eva kas
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- οσο πιο μακρια γινεται!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτικη + Αρκτικη
τι ωραιες φωτογραφιες και πολυ ωραια η περιγραφη!!!
Χμ για να είμαι ειλικρινής δεν ασχολούμαι καθόλου με το ψάρεμα και δεν έχω ιδέα, όμως είμαι σίγουρη πως οι θάλασσες θα είναι μια χαρά. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρήκα πολλά λινκς-ορίστε 3 στην τύχηΑγαπητή liz, κατ' αρχήν σ' ευχαριστούμε. Κάτι τέτοιες ιστορίες αναζωογονούν το φόρουμ μας. Ήθελα μόνο να σε ρωτήσω, από ψάρεμα (απ' έξω ή με βάρκα, δηλ. μόνο πετονιά) και αλιεύματα, πως είναι οι θάλασσες??
Ελπίζω να τις πετύχεις με καλό καιρό και χωρίς πολύ κόσμο! Δυστυχώς για να δεις παραλίες τύπου καρτ-ποστάλ πρέπει να βγεις προς τα έξω, αλλά όπως είπες, τί να πρωτοδεί κανείς εδώ πέρα. Κι αυτές δεν είναι άσχημες Για μπάνιο η Coogee είναι καλύτερη, λιγότερος κόσμος, πιο ζεστό νερό και λιγότερα ρεύματα (συνήθως) από Bondi. Ακόμη λιγότερος κόσμος στην Bronte και Maroubra, αλλά από όλες αυτές περνάς αν κάνεις την διαδρομή που ανέφερα.Μεμονωμένα τις Bondi και Shelly τις σκεφτόμασταν, αλλά και η διαδρομή ως την Coogee φαίνεται πολύ ωραία! Πρέπει να είναι πολύ όμορφη χώρα, αλλά τι να πρωτοδείς...
Φαντάζομαι πώς ακούγονται όλ' αυτά για κάποιον που βρίσκεται στην Ελλάδα, απλά πρόκειται για δυο πολύ διαφορετικές καταστάσεις. Στην Ελλάδα έχει επίσης πανέμορφες παραλίες (χωρίς να έχω πάει σε όλες φυσικά, απ' ότι έχω δει ως τώρα) και κάνεις μπάνιο άφοβα, κτλ, όμως εδώ παρά τους κινδύνους, η χώρα είναι η χαρά του φυσιολάτρη. Μπορείς να βρεις χιλιόμετρα παραλίας μόνο για την πάρτη σου. Ακόμη και σε μέρη πιο τουριστικά δεν θα δεις πχ ξαπλώστρες την μια πάνω στην άλλη, θα δεις όπως είπα κόσμο να κάνει σερφ ή να τρέχει ή να κάνει καταδύσεις. Πολλές παραλίες μπορεί επίσης ν' αποτελούν μέρος προστατευόμενου εθνικού πάρκου και μπορείς να κάνεις βόλτες μέσα στο δάσος κι όποτε θέλεις να κατεβαίνεις στην παραλία να κάνεις βουτιά. Συνήθως σε τέτοια μέρη υπάρχουν ταμπέλες που ενημερώνουν για ενδεχόμενους κινδύνους σε κάθε παραλία και μέρος με μέρος διαφέρει.Μανικι παντως με βαση αυτα που λες.
Εννοω να εισαι σε καποιες παραλιες περιορισμενος στο μπανιο σου υπο περιπτωσεις και συνθηκες .
Και το λεω γιατι εδω ειμαστε καλομαθημενοι οπως ξερεις να μπανιαρομαστε αφοβα και ανετα.