• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ισπανία Πορτογαλία Καναριες Νησοι ή Αζορες;

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Καλησπερα στην ομαδα.
Απο Θεσσαλονικη,ποιο νησι αποτελει την οικονομικοτερη προταση για διακοπες Γεναρη κι εχει αντιστοιχη αεροπορικη προσβαση;
Καθε προτασηπαραπομπη σε αντιστοιχη αναρτηση, δεκτη.
Ευχαριστω για τον χρονο σας

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Με φοβίζουν τα bolds και ανησυχώ μήπως απαντήσω λάθος... :haha:

Κανένα από τα δύο συμπλέγματα νησιών δεν έχει απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη (και γενικά από Ελλάδα). Η Aegean ξεκινά τον Φλεβάρη απευθείας Αθήνα - Γκραν Κανάρια με τιμή (όταν είχε ανακοινωθεί το δρομολόγιο) κάτω από 100 ευρώ / άτομο. Στο λέω αυτό για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.

Για το καθαρά οικονομικό κοίτα απλά στο SkyScanner, σε συνδυασμό με το Flight Connections. Για να ρωτάς εδώ προφανώς ψάχνεις και άλλες πληροφορίες για να διαλέξεις. ;)

Οι Αζόρες δεν είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Για εμένα αποτελούν ένα "Ευρωπαϊκό" κρυφό διαμάντι. Όπως θα δεις στο Flight Connections, οι αεροπορικές συνδέσεις με την ηπειρωτική Ευρώπη είναι ελάχιστες, και κυρίως τον χειμώνα. Πας σχεδόν μόνο μέσω Πορτογαλίας. Οπότε το ερώτημά σου πρακτικά ανάγεται στο πόσο φθηνά πας Λισσαβόνα ή Πόρτο.
Από την άλλη, ο τουρισμός είναι ελάχιστος, θα έχεις πρακτικά τα νησιά για εσένα. Η προφανής επιλογή είναι τα "κύρια" νησιά, το Sao Miguel και η Terceira. Εγώ θα ήθελα να επισκεπτόμουν και την Graciosa ή το Faial, όπου εκεί θα είσαι εσύ με τους λίγους ντόπιους. Στις Αζόρες θα πας να δεις υπέροχη, ανέγγιχτη άγρια φύση, σε συνδυασμό με τοπική αρχιτεκτονική η οποία θα σου θυμίσει λίγο Λατινική Αμερική.
Στο Sao Miguel είχα πάει καλοκαίρι του '11, είχα γράψει ιστορία και εδώ. Η @alma είχε πάει και στην Terceira και μάλιστα χειμώνα, ρίξε μια ματιά και στην ιστορία της εδώ.

Τα Κανάρια είναι τάξεις μεγέθους δημοφιλέστερος προορισμός: ρίξε απλά μια ματιά στις απευθείας πτήσεις στο Flight Connections. Και κυρίως για τον χειμώνα. Τα κύρια νησιά είναι τα Gran Canaria και η Teneriffe, εγώ πιθανότατα θα καταλήξω στο Lanzarote, επηρεασμένος και από την ιστορία του @Señor_Nada που έγραψε εδώ. Θα πάω τον Μάρτιο, οπότε δεν προλαβαίνω την προθεσμία σου για τον Γενάρη. Το συγκεκριμένο νησί το επέλεξα λόγω του πλήθους των αξιοθεάτων που θα μπορέσουν να κατανεμηθούν σχετικά άνετα στις διαθέσιμες μέρες που έχω, ενώ δεν πρέπει να συγκεντρώνει το πλήθος κόσμου που μαζέυουν τα Gran Canaria και η Teneriffe.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Κανάρια έχω περάσει με το βαπόρι μου για πετρέλαια οπότε δεν έχω εικόνα ζωής, Αζόρες έχω πάει 2 φορές και θα ζούσα αν μπορούσα, ποιο άγριος τόπος και μακριά από υπερ-τουρισμό ακόμα λόγω απόστασης. Τα Κανάρια πάλι τα ακούω σαν τόπο διακοπών, όσα χρόνια άκουγα Γυάρο και Μακρόνησο σαν τόπους εξοριας...:haha::haha:... Τι θέλεις είναι το ερώτημα.

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Με φοβίζουν τα bolds και ανησυχώ μήπως απαντήσω λάθος..
Πληρης & επεξηγηματικοτατη απαντηση, ενω η "αναλυτικη και περιγραφικη βιβλιογραφια" σου, οπως και των φιλων της ομαδας @alma-@Señor_Nada θα αποτελεσουν αντικειμενο μελετης, οπως και η νεα ιστορια σου, αφου μαλλον το βλεπω για τον "αλλο χειμωνα".
Παντως σε ευχαριστω, για την μεγαλη βοηθεια σου
Καλο Σ/Κ (αλλα μην μπεις σε εθνικες οδους
:haha:
)

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Οταν λες διακοπες εννοεις και μπανιο; Γιατι για κατι τετοιο δεν προσφερονται οι Αζορες Γεναρη μηνα…

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οταν λες διακοπες εννοεις και μπανιο; Γιατι για κατι τετοιο δεν προσφερονται οι Αζορες Γεναρη μηνα…
Εγώ πάντως Γενάρη μήνα έκανα κανονικά μπάνιο. Βέβαια ήμασταν τρεις κι ο κούκος στη θάλασσα αλλά δεν είναι απαγορευτικό και ηλιοθεραπεία έκαναν αρκετοί.

alma

Member
Στα 2 νησιά των Αζόρων που πήγαμε εμείς εκείνο τον Δεκέμβριο -Ιανουάριο, όχι μόνο δεν υπήρχε ψυχή στην παραλία αλλά δεν πλησίαζε κάνεις κοντά λόγω κυμάτων,αέρα, ομίχλης κλπ. Μάλιστα οι ντόπιοι γέλαγαν όταν τους ρωτήσαμε αν κάνουν μπάνιο εκεί Χειμώνα.

Δεν ξέρω τι καιρό μπορεί να πετύχετε αλλά είναι τόσο εκπληκτικά η φύση,τα τοπία, ηφαίστεια,τα χωριά, οι μύλοι,τα μιραδουρο, τα μοναστήρια κι οι εκκλησίες τους,ειδικά τα αφιερωμένα στο Άγιο Πνεύμα -τα imperios- που δείχνουν την ιδιαίτερη λατρεία που υπάρχει μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή που δεν νομίζω αν δεν είχα άπλετο χρόνο, να πήγαινα για μπάνιο,έκτος αν ζείτε σε μέρος που σας λείπει η θάλασσα.

Κανάρια δεν έχω πάει...

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Και εμεις που ειχαμε παει Ιούλιο, η θερμοκρασια της θαλασσας δεν ηταν πανω απο 22° κ στις περισσοτερες παραλιες ηθελε πολυ προσοχη λογω των ρευματων. Καναμε μπανιο αλλα οχι ευχαριστα. Οι ντοπιοι κανουν μπανιο κυριως στις χτιστες θαλασσιες πισινες. Μου φαινεται απιθανο να μπορεις να κανεις μπανιο οπουδηποτε το χειμωνα. Βεβαια εχει απιθανα θερμα λουτρα, που το χειμωνα θα ειναι ακομα καλυτερα απο οτι καλοκαιρι. Παντως οι Αζορες αξιζουν απο καθε αποψη.

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Θεσσαλονικιος ειμαι,αρα οι θαλασσιες παραλιες δεν μου λενε και πολλα ;)
Νεα μερη, διαφορετικοι ανθρωποι και τροπος ζωης, κοινωνικες συνηθειες, παλιες αρχιτεκτονικες κτιριων
Αυτα συνηθως με ελκουν

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.751
Μέλη
39.491
Νεότερο μέλος
kmkostas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα