• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κολομβία Κολομβία - Ερωτήσεις

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Καλημέρα
Έκλεισα εισιτήρια για Κολομβία τον Φεβρουάριο. Τα εισιτήρια θεωρώ είναι καλά 770 με βαλίτσα και καλές αναμονές 1,5 και 3 ώρες αντίστοιχα στην Ζυρίχη. Το καλό είναι ότι πηγαίνουμε Μποκοτά και γυρίζουμε από Καρθαγένη γλυτώνοντας το μπρος πίσω.
Το πρόγραμμα σε εξέλιξη, θέλω τα φώτα σας. 17 διανυκτερεύσεις.
3 μποκοτά ( να μείνουμε Candaleria?)φθάνουμε 6 το απόγευμα
2 san agustin
1 popayan
1 cali
2 salento
2 medellin
3 santa marta
3 cartagena
Θα χρησιμοποιήσουμε λεωφορεία πτήσεις και ταξί η colectivos όπου μπορούμε, λέμε πρωινά λόγω ασφάλειας.
Προβληματιζόμαστε για τις ασφαλείς περιοχές για διαμονή στις διάφορες πόλεις.
Δεν έχω ξεκάθαρο πως θα πάω απο san agustin- salento . Έβαλα στάση στις 2 πόλεις, cali - popayan.
Εμένα μου άρεσε πολύ και το Guatape. Είναι 80 χλμ από το Medellin

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
Στην Μποκοτά φθάνει 1 ημέρα γιατί θα φθάσουμε βράδυ την πρώτη.
Να βάλω Tierradentro αντι san agustin?
Την santa marta την έβαλα για την επίσκεψη στο πάρκο λέω 1 ημέρα
Φτάνει μία, ναι.
Δύσκολη επιλογή ανάμεσα σε Tierradentro και San Agustin, και τα 2 τους είναι παιδιά μου.

aspa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Όσον αφορά στις μετακινήσεις άλλοι λένε ναι και άλλοι όχι στα λεωφορεία , όχι στα βραδινά? Τα ταξί βλέπω συμφέρουν για μεγάλες αποστάσεις και οι πτήσεις καλές αλλά δεν βολεύουν παντού.

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Λεωφορεία χρησιμοποίησα από Μεντεγίν και κάτω και σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλά, εκτός της διαδρομής Popayan - San Agustin που ήταν ζορικη. Σε βανακι και μεγάλο μέρος της διαδρομής σε χαλικοδρομο. Φουλ σκόνη.

Στο Καλι προτείνω άλλη μια διανυκτέρευση για ημερήσια στο San Cipriano. Φύση, ηρεμία..
Επίσης 3 μέρες στην Καρταχένα μου φαίνονται πολλές αν και εκεί θα φάτε πολύ καλά.
Κατά τ'αλλα συμφωνώ με τον συμφορουμιτη από πάνω.

aspa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Καλησπέρα
Λεωφορεία χρησιμοποίησα από Μεντεγίν και κάτω και σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλά, εκτός της διαδρομής Popayan - San Agustin που ήταν ζορικη. Σε βανακι και μεγάλο μέρος της διαδρομής σε χαλικοδρομο. Φουλ σκόνη.

Στο Καλι προτείνω άλλη μια διανυκτέρευση για ημερήσια στο San Cipriano. Φύση, ηρεμία..
Επίσης 3 μέρες στην Καρταχένα μου φαίνονται πολλές αν και εκεί θα φάτε πολύ καλά.
Κατά τ'αλλα συμφωνώ με τον συμφορουμιτη από πάνω.
Καλησπέρα Δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω την διαδρομή Popayan - San Agustin πως αλλιώς να πάω? έβαλα 2 δ. στην Καρταγένα και έκανα 3 στο Μεντεγιν με 2 ημερήσιες Guatape, santa fe , Jardin.
Τα λεωφορεία θα τα βρω εκεί?
Ευχαριστώ πολύ

TsAnn

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Καλησπέρα

Καλησπέρα Δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω την διαδρομή Popayan - San Agustin πως αλλιώς να πάω? έβαλα 2 δ. στην Καρταγένα και έκανα 3 στο Μεντεγιν με 2 ημερήσιες Guatape, santa fe , Jardin.
Τα λεωφορεία θα τα βρω εκεί?
Ευχαριστώ πολύ
Καλημέρα! Ναι, δεν την αποφεύγεις. Ενημερωτικά το είπα. Τα λεωφορεία για Guatape, αν θυμάμαι καλά, φεύγουν απ' το νότιο σταθμό αλλά γενικά είναι πολύ εύκολο να δεις πως θα πας στον επόμενο προορισμό, με μια ερώτηση στο κατάλυμα η ακόμα και το Google maps βολεύει.

Όταν ήμουν σε δίλημμα, πήγαινα στον σταθμό κι αποφάσιζα επιτόπου που και πως να πάω.

Στο Μεντεγίν προτείνω την περιοχή Laureles για διαμονή, την βρήκα πιο ζωντανή απ' το Poblado. Για ταξί εντός πόλεων χρησιμοποίησα κυρίως το Cabify

aspa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Καλημέρα! Ναι, δεν την αποφεύγεις. Ενημερωτικά το είπα. Τα λεωφορεία για Guatape, αν θυμάμαι καλά, φεύγουν απ' το νότιο σταθμό αλλά γενικά είναι πολύ εύκολο να δεις πως θα πας στον επόμενο προορισμό, με μια ερώτηση στο κατάλυμα η ακόμα και το Google maps βολεύει.

Όταν ήμουν σε δίλημμα, πήγαινα στον σταθμό κι αποφάσιζα επιτόπου που και πως να πάω.

Στο Μεντεγίν προτείνω την περιοχή Laureles για διαμονή, την βρήκα πιο ζωντανή απ' το Poblado. Για ταξί εντός πόλεων χρησιμοποίησα κυρίως το Cabify
Ευχαριστώ

aspa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Καλήμερα .Έχω δυο μέρες που γύρισα από την Κολομβία.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν με τις πληροφορίες τους και τις συμβουλές τους
Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι.
Ναμαστε καλά να ταξιδεύουμε.

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να προγραμματίσω το ταξίδι μου στην Κολομβία. Επισκέπτομαι τη Σάντα Μάρτα (από την Καρταχένα). Δεν έχω αρκετές ημέρες στη διάθεσή μου για να κάνω την πεζοπορία των 5 ημερών στη Χαμένη Πόλη. Θα επισκεφθώ το πάρκο Tayrona για μία ημέρα, διανυκτερεύοντας εκεί.

1) Για την επόμενη ημέρα, τι θα μου προτείνατε?

Θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ κάποιες κοινότητες ιθαγενών για 1 ή 2 ημέρες, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να οργανώσει κανείς βιωματικές επισκέψεις σε μια από τις φυλές της περιοχής. Υπάρχουν κάποια πρακτορεία που το προσφέρουν αυτό, για παράδειγμα στη Σιέρα Νεβάδα, αλλά ανησυχώ αν θα είναι πολύ εμπορευματοποιημένο.
Πού μπορώ να πάω για να γνωρίσω τον πολιτισμό των ιθαγενών
Εναλλακτικά, τι θα μου προτείνατε να κάνω μετά την Tayrona, π.χ. Minca, μια περιήγηση σε μια φυτεία καφέ.

2) Μετά από αυτή την περιοχή, θα πετάξω για το Μεντεγίν, επισκεπτόμενος το Guatape ως ημερήσια εκδρομή. Ποιες άλλες ημερήσιες εκδρομές θα μου συστήνατε?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να προγραμματίσω το ταξίδι μου στην Κολομβία. Επισκέπτομαι τη Σάντα Μάρτα (από την Καρταχένα). Δεν έχω αρκετές ημέρες στη διάθεσή μου για να κάνω την πεζοπορία των 5 ημερών στη Χαμένη Πόλη. Θα επισκεφθώ το πάρκο Tayrona για μία ημέρα, διανυκτερεύοντας εκεί.

1) Για την επόμενη ημέρα, τι θα μου προτείνατε?

Θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ κάποιες κοινότητες ιθαγενών για 1 ή 2 ημέρες, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να οργανώσει κανείς βιωματικές επισκέψεις σε μια από τις φυλές της περιοχής. Υπάρχουν κάποια πρακτορεία που το προσφέρουν αυτό, για παράδειγμα στη Σιέρα Νεβάδα, αλλά ανησυχώ αν θα είναι πολύ εμπορευματοποιημένο.
Πού μπορώ να πάω για να γνωρίσω τον πολιτισμό των ιθαγενών
Εναλλακτικά, τι θα μου προτείνατε να κάνω μετά την Tayrona, π.χ. Minca, μια περιήγηση σε μια φυτεία καφέ.

2) Μετά από αυτή την περιοχή, θα πετάξω για το Μεντεγίν, επισκεπτόμενος το Guatape ως ημερήσια εκδρομή. Ποιες άλλες ημερήσιες εκδρομές θα μου συστήνατε?
1) Οπιαδήποτε εκδρομή θα είναι εμπορευματοποιημένη, προφανώς δε θα πηγαίνουν πρώτη φορά, αλλά πολλές φορές το μήνα, πιθανότατα επί χρόνια. Οι Wayuu για μένα είχαν ενδιαφέρον στο Cabo de Vela αλλά είναι μακριά και θέλει χρόνο (απίστευτα τοπία πάντως), είναι 7 ώρες με το αμάξι και μετά περπάτημα. Να πας στην οργανωμένη, απλά να κρατάς μικρό καλάθι, αλλά σίγουρα θα δεις περισσότερα απ' ό,τι αν πας μόνος/μόνη σε μια μέρα.

2) Santa Fe είναι πανέμορφα.
Μέσα στο Medellin μην παραλείψεις το El Castillo, από τα πιο όμορφα αρχοντικά στη Νότιο Αμερική.

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
1) Οπιαδήποτε εκδρομή θα είναι εμπορευματοποιημένη, προφανώς δε θα πηγαίνουν πρώτη φορά, αλλά πολλές φορές το μήνα, πιθανότατα επί χρόνια. Οι Wayuu για μένα είχαν ενδιαφέρον στο Cabo de Vela αλλά είναι μακριά και θέλει χρόνο (απίστευτα τοπία πάντως), είναι 7 ώρες με το αμάξι και μετά περπάτημα. Να πας στην οργανωμένη, απλά να κρατάς μικρό καλάθι, αλλά σίγουρα θα δεις περισσότερα απ' ό,τι αν πας μόνος/μόνη σε μια μέρα.

2) Santa Fe είναι πανέμορφα.
Μέσα στο Medellin μην παραλείψεις το El Castillo, από τα πιο όμορφα αρχοντικά στη Νότιο Αμερική.
Σε ευχαριστώ πολύ! Ημερήσιες πηγαίνουν στο guajira (wayuu), και
cabo de vela (πανάκριβες τύπου 150 ευρώ αλλά αν αξίζει να τα σκάσω.. ) .

Αντί αυτού θα πρότεινες μήπως minca? Και εάν ναι, φυτείες καφέ στη μινκα?

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.689
Μέλη
39.431
Νεότερο μέλος
Filippos Kal

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom