν update από Αυστραλία: μία μία οι πολιτείες κλείνουν τα σύνορά τους οπότε εκτός από κλειστά σύνορα σε επίπεδο χώρας τώρα θα έχουμε και κλειστά σύνορα σε επίπεδο πολιτείας, ενώ Νέα Νότια Ουαλία και εδώ η Βικτόρια ανακοίνωσαν πριν λίγα λεπτά ότι κλείνουν τα πάντα αύριο, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων. Θα μείνουν ανοιχτά μόνο σουπερμάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.
Άργησαν αλλά καλώς έπραξαν.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ισπανία ο Σαντσεθ ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 12/04. Και πολύ φοβάμαι ότι δε θα είναι η τελευταία παράταση...

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Άργησαν αλλά καλώς έπραξαν.
Βιάστηκα να μιλήσω. Βγήκε ο πρωθυπουργός της χώρας και είπε ότι τα σχολεία μένουν ανοιχτά, και τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι ότι κλείνουν μόνο τα μέρη που μαζεύεται κόσμος, δηλαδή καφέ εστιατόρια, παμπ, κλπ. Όλα τα υπόλοιπα - συμπεριλαμβανομένων και εμπορικών κέντρων, μένουν ανοιχτά.

Ο δικός μας πρωθυπουργός στη Βικτόρια είναι έξαλλος και παίρνει μέτρα μόνος του, κλείνοντας τα σχολεία από αύριο. Απίστευτο μπάχαλο, ο κόσμος δε ξέρει τι να κάνει, στις 5μμ ακούει την Πολιτεία να λέει ότι τα σχολεία κλείνουν, στις 9μμ τον πρωθυπουργό της χώρας να λέει ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά.

Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της χώρας δυστυχώς. Οι πολιτείες φαίνεται να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάθεση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Βιάστηκα να μιλήσω. Βγήκε ο πρωθυπουργός της χώρας και είπε ότι τα σχολεία μένουν ανοιχτά, και τα μέτρα που ανακοίνωσε είναι ότι κλείνουν μόνο τα μέρη που μαζεύεται κόσμος, δηλαδή καφέ εστιατόρια, παμπ, κλπ. Όλα τα υπόλοιπα - συμπεριλαμβανομένων και εμπορικών κέντρων, μένουν ανοιχτά.

Ο δικός μας πρωθυπουργός στη Βικτόρια είναι έξαλλος και παίρνει μέτρα μόνος του, κλείνοντας τα σχολεία από αύριο. Απίστευτο μπάχαλο, ο κόσμος δε ξέρει τι να κάνει, στις 5μμ ακούει την Πολιτεία να λέει ότι τα σχολεία κλείνουν, στις 9μμ τον πρωθυπουργό της χώρας να λέει ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά.

Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της χώρας δυστυχώς. Οι πολιτείες φαίνεται να έχουν πολύ μεγαλύτερη διάθεση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Αργά ή γρήγορα (το γρήγορα ξέχνα το, σας τελείωσε) θα οδηγηθείτε κι εσείς σε lockdown. Όλη η Αυστραλία. Απλά δεν θέλουν να πάρουν την απόφαση και θα το πληρώσουν (δυστυχώς). Όπως (μάλλον) θα το πληρώσουμε κι εμείς που έπρεπε να "κλείσουμε" εδώ και μια βδομάδα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα