• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Κολομβία Κολομβία - Ερωτήσεις

VARONI1000

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
MEXICO
Γεια σε όλους....
θα πάω σόλο Κολομβία Ιουλιο-Αυγουστο!
Εχω 40 μέρες περίπου στη διάθεσή μου, μπορει κ παραπάνω!
Θελω απο Μπογκοτά να παω προς τα πανω(Σαντα Μαρτα) κ να προχωρήσω Καρταχένα, Μεντεγίν, Σελεντο, Πέστο.....
Θα ηθελα τις συμβουλες σας για τα μεσα μεταφορας μεταξυ αυτων.

Επίσης θελω να επισκεφτώ και Αμαζονιο, για 4-5 μερες.
Τι θα προτείνατε για να μου βγει 1-2 μερες η περιήγησή οικονομικα, διοτι δεν μπορω να δωσω νεφρί?!
Γνωρίζετε στο περιπου ποσο μπορω να τη βρω , απο το εκεί κατάλυμα?!

Ευχαριστώ κ εχω πολλεεεεεες ακομα ερωτησεις!🖤

ΥΓ.οποιος ενδιαφέρεται να έρθει, ας μιλησει...αλλιως να σιωπασει για παντα!

aspa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Γεια σε όλους....
Θελω απο Μπογκοτά να παω προς τα πανω(Σαντα Μαρτα) κ να προχωρήσω Καρταχένα, Μεντεγίν, Σελεντο, Πέστο.....

Τι θα προτείνατε για να μου βγει 1-2 μερες η περιήγησή οικονομικα, διοτι δεν μπορω να δωσω νεφρί?!

Καλησπέρα όπου μπορείς χρησιμοποίησε αεροπλάνο.
Τα λεωφορεία τους είναι καλά αλλά η κίνηση στους δρόμους απίστευτη ,κάνουν πολύ ώρα.
Εμείς πήγαμε Μποκοτά, Σαν αγκουστίν, Ποπαγιάν, Σαλέντο,Μεντεγίν, Σάντα Μάρτα (αεροπλάνο) και Καρταγένη.

VARONI1000

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
MEXICO
Καλησπέρα όπου μπορείς χρησιμοποίησε αεροπλάνο.
Τα λεωφορεία τους είναι καλά αλλά η κίνηση στους δρόμους απίστευτη ,κάνουν πολύ ώρα.
Εμείς πήγαμε Μποκοτά, Σαν αγκουστίν, Ποπαγιάν, Σαλέντο,Μεντεγίν, Σάντα Μάρτα (αεροπλάνο) και Καρταγένη.
Σ ευχαριστώ....
Η αλήθεια είναι πως έχω ψιλοπελαγώσει, γιατι οι διαδρομές ειναι λιγο ανακατεμένες και δεν ξέρω πως να συνδυάσω τις διαδρομές!
Πχ για Caño Crystales, ειναι καλυτερα απο Cali ή Bogota?!
Απο San Gil μπορω να ανέβω Santa Marta με καποιο τροπο ή πρεπει να γυρίσω Bogota και να ανέβω?!

Καλα για Αμαζόνιο, δεν το συζητώ....εκει κ αν είναι το μπέρδεμα βαρύ!
Και πληροφορίες δεν παιζουν.....Αν ρωτησεις σε ομάδες ή forum σου σκανε καμια 10ρια να διαφημιστουν ως οδηγοι!

aspa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Σ ευχαριστώ....
Η αλήθεια είναι πως έχω ψιλοπελαγώσει, γιατι οι διαδρομές ειναι λιγο ανακατεμένες και δεν ξέρω πως να συνδυάσω τις διαδρομές!
Απο San Gil μπορω να ανέβω Santa Marta με καποιο τροπο ή πρεπει να γυρίσω Bogota και να ανέβω?!

Και πληροφορίες δεν παιζουν.....Αν ρωτησεις σε ομάδες ή forum σου σκανε καμια 10ρια να διαφημιστουν ως οδηγοι!
Καλησπέρα
Χρησιμοποίησε rome2rio για τις διαδρομές

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Γεια σε όλους....

