evaT
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ιαπωνία
Μέχρι να γίνεις σαν Zz top έχεις καιρόvillage people είμαι.
Μέχρι να γίνεις σαν Zz top έχεις καιρόvillage people είμαι.
Εχω θεία που την επόμενη των Υμιων είχε πάρει 30 κιλά ζάχαρη κι επειδή δε χωρούσαν ήρθε να μας αφήσει δύο πεντοκιλα κι εμάς, την εδιωξε η μανα μου με τις κλοτσιές.Στην Γαλλία πλέον για να πας σούπερ μάρκετ ή για να ξεμουδιασμα κοντά στο σπίτι σου θες αυτή την βεβαίωση:
View attachment 301269
Οι γλυκατζηδες Γάλλοι εξαφανισαν απ'το σουπερμάρκετ ότι έχει ζάχαρη. Αντίθετα δεν ασχολήθηκαν με τα φρούτα!
Τις δουλίτσες σου τις έκανες κατα τη διάρκεια της καραντίνας ή το Σάββατο; Έχω ένα ραντεβού για τις 24 του μήνα στο δημαρχείο και μπήκα τώρα και λέει ότι αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας και θα πρέπει να ξανακλείσουμε ραντεβού, χωρίς όμως να έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε τώρα, λόγω της κατάστασης. Δεδομένου ότι το εν λόγω ραντεβού το έκλεισα κανα δίμηνο πριν και ήταν η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία, κλάφτα Χαράλαμπε.Τις δουλίτσες μου πάντως μπόρεσα και τις έκανα και στην τράπεζα και στην αστυνομία, το ταχυδρομείο και το δήμο, ενώ πολλές υπηρεσίες πλέον γίνονται ονλάιν, με διαδικασίες που μόλις επινοήθηκαν, ταχύτατοι οι Ισπανοί.
Συνεχίζω να τις κάνω, για επείγουσες υποθέσεις επιτρέπεται. Δυστυχώς κάποιες δε θα γίνουν, αλλά τουλάχιστον κάπως θα έχω προχωρήσει.Τις δουλίτσες σου τις έκανες κατα τη διάρκεια της καραντίνας ή το Σάββατο; Έχω ένα ραντεβού για τις 24 του μήνα στο δημαρχείο και μπήκα τώρα και λέει ότι αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας και θα πρέπει να ξανακλείσουμε ραντεβού, χωρίς όμως να έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε τώρα, λόγω της κατάστασης. Δεδομένου ότι το εν λόγω ραντεβού το έκλεισα κανα δίμηνο πριν και ήταν η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία, κλάφτα Χαράλαμπε.
Σε άλλα νέα, η κατάσταση στη Βαλένθια δε διαφέρει από τις υπόλοιπες ισπανικές περιοχές. Ψωμί έχουμε σε πλεονασμό, τζελ αντιβακτηριαδιακά δεν έχουμε, βασικά δεν έχουμε εδώ και κανα μήνα. Πολύς κόσμος ξεκίνησε να κυκλοφορεί με μάσκες και απορώ που τις βρήκαν, αφού η συνάδελφος που πήγε προ 2 εβδομάδων να πάρει για την οικογένεια στην Ιταλία, τις είπαν από 5 φαρμακεία ότι δεν έχουνε και ότι δε θα βρει πουθενά. Στο σούπερμαρκετ, τουλάχιστον σε αυτό που πάω εγώ, τα σημεία αναμονής στην ουρά δεν είναι μαρκαρισμένα, αλλά εννοούνται και τηρούνται στο περίπου. Υπάρχει περιορισμένος χώρος και περιμένουμε στην ουρά έξω από το σούπερμαρκετ. Ένας βγαίνει, ένας μπαίνει. Μία γυναίκα περιμένει στην είσοδο και μας βάζει τζελ αντιβακτηριδιακό (αυτοί έχουν μάλλον) στα χέρια όταν μπαίνουμε, αλλά δε φοράει μάσκα. Σε άλλα καταστήματα, οι υπάλληλοι φοράνε. Στο καπνοπωλείο και σε κεμπαμπτζίδικα (γυράδικα) μπαίνει ένας-ένας.
Λίγο οφ τοπικ αλλά επειδή είπες δημαρχείο....και δουλεύω στο δήμο Θεσσαλονίκης που πλέον εχουμε βάλει τη δημοτική αστυνομία μαντροσκυλα με μάσκες κ γάντια στην κεντρική είσοδο και δεν περνάει κανείς αν δεν επείγει το θέμα του...ήρθε το πρωί παππούς 85+ να πληρώσει μια κλήση του γιου του για παρκαρισμα!!! Μόνο ο ίδιος ο δήμαρχος δεν κατεβηκε να τον κράξει....Τις δουλίτσες σου τις έκανες κατα τη διάρκεια της καραντίνας ή το Σάββατο; Έχω ένα ραντεβού για τις 24 του μήνα στο δημαρχείο και μπήκα τώρα και λέει ότι αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας και θα πρέπει να ξανακλείσουμε ραντεβού, χωρίς όμως να έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε τώρα, λόγω της κατάστασης. Δεδομένου ότι το εν λόγω ραντεβού το έκλεισα κανα δίμηνο πριν και ήταν η μόνη διαθέσιμη ημερομηνία, κλάφτα Χαράλαμπε.
Σε άλλα νέα, η κατάσταση στη Βαλένθια δε διαφέρει από τις υπόλοιπες ισπανικές περιοχές. Ψωμί έχουμε σε πλεονασμό, τζελ αντιβακτηριαδιακά δεν έχουμε, βασικά δεν έχουμε εδώ και κανα μήνα. Πολύς κόσμος ξεκίνησε να κυκλοφορεί με μάσκες και απορώ που τις βρήκαν, αφού η συνάδελφος που πήγε προ 2 εβδομάδων να πάρει για την οικογένεια στην Ιταλία, τις είπαν από 5 φαρμακεία ότι δεν έχουνε και ότι δε θα βρει πουθενά. Στο σούπερμαρκετ, τουλάχιστον σε αυτό που πάω εγώ, τα σημεία αναμονής στην ουρά δεν είναι μαρκαρισμένα, αλλά εννοούνται και τηρούνται στο περίπου. Υπάρχει περιορισμένος χώρος και περιμένουμε στην ουρά έξω από το σούπερμαρκετ. Ένας βγαίνει, ένας μπαίνει. Μία γυναίκα περιμένει στην είσοδο και μας βάζει τζελ αντιβακτηριδιακό (αυτοί έχουν μάλλον) στα χέρια όταν μπαίνουμε, αλλά δε φοράει μάσκα. Σε άλλα καταστήματα, οι υπάλληλοι φοράνε. Στο καπνοπωλείο και σε κεμπαμπτζίδικα (γυράδικα) μπαίνει ένας-ένας.
Καλησπέρα σε όλους.Α, να πω οτι οι Fallas που κανονικά θα ήταν στο πηκ τους αυτές τις μέρες και αναβλήθηκαν, απέκτησαν νέα ημερομηνία 15-19 Ιουλίου. Ζέστη και πυροτεχνήματα όλη μέρα, εφιαλτικό σενάριο αλλά τι να κάνεις. Στο δημαρχείο κάνανε την κρεμά (κάψιμο της Φάγιας τους, σόρρυ, με κουράζει η συνεχής εναλλαγή από λατινικά σε ελληνικά) χθες, χωρίς κόσμο.
Κάτι άλλο, διάβασα ότι ο Σάντσεθ έθεσε τις υπηρεσίες της ιδιωτικής υγείας στη δημόσια. Καιρός ήταν.