Κοπτοραπτικη σε ταξιδι στην Ασια -

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Θεωρώ πως τα Facebook groups αναγκαστικά αφομοιώνουν την κουλτούρα του μέσου που τα φιλοξενεί, κάτι σαν "το μέσο είναι το μήνυμα". Εύκολη fast food πληροφορία, άστοχοι παραλληλισμοί προς εντυπωσιασμό τύπου" Αζόρες , η Χαβάη της Ευρώπης" , πολλοί κ παράξενα θετικοι παραπλανητικοι επιθετικοί προσδιορισμοί όλη την ώρα σε όλα (παραμυθένιο, αχαστο, ονειρικά κτλ κτλ) που καλό είναι να αποδομεις κ κάποια μέρη κ να δίνεις μια ρεαλιστική εικόνα, κ το σημαντικότερο ελάχιστα έως μηδενικά συναισθήματα κ ενδοτερη σύνδεση με το ταξίδι.
Συνεχίζεις και μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα.
Έχω κουραστεί να διαβάζω post τύπου «αύριο πάω Βουδαπέστη, δώστε ιδέες» και «μπαίνω Βουλγαρία με ταυτότητα του 2007;» από ανθρώπους που ψάχνουν μασημένη τροφή.
Εφήμερο έως μηδαμινό ψάξιμο, ευκολία κι από την άλλη άπειροι νάρκισσοι μεγαλοταξιδιώτες (τρομάρα τους) που το μόνο που τους νοιάζει είναι να τρέφουν το εγώ τους.
Το κλείνω κάπου εδώ γιατί το θέμα μας είναι η ταξιδάρα που ετοιμάζεις.

Πάνω σ' αυτό, ψάξε λίγο αν θες τα νήματα για post και ιστορίες του @KonstantinosAlyona ,έχει κάνει ανάλογα ταξίδια με μικρό παιδί και σίγουρα θα βοηθηθείς. ;)

annoulita100

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Καλησπέρα!! Έχοντας κάνει σχεδόν 6 μήνες στην ΝΑ Ασία με δύο παιδιά ίδιας περίπου ηλικίας με τα δικά σου νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω αρκετά. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!! 40 με 60 μέρες διαθέσιμες για τόσα μέρη είναι πάρα πολύ κουραστικό και δύσκολο (όχι ακατόρθωτο). Το πρώτο που χρειάζεται όταν έχεις δύο παιδιά συνταξιδιώτες είναι ο χρόνος. Να τους δώσετε χρόνο να προσαρμοστούν και αυτά αλλά και εσείς! Οι τόσο σύντομες αλλαγές θα προκαλέσουν στρες και θα χαθεί η μαγεία της απόλαυσης. Κατά την δική μου φυσικά οπτική γωνία.. Σκέψου του και εδώ είμαστε πάλι!

Μια χαρά θα πατε με το σκάφος στον
Στο σαιτ ειμαι γραμμενη χρονια τωρα, δε θυμαμαι καν με ποια αφορμη, και ειχα χρονια να το επισκεφτω αλλα αναδυθηκε απο τη μνημη μου με αφορμη ενα 2βδομαδο ταξιδι που καναμε στα Βαλκανια τον περασμενο Δεκεμβρη και ανετρεξα σε αυτο για πληροφοριες. Επιπλεον, τα κουραστικα πια γκρουπ στο facebook δεν μπορουν να αντικαταστησουν ενα φορουμ με αναλυτικες πληροφοριες, βιωματικες περιγραφες κι εκτενη ημερολογια.

Στο προκειμενο:
Η ιδεα ειναι 40 με 60 μερες ταξιδι στην Ασια -(με ιδανικο το 45)
Οι συμμετεχοντες ειναι οι 2 ενηλικες φροντιστες και τα 2 ανηλικα παιδια (5 κ 3μιση ετων τοτε) τους
Η περιοδος θα ειναι (ρευστα) απο τελη Δεκεμβρη αρχες Γεναρη κι επειτα.
Οι αποριες πολλες οι αναστολες πολλες επισης . Η ιδεα ειναι στα σπαργανα - το budget κ το διαστημα απουσιας παιζουν σημαντικο ρολο γιατι, οπως διαπιστωσαμε, ειναι εξαιρετικα περιπλοκο να κανεις ενα family gap year τυπου.
Προς το παρον, σημαντικο ρολο παιζει το προγραμμα και η διαρκεια του κι εκει θελω να εστιασω

Ιδου τα αποτελεσματα της ερευνας μου
8 διανυκτερευσεις στο Μπαλι (ιδανικο για πρωτη γνωριμια με την περιοχη και εισαγωγη στην Ασια) Χρονος μεταξυ Ubud kai Munduk ( δεν ειμαστε φαν της τουριστιλας)
4 διανυκτερευσεις Surat Tani Thailand - εχω καημο to Khao Sok (στα μειον τα ακριβα αεροπορικα εισιτηρια πηγαινε ελα)
Μιλαμε για 3 full days αφου η πρωτη μερα αφιξης ειναι παντα βραδυ
3 nights Bangkok - για Αγιουταγια και τα βασικα στην πολη
7 νυχτες Koh Chang - χαλαρωση ηλιοβασιλεματα Family time
4 νυχτες Siem reap (tonle, Angkor Wat)
2 νυχτες Πνομ Πενχ
Διαπλους Μεκονγκ και εισοδος Βιετναμ
2 νυχτες Chau Doc
1 νυχτα Can Tho (δε θυμαμαι καν γτ)
3 νυχτες Σαιγκον
Πτηση για Da Nang και κεντρικο Βιετναμ για 8 νυχτες (Hoi An, Ba Na, Hue, My Son κτλ)
Πτηση για Hanoi και Βορειο Βιετναμ για 12 νυχτες η και λιγο παραπανω (Ninh Binh, Hanoi, Cat Ba,HAlong, Phu Luong)
Επιστροφη ΑΘηνα
56 νυχτες συνολο που ιδανικα θα θελαμε να μειωσουμε και για λογους κοστους και λογω παρατεταμενης απουσιας απο υποχρεωσεις που θα ειναι δυσκολο πια να ρυθμιστουν αν λειψουμε τοσο (που φτασαμε; )

Το ιδανικο ιδανικο ιδανικο θα ηταν και ενα 4νυχτο Luang Prabang αλλα βγαινει πηγαινε ελα χιλια ευρω μονο για τα αεροπορικα για ολους μας αρα θεωρω οτι θα παραμεινει ονειρο θερινης νυχτος.

Υπολογιζουμε οτι θελουμε το ταξιδι να κλιμακωνεται σταδιακα με ωραια ερεθισματα, φυση, ζωα χαλαρους ρυθμους και μια φιλικη εισαγωγη για τα παιδια (εξ ου και η εκκινηση απο Μπαλι κ Ταιλανδη) και φυσικα υπολογιζουμε οτι τα παντα θελουν περισσοτερο χρονο με παιδια.

Θα ηθελά να δωσετε ιδεες και γενικα να σχολιασετε το παραπανω πλανο!
Υπαρχει κατι που επαναλαμβανεται, κατι που θα μπορουσε να αφαιρεθει, κατι που πρεπει να προστεθει κτλ.

Λιγα λογια για το background - Με το ετερο ενηλικο μελος της παρεας ειμαστε φαν του Backpacking εχοντας κανει 2 μηνες Κολομβια Εκουαδορ, 1 μηνα Κουβα το μακρινο 2014, 3 εβδομαδες Νεπαλ κι ενα μηνα Πορτογαλια κυριως Αζορες.
Και κατι μικρα περα δωθε στην Ευρωπη.
Με τα παιδια, εχουμε κανει Κοπεγχαγη, δεκα μερες road trip στη χωρα των Βασκων, 8 μερες Σλοβενια , 2 εβδομαδες στα Βαλκανια και τελη Οκτωβρη θα παμε για 10 μερες στη Γεωργια.
Σολο εχω κανει 1 μηνα Μεξικο backpacking Και 3 μηνες Αργεντικη Βολιβια Περου το μακρινο 2008. Και λιγο ΜΑροκο και ΑΙγυπτο.
Για μενα η Λατινικη Αμερικη ειναι ενα μερος μαγικο και θα πηγαινα καθε χρονο αν μπορουσα και μετα στο φαντασιακο μου, η Ινδονησια φανταζει σαν την ομορφοτερη χωρα στον κοσμο (δεν εχω παει).

Με βαση τα παραπανω, ΤΙ ΛΕΤΕ;
Εγώ λοιπόν, διαβάζοντας το πρόγραμμά σας, καθώς και το δικό σας παρελθόν σε backpacking, λέω ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑΕΙ η καρδιά σας.
Είναι μπόλικες οι μέρες (εμείς έχουμε κάνει μέχρι 35 μέρες Μεξικό και περίπου τόσο βόρεια Ταϊλάνδη - Καμπότζη - Βιετνάμ με τον μικρο).

Μην ανησυχείτε για το πέρασμα στο Chau Doc, εμείς πρόβλημα δεν είχαμε. Δεν ξέρω πόσες ώρες κάνει η βάρκα που βρήκατε, εμείς κάναμε 6 ώρες περίπου, με τα διαδικαστικά στα σύνορα.

Δεν έχω εικόνα τωρα για τον καιρό σε όλα τα μέρη που λέτε, θα τα βρείτε εύκολα εσείς αυτά.
Munduk αγάπη, με απίθανα τοπία για περπάτημα, κατεβείτε μέχρι κάτω στον Sekumpul, αξίζει.

Κεντρικο Βιετνάμ βάλτε χρονο στο Phong Nha Ke Bang. Ακόμη κι αν δεν κάνετε ολοήμερο τσεκ (μόνος του ο κάθε ενηλικας) σε κάποια από τα μεγάλα σπήλαια (εμείς κρατήσαμε εναλλάξ τον μικρό), έχει κι άλλα.

Phu Luong...τουλάχιστον 3ημερο!!!! Έχω να σας προτεινω διαμονή, και το καλύτερο φαγητό που δοκιμάσαμε στη χώρα σε σύνολο 28 ημερών.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω, φύγετε, φύγετε, φύγετε!!
Αν θέλετε κανένα τηλέφωνο για Phu Luong, transfer, Chau Doc ταχύπλοο, γενικά, στείλτε μου.

Last edited:
Επίσης πήραμε sleeper bases στο Βιετνάμ, και μέρα.
Από Hoi An προς τα πάνω μπορείς και με αντίστοιχο τρένο.
Ανκορ Βατ φύγετε στους λιγότερο πήχτρα ναούς με τουκ τουκ, Phnom Penh κρατήστε εναλλάξ τα παιδιά, δεν ξέρω αν θα αντέξουν όσα έχει το μουσείο γενοκτονίας. Η μάνα μου έκλαιγε συνέχεια πάντως.

Cat Ba οπωσδήποτε πεζοπορια μέχρι πάνω στο εθνικό πάρκο, φτάστε Đỉnh Ngự Lâm.

Tra Su Cajuput Forest φαντάζομαι θα πατε, γι αυτό βάλατε Chau Doc.

Can Tho για μια νύχτα μείναμε, ΔΕΝ τρελαθήκαμε με την βαρκάδα στον Μεκόνγκ και τα floating markets, μας άρεσε πολύ το ξενοδοχείο και όσα μάθαμε για τις θρησκείες τους με αφορμή μια εκκλησία εκεί δίπλα, αυτή εδω:
Nhon-Ai Cao Dai Temple

Saigon οκ, Ανόι ωραίο.

Α, Thank Long puppet theater!
Και A O acrobatic show όπου το βρείτε.

Παρεμπιπτόντως, εμείς πάμε Γεωργία πριν τα Χριστούγεννα, στειλτε να μου πείτε αν ακόμη οδηγούν σαν Καυκάσιοι, ή άλλαξαν 🤣

Papaya

Member
Καλησπέρα!! Έχοντας κάνει σχεδόν 6 μήνες στην ΝΑ Ασία με δύο παιδιά ίδιας περίπου ηλικίας με τα δικά σου νομίζω μπορώ να σε βοηθήσω αρκετά. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!! 40 με 60 μέρες διαθέσιμες για τόσα μέρη είναι πάρα πολύ κουραστικό και δύσκολο (όχι ακατόρθωτο). Το πρώτο που χρειάζεται όταν έχεις δύο παιδιά συνταξιδιώτες είναι ο χρόνος. Να τους δώσετε χρόνο να προσαρμοστούν και αυτά αλλά και εσείς! Οι τόσο σύντομες αλλαγές θα προκαλέσουν στρες και θα χαθεί η μαγεία της απόλαυσης. Κατά την δική μου φυσικά οπτική γωνία.. Σκέψου του και εδώ είμαστε πάλι!
Άννα διάβασα τις ιστορίες σου. Καταπληκτικό το ταξίδι στην ταιλανδη, κάπως έτσι το φαντάζομαι κι εγώ .
Εκτός Ταϊλάνδης κ Καμπότζης που αλλού πήγατε;
Khao sok πόσο καθίσατε;
Απορρίψαμε τις 60 μέρες και ειμαστε τώρα στις 40 μέρες περίπου.
Ο άξονας πάνω στον οποίο θέλω να κινηθώ είναι να μην υπάρχει η έννοια της αξιοποίησης χρόνου όλη την ώρα κ η βιασύνη κ απλά να χαιρόμαστε τη μέρα όλοι μαζί γεμίζοντας εικόνες κ καινούριες παραστάσεις, συγκινήσεις , όμορφα ήρεμα κτλ. Αυτό είναι που με έχει κουράσει στην εδώ ζωή μου και φυσικά νοσταλγώ τις παλιές καλές εποχές του αργού backpacking. Συμφωνώ λοιπόν με τα λεγόμενά σου . Φαντάσου ότι αφού το σχεδίασα αγχώθηκα και μόνο που το χαζευα γραμμένο. Και λέω "όχι όχι δεν είναι αυτός ο στόχος". Γίνεται να μιλήσουμε προσωπικά εν καιρώ για να μην κάνουμε κατάχρηση του χώρου;

Papaya

Member
Παρεμπιπτόντως, εμείς πάμε Γεωργία πριν τα Χριστούγεννα, στειλτε να μου πείτε αν ακόμη οδηγούν σαν Καυκάσιοι, ή άλλαξαν 🤣
Φοβερό! Εμείς πάμε τέλη Οκτωβρίου για 9 φουλ μέρες. Εν τω μεταξύ επειδή ζοριζομαι να βγάλω εισιτήρια για το μεγάλο ταξίδι , αυτό το έχω ακόμη του πεταματου.
Έχω κάνει σύντομη έρευνα μόνο.
Θα κάνουμε σίγουρα διανυκτέρευση gergeti. Κατά τα άλλα έχω δει ότι πολλά γινονται κ με μονοήμερες από Τιφλίδα (gori , kakheti και κάτι αλλά που δε τα θυμαμαι).
Η μεγάλη πρόκληση για εμένα θα ήταν να πάμε mestia ushguli από το kutaisi αλλά δε νμζω ότι προλαβαίνουμε. Batumi το έχω απορρίψει. Αν έχεις καμιά καλή ιδέα, πες!

annoulita100

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Άννα διάβασα τις ιστορίες σου. Καταπληκτικό το ταξίδι στην ταιλανδη, κάπως έτσι το φαντάζομαι κι εγώ .
Εκτός Ταϊλάνδης κ Καμπότζης που αλλού πήγατε;
Khao sok πόσο καθίσατε;
Απορρίψαμε τις 60 μέρες και ειμαστε τώρα στις 40 μέρες περίπου.
Ο άξονας πάνω στον οποίο θέλω να κινηθώ είναι να μην υπάρχει η έννοια της αξιοποίησης χρόνου όλη την ώρα κ η βιασύνη κ απλά να χαιρόμαστε τη μέρα όλοι μαζί γεμίζοντας εικόνες κ καινούριες παραστάσεις, συγκινήσεις , όμορφα ήρεμα κτλ. Αυτό είναι που με έχει κουράσει στην εδώ ζωή μου και φυσικά νοσταλγώ τις παλιές καλές εποχές του αργού backpacking. Συμφωνώ λοιπόν με τα λεγόμενά σου . Φαντάσου ότι αφού το σχεδίασα αγχώθηκα και μόνο που το χαζευα γραμμένο. Και λέω "όχι όχι δεν είναι αυτός ο στόχος". Γίνεται να μιλήσουμε προσωπικά εν καιρώ για να μην κάνουμε κατάχρηση του χώρου;
Στο Khao Sok καθίσαμε 3 μέρες. Άλλη μία την έδινα άνετα! Μετά από Καμπότζη πήγαμε Μπαλί και μετά Μαλαισία( το highlight του ταξιδιού!)
Ακριβώς αυτό! Να το απολαύσετε! Και πίστεψέ με, με τα παιδάκια παρέα θα την έχετε περισσότερο από ποτέ αυτή την ανάγκη!😉 Φυσικά και μπορούμε να μιλάμε με πμ. Ότι θες στη διάθεσή σου.

Papaya

Member
Μια χαρά θα πατε με το σκάφος στον

Εγώ λοιπόν, διαβάζοντας το πρόγραμμά σας, καθώς και το δικό σας παρελθόν σε backpacking, λέω ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑΕΙ η καρδιά σας.
Είναι μπόλικες οι μέρες (εμείς έχουμε κάνει μέχρι 35 μέρες Μεξικό και περίπου τόσο βόρεια Ταϊλάνδη - Καμπότζη - Βιετνάμ με τον μικρο).

Μην ανησυχείτε για το πέρασμα στο Chau Doc, εμείς πρόβλημα δεν είχαμε. Δεν ξέρω πόσες ώρες κάνει η βάρκα που βρήκατε, εμείς κάναμε 6 ώρες περίπου, με τα διαδικαστικά στα σύνορα.

Δεν έχω εικόνα τωρα για τον καιρό σε όλα τα μέρη που λέτε, θα τα βρείτε εύκολα εσείς αυτά.
Munduk αγάπη, με απίθανα τοπία για περπάτημα, κατεβείτε μέχρι κάτω στον Sekumpul, αξίζει.

Κεντρικο Βιετνάμ βάλτε χρονο στο Phong Nha Ke Bang. Ακόμη κι αν δεν κάνετε ολοήμερο τσεκ (μόνος του ο κάθε ενηλικας) σε κάποια από τα μεγάλα σπήλαια (εμείς κρατήσαμε εναλλάξ τον μικρό), έχει κι άλλα.

Phu Luong...τουλάχιστον 3ημερο!!!! Έχω να σας προτεινω διαμονή, και το καλύτερο φαγητό που δοκιμάσαμε στη χώρα σε σύνολο 28 ημερών.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω, φύγετε, φύγετε, φύγετε!!
Αν θέλετε κανένα τηλέφωνο για Phu Luong, transfer, Chau Doc ταχύπλοο, γενικά, στείλτε μου.
Αχ ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενθάρρυνση , έκανα ένα reality check κ είδα ότι το κόστος ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη. Σ ευχαριστώ και για την αναλυτική απάντηση σου και τον χρόνο σου!!!!Το ταξίδι θα κοπεί κατά δύο εβδομάδες κ αφαιρείται Μπαλί (κάτι μου λέει ότι θα είναι ξεχωριστό ταξίδι) κ Καμπότζη. Το πάρκο που ανέφερες στο κεντρικό Βιετνάμ ΜΑΓΕΊΑ. Θα πάμε σίγουρα. Γενικά έχουμε δει ότι η φύση με τα παιδιά λειτουργεί καλά, δλδ σκέφτομαι μήπως κάψω my son ,hue κτλ. και κάνουμε da nang θάλασσα, hoi an κ το πάρκο που ανέφερες .Αυτά για κεντρικό Βιετνάμ !
Νότιο Βιετνάμ τώρα βλέπω ότι μόνο για χο τσι Μινχ μας βλέπω αφού κάηκε η Καμπότζη και θα πετάξουμε από Μπανγκόκ.
Βόρειο Βιετνάμ πιστεύω θα είναι αποκάλυψη! Ναι θα μου πεις για phu luong, θέλω να μείνω και να φάω καλά , χεχε!

Άρα όπως τα βλέπω τώρα είναι
4 νύχτες surat thani
3 Μπανγκόκ
6 koh chang
Πίσω Μπανγκόκ κ πτήση για χο τσι Μινχ (2 νύχτες)
Εδώ μια βοήθεια : έχει τπτ εκεί κάτω εκτός από την πόλη καθαυτή; Δλδ αφού δε θα μπούμε από Καμπότζη , δεν ξέρω πόσο εφικτά είναι τα Chau doc κ can tho.

Επίσης, μετά πτήση για da nang η τρένο ;

Κεντρικό Βιετνάμ, εδώ λέω 8 νύχτες .

Τρένο προς βόρειο Βιετνάμ 12 -13 νύχτες .

Πώς σου φαίνεται αυτή η κοπτοραπτικη;

Papaya

Member
Στο Khao Sok καθίσαμε 3 μέρες. Άλλη μία την έδινα άνετα! Μετά από Καμπότζη πήγαμε Μπαλί και μετά Μαλαισία( το highlight του ταξιδιού!)
Ακριβώς αυτό! Να το απολαύσετε! Και πίστεψέ με, με τα παιδάκια παρέα θα την έχετε περισσότερο από ποτέ αυτή την ανάγκη!😉 Φυσικά και μπορούμε να μιλάμε με πμ. Ότι θες στη διάθεσή σου.
Highlight ε? Είχα βρει τα perhentian islands κάποια στιγμή εκεί ως μέρος που θα ήθελα να πάω. Τι είναι αυτό που σε μάγεψε στη Μαλαισία; Μπαλί πιστεύω ιδανικό μέρος αλλά λάθος εποχή δυστυχώς!θα αποτελέσει ξεχωριστό ταξίδι.

annoulita100

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εκουαδόρ
Ταξίδι-Όνειρο
All the world 💓
Highlight ε? Είχα βρει τα perhentian islands κάποια στιγμή εκεί ως μέρος που θα ήθελα να πάω. Τι είναι αυτό που σε μάγεψε στη Μαλαισία; Μπαλί πιστεύω ιδανικό μέρος αλλά λάθος εποχή δυστυχώς!θα αποτελέσει ξεχωριστό ταξίδι.
Το Μπαλί πραγματικά μαγικό αλλά ναι.. είναι rainy season. Δεν μας εμπόδισε ιδιαίτερα εμάς γιατί είχαμε στη διάθεσή μας ένα μήνα οπότε και να χάναμε κάποιες μέρες λόγω ασταμάτητης βροχής, το "πιάναμε" τις επόμενες.
Για την Μαλαισία τι να πρωτοπώ?? Το πάντρεμα πολιτισμών, το φαγητό, οι άνθρωποι,η φύση??? Όλα στα μέτρα και στα γούστα μας ! Και ήταν και η οικονομικότερη χώρα από τις υπόλοιπες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom