LIDA
Member
Βλέπω ότι η Αγάπη του Χάνεκε είναι υποψήφια για 4 βραβεία(για 4 κατηγορίες),διόλου τυχαίο,χαρισματικός κορυφαίος σκηνοθέτης δεν κατάφερε να πάρει το όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας πρόπερσι με την γερμανική"λευκή κορδέλα"του αξίζει να το πάρει τώρα!αν όχι σε όλες τουλάχιστον σε μία -δύο κατηγορίες.
Την γνώμη μου για την ταινία την έχω πεί σε παλαιότερο πόστ,να αναφέρω ξανά ότι η ταινία στηρίζεται κατά μεγάλο μέρος στις έξοχες ερμηνείες και των δύο πρωταγωνιστών (παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους)και του Τρεντινιάν και φυσικά της Ριβά η οποία είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.
Είναι συγκλονιστική!αφοπλιστική!σ έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό ρόλο και σε έργο που είναι περισσότερο"θεατρικό"μιά και διαδραματίζεται μέσα σ ένα διαμέρισμα,επομένως ο θεατής(όπως και ο σκηνοθέτης)επικεντρώνεται σε κάθε λεπτομέρεια των προσώπων,κάθε μορφασμός,κάθε σύσπαση του προσώπου,κάθε έκφραση πρέπει νάναι πάνω στο ρόλο επακριβώς!με κάθε λεπτομέρεια!
Την είδα romantic και εγώ!
Η ταινία είναι όπως τα λες αρκετά θεατρική με αργά πλάνα που φυσικά έχουν το σκοπό τους. Πραγματεύεται ένα όντως ευαίσθητο θέμα, της τρίτης ηλικίας, της διαχείρισης της ζωής και του θανάτου.
Εμένα με συγκλόνισε η ερμηνία του Τρεντινιάν. Το τέλος εξαιρετικό, ιδίως η προτελευταία σκηνή!