diavatirio.com
Member
Οι οδηγίες για το visa-waiver όπως δημοσιεύθηκαν στο federal register δεν επιτρέπουν καμία ευελιξία στον υπάλληλο για το πόσο διάστημα θα σου επιτρέψει να μείνεις στις ΗΠΑ - ο υπάλληλος μπορεί είτε να σου αρνηθεί την είσοδο ή να σε αφήσει να έρθεις για 90 μέρες (ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο σου αν λήγει νωρίτερα.)
Αντίθετα, αν έρχεσαι στις ΗΠΑ με βίζα, ο υπάλληλος έχει την δυνατότητα να σου επιτρέψει να μείνεις για έξι μήνες ή λιγότερο - στην πράξη όμως αυτό σπάνια εφαρμόζεται.
Στην πραγματικότητα, όποιος χρησιμοποιεί τουριστική βίζα ή το visa-waiver με διαδοχικά ταξίδια αντιμετωπίζει την πιθανότητα να του αρνηθούν την είσοδο στις ΗΠΑ αν κρίνουν ότι οι επισκέψεις του δεν είναι για τουρισμό, αλλά για διαμονή.
Τέλος, αρμόδια για την είσοδο στις ΗΠΑ δεν είναι η υπηρεσία μετανάστευσης (USCIS) αλλά τα τελωνεία (CBP) - ο φίλος του φίλου ασχολείται με αιτήσεις που γίνονται για immigration benefits στις ΗΠΑ και όχι με την είσοδο αλλοδαπών στις ΗΠΑ.
Αντίθετα, αν έρχεσαι στις ΗΠΑ με βίζα, ο υπάλληλος έχει την δυνατότητα να σου επιτρέψει να μείνεις για έξι μήνες ή λιγότερο - στην πράξη όμως αυτό σπάνια εφαρμόζεται.
Στην πραγματικότητα, όποιος χρησιμοποιεί τουριστική βίζα ή το visa-waiver με διαδοχικά ταξίδια αντιμετωπίζει την πιθανότητα να του αρνηθούν την είσοδο στις ΗΠΑ αν κρίνουν ότι οι επισκέψεις του δεν είναι για τουρισμό, αλλά για διαμονή.
Τέλος, αρμόδια για την είσοδο στις ΗΠΑ δεν είναι η υπηρεσία μετανάστευσης (USCIS) αλλά τα τελωνεία (CBP) - ο φίλος του φίλου ασχολείται με αιτήσεις που γίνονται για immigration benefits στις ΗΠΑ και όχι με την είσοδο αλλοδαπών στις ΗΠΑ.
Kαλημέρα.
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει γι'αυτό και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Μιλούσα πρόσφατα με γνωστό μου Αμερικανό του οποίου ο αδελφός δουλεύει στην υπηρεσία μετανάστευσης των ΗΠΑ, όπως μου είπε υπάρχει εντολή στην περίπτωση που κάποιος εξαντλήσει ακριβώς το όριο παραμονής που του δίνεται κατά την εισοδό του στις ΗΠΑ (δηλαδή οι 6 μήνες για VISA και οι 3 για ΕSTA, πχ φτάνει κάποιος 25 Ιουλίου του 2011 οπότε του δίνεται ως τις 24 Ιανουαρίου του 2012 για VISA/24 Οκτωβρίου για ΕSTA). Αν λοιπόν αυτός φύγει 24 Ιανουαρίου ή 24 Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, ανάλογα με το τι έχει, την επόμενη φορά θα του δωθεί 1 μήνας λιγότερος για ΕSTA και 2 μήνες για VISA.
Επαναλαμβάνω δεν ξέρω αν όντως ισχύει γι'αυτό και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.