Μπορείς να τσεκαρεις τα δρομολόγια και κόστη στο redbus Colombia για τα μέρη που ενδιαφερεσαι.Δεν τα έχει όλα, για κάποιες κοντινές διαδρομές απλα πας στο terminal ή ρωτας εκει που μένεις για δρομολόγια αλλά γενικά μπορείς να κλείνεις τα εισιτήρια επιτόπου.Ισως λίγο προσοχή και reservation καμία δύο μέρες πριν για δρομολόγια Παρασκευή βραδυ που καμία φορά εξαντλούνται..Έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου οπότε μπορείς να κάνεις τα πάντα με λεωφορείο..Ίσως ένα αεροπλάνο από San Gil για Σάντα Μάρτα αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο...Έχει όντως κίνηση ιδίως με κάποια έργα που γίνονται έξω από Μπογκοτά και πολλές φορές βγαίνει ο συνολικός χρόνος στις συν δύο ώρες από το κανονικό αλλά είναι και πως το βλέπει κανένας.Η πιο δυσκολη διαδρομή ήταν από Σαν Αγκουστιν για Ποπαγιαν γιατί στο βουνό έχει χαλικοδρομο για αρκετά χιλιόμετρα και βρεχει αλλά είναι ωραία εμπειρία το ταξίδι με locals...

VARONI1000

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
MEXICO
Μπορείς να τσεκαρεις τα δρομολόγια και κόστη στο redbus Colombia για τα μέρη που ενδιαφερεσαι.Δεν τα έχει όλα, για κάποιες κοντινές διαδρομές απλα πας στο terminal ή ρωτας εκει που μένεις για δρομολόγια αλλά γενικά μπορείς να κλείνεις τα εισιτήρια επιτόπου.Ισως λίγο προσοχή και reservation καμία δύο μέρες πριν για δρομολόγια Παρασκευή βραδυ που καμία φορά εξαντλούνται..Έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου οπότε μπορείς να κάνεις τα πάντα με λεωφορείο..Ίσως ένα αεροπλάνο από San Gil για Σάντα Μάρτα αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο...Έχει όντως κίνηση ιδίως με κάποια έργα που γίνονται έξω από Μπογκοτά και πολλές φορές βγαίνει ο συνολικός χρόνος στις συν δύο ώρες από το κανονικό αλλά είναι και πως το βλέπει κανένας.Η πιο δυσκολη διαδρομή ήταν από Σαν Αγκουστιν για Ποπαγιαν γιατί στο βουνό έχει χαλικοδρομο για αρκετά χιλιόμετρα και βρεχει αλλά είναι ωραία εμπειρία το ταξίδι με locals...
Σ ευχαριστώ πολύ!
Μπορω να σου στειλω μνμ για περαιτέρω ερωτήσεις?!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σ ευχαριστώ....

Για cano cristales πετάς για Macarena, πετάει από Bogota και Villavicencio η Satena. Aν δεν έχει αλλάξεθ κάτι, τρεις φορές την εβδομάδα.

Μην αφήσεις έξω Villa de Leyva. Mε 40 μέρες έχεις άπειρο χρόνο, από τα διαμαντάκια είναι η περιοχή Guajira και ειδικά το Cabo de Vela με τους ινδιάνους Wayuu. Προσωπικά με 40 μέρες θα έβαζα κι άλλη χώρα (Παναμά; είναι φανταστικά) αλλά τέλος πάντων δε θα άφηνα απέξω Popayan (ίσως η πιο όμορφη πόλη), Tierradentro (μάλλον τα καλύτερα αρχαία με San Agustin), αν το έχεις με τα τρεκ Ciudad Perdida, εννοείται Ojo Cafetero και αν είσαι της περιπέτειας narino putumayo αλλά αν είσαι μόνη γυναίκα άστο καλύτερα. Mompox, Barrichara είναι από τα χάιλάιτ , για το San Andres δεν έχω προσωπική άποψη.

VARONI1000

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΙΕΤΝΑΜ
Ταξίδι-Όνειρο
MEXICO
Για cano cristales πετάς για Macarena, πετάει από Bogota και Villavicencio η Satena. Aν δεν έχει αλλάξεθ κάτι, τρεις φορές την εβδομάδα.

Μην αφήσεις έξω Villa de Leyva. Mε 40 μέρες έχεις άπειρο χρόνο, από τα διαμαντάκια είναι η περιοχή Guajira και ειδικά το Cabo de Vela με τους ινδιάνους Wayuu. Προσωπικά με 40 μέρες θα έβαζα κι άλλη χώρα (Παναμά; είναι φανταστικά) αλλά τέλος πάντων δε θα άφηνα απέξω Popayan (ίσως η πιο όμορφη πόλη), Tierradentro (μάλλον τα καλύτερα αρχαία με San Agustin), αν το έχεις με τα τρεκ Ciudad Perdida, εννοείται Ojo Cafetero και αν είσαι της περιπέτειας narino putumayo αλλά αν είσαι μόνη γυναίκα άστο καλύτερα. Mompox, Barrichara είναι από τα χάιλάιτ , για το San Andres δεν έχω προσωπική άποψη.
Μου ειπες μερη που δεν γνωριζα καν...θα τα ελεγξω, αλλα μαζι με αυτα που θελω, 40 μερες δεν φτανουν!
Δεν θα κανω και τροχάδην...ακοπος ειναι να βιωσω λιγο και τα μερη!
Cabo και Villa ειναι μεσα!
Μinca, Tayrona, Salento και Cocora, ως νοτια στον γοτθικό ναό Las Lajas!
Εννοειται Μεντεγιν και γύρω χωριά
(jardin,Guatape), Cartegena και νησι Ροζαριο.....
Τα αρχαια δεν με αφορουν και η Ποπαγιαν μου φαίνεται μαλλον βαρετη, για τα δικα μου γουστα, αλλα θα κανω μια περατζαδα
Σ ευχαριστώ πολυ...
αν γνωριζεις κ για ΑΜΑΖΟΝΙΟ, θα σ αγαπησω για παντα!

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μου ειπες μερη που δεν γνωριζα καν...θα τα ελεγξω, αλλα μαζι με αυτα που θελω, 40 μερες δεν φτανουν!
Δεν θα κανω και τροχάδην...ακοπος ειναι να βιωσω λιγο και τα μερη!
Τα αρχαια δεν με αφορουν και η Ποπαγιαν μου φαίνεται μαλλον βαρετη, για τα δικα μου γουστα!
Σ ευχαριστώ πολυ...
αν γνωριζεις κ για ΑΜΑΖΟΝΙΟ, θα σ αγαπησω για παντα!
Από Αμαζόνιο το πιο έυκολο είναι από Leticia. Έχει άπειρα μικρά πρακτορεία, δες αυτούς εδώ:
Tours Amazonas Leticia Colombia

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν με αφορα με πρακτορείο... είναι πανάκριβα
Δεν είναι πρακτορεία, πρέπει κάπου να μείνεις και αυτό το κάπου διοργανώνει τις εκδρομές. Δεν είναι ότι παίρνεις μια πιρόγα και πας βόλτα μόνη σου. Το κατάλυμά σου κανονίζει επισκέψεις. Aν μείνεις σε κατάλυμα, αυτή είναι η επιλογή για εκδρομές. Αν δε μείνεις, σου μένουν μόνο day trips από τη Λετίσια, κάποια από τα οποία είναι κάτω από 30€, τα περισσότερα πολύ παραπάνω, αν ψάχνεις κάτι πολύ πολύ φθηνό σε Αμαζόνιο φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς.

Η δε Ποπαγιάν έχει μετά το Μεντεγίν και τη Μπαρανκίγια την καλύτερη νυχτερινή ζωή, είναι αρχιτεκτονικά η ομορφότερη πόλη στη χώρα, αλλά κυρίως είναι η πύλη για Purace (ηφαίστεια, κόνδορες), coconuco (φύση, σούπερ treks), Almaguer (έχω πάει τουρ κοκαϊνης, πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία), La Cocha & Corota, και ναι και τους δύο αρχαιολογικούς χώρους που είναι πανέμορφα και τα τοπία στη διαδρομή αλλά και η περιπέτεια του να μπεις στα υπόγεια
Tierradentro - Aventure Colombia , εκδρομές σε ινδιάνικες κοινότητες.... Δεν ξέρω πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι βαρετά, από φωτογραφία της πόλης στο γούγλη;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.752
Μέλη
39.492
Νεότερο μέλος
ANASTASOPOULOU

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom