• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κανένα ελληνικό στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου

Borealis

Member
καταρχήν το κάκιστο επίπεδο των πανεπιστημίων μας μήπως οφείλεται στην τεραστία υποχρηματοδοτηση??? μπα δεν νομίζω αυτά είναι χαζομάρες μαλον ε, το οτι ο εξοπλισμός των εργαστηριών στα περισσότερα ιδρύματα είναι παμπάλαιος που οφείλεται, το ότι σε πολλες περιπτώσεις τα συγγράμματα είναι χείριστα που οφείλεται, μπορώ να επεκταθώ αλλά δεν το το κάνω,

καταδευτερον ποιος σας είπε ότι οι φοιτητές στην ελλαδα πιστεύουν ότι τα πανεπιστήμια μας είναι καλού επιπέδου?? κανείς δεν το πιστεύει. και προφανώς δεν πιστεύουμε τι μας λένε οι καθηγητές μπορούμε να κρίνουμε και μονοί μας

και όσων αναφορά στο γεγονός ότι σε κάποιος το νέο νομοσχέδιο φαίνεται καλό ε τι να πω. αν σε κάποιους φαίνεται καλό ότι μπαίνουν ακόμη ποιο πολύ οι ιδιώτες στα πανεπιστήμια, ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποιηση στα δίδακτρα και επομένως στην κατηγοριοποιήσει τότε οκ δεν υπάρχει λόγος να συζηταμαι πιστεύω.
Kαι από που ακριβώς θα προέλθει η υπερχρηματοδότηση ώστε να είναι ευχαριστημενοι οι φοιτητές? όταν τεράστιες οικονομίες έχουν δίδακτρα η φτωχή ελλάδα αφήνει και τα κακιστα κτήρια έρμαιο στις καταστροφικές διαθεσεις των παρατάξεων. Δυστυχώς όταν σου δινουν κάτι τζάμπα θα είναι και της αντίστοιχης ποιότητας, δες για παράδειγμα τα σιντί που προσφέρουν οι εφημερίδες...

mat_lZ

Member
λεφτά για εξοπλιστικά προγράμματα έχουν, για να στέλνουν ''ειρηνευτικές δυνάμεις'' αριστερά και δεξιά έχουν πχ, αλλά για την παιδια που να τα βρούνε...

εκτός αυτού αν εσύ θέλεις να σπουδαζεις με δίδακτρα που αυτομάτως σημαίνει κατηγοριοποιήσει, οπότε όποιος έχει φράγκα θα σπουδάζει σε καλό πανεπιστήμιο οποίος πάλι δεν έχει δεν βαριέσαι ας μην σπουδάσει, τι να σου πω.
καλά είναι να καταντήσουμε σαν τις ΗΠΑ πχ που παίρνουνε δάνεια για να σπουδάσουν, δεν νομίζω τακι!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
εκτός αυτού αν εσύ θέλεις να σπουδαζεις με δίδακτρα που αυτομάτως σημαίνει κατηγοριοποιήσει, οπότε όποιος έχει φράγκα θα σπουδάζει σε καλό πανεπιστήμιο οποίος πάλι δεν έχει δεν βαριέσαι ας μην σπουδάσει, τι να σου πω.
Στις χωρες οι οποιες προβλεπουν διδακτρα για τις πανεπιστημιακες σπουδες, προβλεπουν επισης και πολυ υψηλες υποτροφιες για τους μη εχοντες χρηματα, αλλα εχοντας τη διαθεση να σπουδασουν και οι οποιοι το αποδεικνυουν εμπρακτα με υψηλες επιδοσεις στα μαθηματα τους. Φυσικα ομως και δεν τους αφορουν αυτοι οι οποιοι ουτε χρηματα εχουν, ουτε διαθεση (στην Αμερικη παλι και αυτοι τους ενδιαφερουν πολυ, αρκει να παιζουν καλο μπασκετ, ραγκμπι κλπ).

chrisbd

Member
Μπορεί να οφείλονται κάποια πράγματα στην υποχρηματοδότηση όπως τη λες αλλά σου πέρασε απο το μυαλό μήπως και η κάκιστη διαχείριση η η καθαρή υπεξαίρεση...(κάτι Ferrari και μάρμαρα και δεν ξέρω τι σου θυμίζουν τίποτα...)
Όσο για το νομοσχέδιο, αντε να συμφωνήσω ότι είναι λάθος, αλλά το ψηφίζει για πρώτη φορά τα 5/6 της βουλής και εν πάσει περιπτώσει σε τί ακριβώς διαφωνούμε στο πως θα εκλέγονται οι πρυτάνεις (χεστήκαμε), αλλά οι Πανεπιστημιακοί γι΄αυτό φωνάζουν..για το άσυλο ( άσυλο απο τι)...για τους αιώνιους φοιτητές δεν νομίζω να τους θέλει κανείς... για τους ιδιώτες που ενδέχεται να μπούν, εμ τόσο καιρό που ήταν το κράτος το Πανεπιστήμιο είναι ένα bord de l'eau ε με τους ιδιώτες μπορεί να οργανωθεί καλύτερα να αποκτήσει και τσατσά γιατί μέχρι τώρα έχει μόνο νταβατζήδες..
Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να ακούσουμε απο τα χειλάκια των πολιτικών ότι τα κόμματα δεν έχουν καμμιά δουλειά στα Πανεπιστήμια..
Εν ολίγοις θα περάσουν χρόνια πολλά για να φτιάξουμε σωστά Πανεπιστήμια και αυτό θα γίνει όταν οι φοιτητές ενδιαφερθούν πραγματικά για την λειτουργία της ίδιας τους σχολής απο την καθαριότητα, την σίτιση, τις βιβλιοθήκες, τα εργαστήρια, την θέσπιση ετησίων προγραμμάτων που θα τηρούνται μέχρι κεραίας (στριμόχνοντας τον κάθε παπάρα φεουδαρχη), τα συγγράμματα, την θέσπιση επιτροπών που θα ελέγχουν μέχρι και την τελευταία δεκάρα που πάει (γνωρίζεις ασφαλώς ότι δεν ασκείται κανένας οικονομικός έλεγχος .. και που ασκείται θα μου πείς..), το περιβάλλον, τον εξωραϊσμό, τον αθλητισμό και ένα σωρό άλλα ... και αυτά δεν χρειάζονται και πάρα πολύ χρηματοδότηση αλλά ανθρώπους με κότσια και αγάπη γι αυτό που κάνουν....Βλέπεις πουθενά τέτοιους ανθρώπους γύρω σου;
Περιμένω να ακούσω σοβαρές προτάσεις απο όσους διαφωνούν, και αν πεισθώ θα πάρω και γω πέτρες να ρίχνω, αλλά σε ποιόν;;)
Περιμένω κάποια σοβαρή διαφωνία για το νομοσχέδιο γιατί ακόμα δεν έχω πεισθεί....

Borealis

Member
Περιμένω κάποια σοβαρή διαφωνία για το νομοσχέδιο γιατί ακόμα δεν έχω πεισθεί....
Διαφωνία? γιατί τι άλλαξε? όπως καλά λες και εσύ για το πως εκλέγονται οι πρυτάνεις χεστήκαμε, ποιος τον ήθελε όλο αυτό το ντόρο?
που είναι:
1. Ελεύθερη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
2. Κατάργηση εξετάσεων για την εισαγωγή στα κρατικά
3. Ελεύθερη πρόσβαση στα κρατικά μεταπτυχιακα
4. Συμβολική πληρωμή σπουδών στα κρατικά (π.χ 500 ευρώ τη χρονιά) συμβολικό ενοικιο στις φοιτητικές εστίες και τη σίτιση και στα βιβλία
5. Κατάργηση Σχολών και Πανεπιστημίων ολόκληρων που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς
6. Άρση μονιμότητας και προσλήψεις καθηγητών ανά διετία

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
φαίνεται καλό ότι μπαίνουν ακόμη ποιο πολύ οι ιδιώτες στα πανεπιστήμια, ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποιηση στα δίδακτρα και επομένως στην κατηγοριοποιήσει τότε οκ δεν υπάρχει λόγος να συζηταμαι πιστεύω.
Οντως!!! Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν παράγουν έργο.
(ούτε τα Δημοτικά μη σου πω)

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Στις χωρες οι οποιες προβλεπουν διδακτρα για τις πανεπιστημιακες σπουδες, προβλεπουν επισης και πολυ υψηλες υποτροφιες για τους μη εχοντες χρηματα, αλλα εχοντας τη διαθεση να σπουδασουν και οι οποιοι το αποδεικνυουν εμπρακτα με υψηλες επιδοσεις στα μαθηματα τους. Φυσικα ομως και δεν τους αφορουν αυτοι οι οποιοι ουτε χρηματα εχουν, ουτε διαθεση (στην Αμερικη παλι και αυτοι τους ενδιαφερουν πολυ, αρκει να παιζουν καλο μπασκετ, ραγκμπι κλπ).
Πρόσφατα την ξανά άκουσα αυτή την τοποθέτηση και προσπάθησα και τότε να παρουσιάσω τα όσα παρακολούθησα στο κάτωθι ντοκιμαντέρ
το οποίο μας δείχνει μια σαφέστατα πιο ζοφερή κατάσταση.

Last edited by a moderator:

elefinor

Banned
καταρχήν το κάκιστο επίπεδο των πανεπιστημίων μας μήπως οφείλεται στην τεραστία υποχρηματοδοτηση??? μπα δεν νομίζω αυτά είναι χαζομάρες μαλον ε, το οτι ο εξοπλισμός των εργαστηριών στα περισσότερα ιδρύματα είναι παμπάλαιος που οφείλεται, το ότι σε πολλες περιπτώσεις τα συγγράμματα είναι χείριστα που οφείλεται, μπορώ να επεκταθώ αλλά δεν το το κάνω,

καταδευτερον ποιος σας είπε ότι οι φοιτητές στην ελλαδα πιστεύουν ότι τα πανεπιστήμια μας είναι καλού επιπέδου?? κανείς δεν το πιστεύει. και προφανώς δεν πιστεύουμε τι μας λένε οι καθηγητές μπορούμε να κρίνουμε και μονοί μας

και όσων αναφορά στο γεγονός ότι σε κάποιος το νέο νομοσχέδιο φαίνεται καλό ε τι να πω. αν σε κάποιους φαίνεται καλό ότι μπαίνουν ακόμη ποιο πολύ οι ιδιώτες στα πανεπιστήμια, ότι σιγά σιγά οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποιηση στα δίδακτρα και επομένως στην κατηγοριοποιήσει τότε οκ δεν υπάρχει λόγος να συζηταμαι πιστεύω.
Αν το επίπεδο των γνώσεων όλων των αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων ήταν σαν το δικό σου, θα είχαμε χαμηλότερη κατάταξη κι από το Τσαντ,την Παπούα και τη Λωρίδα της Γάζας...Έχεις πάει δημοτικό;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν το επίπεδο των γνώσεων όλων των αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων ήταν σαν το δικό σου, θα είχαμε χαμηλότερη κατάταξη κι από το Τσαντ,την Παπούα και τη Λωρίδα της Γάζας...Έχεις πάει δημοτικό;
Για να καταλαβω: Το επιπεδο των αποφοιτων των πανεπιστημιων μετραται απο τις γνωσεις στην ορθογραφια; Δεν ξερω αν ο mat_iz πηγε Δημοτικο (ασχετο αλλα ουτε με αυτα που γραφει συμφωνω), αλλα κι εσυ σε αυτο που πηγες δεν βλεπω να εκαναν καλη δουλεια.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το επιπεδο των αποφοιτων των πανεπιστημιων μετραται απο τις γνωσεις στην ορθογραφια;
Όχι αυτό υποτίθεται ότι το έχεις μάθει απ' το δημοτικό.
Και ναι είναι τραγικό να βλέπεις ανορθόγραφους απόφοιτους επιστήμονες.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τραγικο μεν, αποδεκτο δε.

Ασχετο αλλα αυτο το 300 υπαρχει δυνατοτητα να φυγει απο τον τιτλο; Εχω αρχισει και γινομαι αλλεργικος στο συγκεκριμενο αριθμο.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Όχι αυτό υποτίθεται ότι το έχεις μάθει απ' το δημοτικό.
Λοιπόν, για άκου κάτι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να ναι ανορθόγραφος. Κι εγώ κάνω πολλά ορθογραφικά λάθη γιατί έχω δυσλεξία. Επίσης διαβάζω πιο αργά και από παιδί β' δημοτικού.
Παρόλ'αυτά είμαι απόφοιτος τμήματος φιλολογίας :) αλλά καταβάλω μεγάλες προσπάθειες να θυμηθώ πώς γράφεται η εκάστοτε λέξη. Ξέρω όλους τους κανόνες αλλά και πάλι δυσκολεύομαι.
Με βρίσκεις κι εμένα τραγική λοιπόν ;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα