Γενικά Καλώς σας ήρθα(και ξεκινάω κατευθείαν με ερωτήσεις :D )

KingJ

Member
Μηνύματα
16
Likes
0
Καλημέρα μιας και ξημερώνει την ώρα που γράφω το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ.Είμαι 19 χρονών φοιτητής και κλασσικά απο μικρός μου άρεσαν τα ταξίδια κτλ κτλ.Να μην τα πολυλογώ την τελευταία φορά που κανονίσαμε το ταξίδι μας στο εξωτερικό,στη Βουδαπέστη συγκεκριμένα,αποφασίσαμε με την παρέα μου να το οργανώσουμε μόνοι μας.Ουσιαστικά εγώ μιας και από τους άλλους είμαι αυτός που έχει το όλο "ψώνιο" με το θέμα ψάξιμο διοργάνωση και ετσι.Το ταξίδι έγινε περασαμε καταπληκτικά και ένα άλλο καλό είναι οτι με αφορμή αυτό γνώρισα το εξαιρετικό αυτό site που τότε με βοήθησε αρκετά μπορώ να πω.Και λέω μόνο αρκετά γιατι στη βιασύνη μας να τα οργανώσουμε όλα δεν έψαξα και περισσότερο την σελίδα.Τώρα που σκεφτόμαστε να πραγματοποιήσουμε ξανά ένα ταξίδι(αυτή τη φορά λέμε για Νοέμβρη) μιας και πήγε τόσο καλά το προηγούμενο ,στο οποίο οι μόνες μας βοήθειες ήταν ιστορίες άλλων μελών και μερικοί ευγενικοί Ούγγροι που διατίθεντο να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας.Έτσι πήρα το θάρρος να γραφτώ και να μπω και εγώ σε αυτή τη καταπληκτική παρέα!

ΛΟΙΠΟΝ,θα ήθελα όσοι διατίθεστε και έχετε όρεξη να μου προτείνετε προορισμούς στην Ευρωπη που είτε εσείς οι ίδιοι πραγματοποιήσατε ή έχετε ακούσει.Εγώ σκέφτομαι σχετικά στάνταρ προορισμούς μιας και θα υπάρχουν άτομα στην παρέα που δεν έχουν ταξιδέψει πάλι έξω και ως φοιτητές θέλουμε να χαρούμε και αξιοθέατα αλλά και να γνωρίσουμε και κάτι το διαφορετικό στο τρόπο ζωής και διασκέδασης.
Ευχαριστώ και περιμένω τα μηνύματα σας :) :) :)
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Καλώς ήρθες

Γράψε μας τι προορισμούς θέλεις να "αποκλείσουμε", αν έχετε πάει ως παρέα ή μόνος σου ή επειδή δεν το θέλετε καν.
Τα "κλασικά" Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Βερολίνο και Μαδρίτη σας κάνουν ας πούμε; Ή θα θέλατε κάτι διαφορετικό;
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.746
Likes
6.486
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Στάνταρ: απ όποια πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους και να αρχίσετε είναι το ίδιο.
θα πρέπει να τις έχετε δει σε κάποια φάση όλες. ξεκίνα Παρίσι/Λονδίνο/Ρώμη κλπ....
μετά απ΄αυτές θαρχίσετε τις μικρότερες, ιστορικές, πολιτιστικές κλπ καθώς και ενδοχώρα
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Μια πολυ καλη ιδεα ειναι το τουρ στη Ευρωπη με αυτοκινητο. ΕΙτε δικο σας ειτε νοικιασμενο - π.χ. στη Γερμανια το καλοκαιρι εχουν απιστευτες προσφορες. Ενα καλο σημειο εκκινησης ειναι το Μοναχο για πολλους λογους:

1. Εχει πτησεις καθε μερα απο/προς Αθηνα σε καλες τιμες
2. ΕΙναι πολυ κοντα αν αποφασισετε να πατε με πλοιο Ιταλια, ειδικα απο Βενετια.
3. Ειναι ισως το νοτιο κεντρο της Ευρωπης. Απο εκει υπαρχουν απειρες επιλογες προς ολα τα μερη και σε συνδυασμο με τις autobahn (οπου πηγαιονεις ανετα με μση ωριαια ταχυτητα 160-200) μπορεις πολυ συντομα να φτασεις σε πολλα μερη
4. Πολυ κοντα ειναι Αλπεις (τελειες το καλοκαιρι), Αυστρια, Ιταλια, Ελβετια, Λιχτενσταιν, και οχι πολυ μακρυα Μπενελουξ, Γαλλια κλπ. Ειδικα τα πολυ γνωστα χιονοδρομικα κεντρα του χειμωνα ειναι απιστευτα το καλοκαιρι για διακοπες στο βουνο.

Για να το οργανωσεις, να ανοιξεις ενα χαρτη της Ευρωπης μπροστα σου και να δεις που πηγαινουν οι autobahn γυρω απο το ΜΟναχο και αναλογα με τα αξιοθεατα που σε ενδιαφερουν να βαζεις "πινεζες". Μετα μετρα τα χιλιομετρα και θα ξερεις περιπου τι χρονο θελεις με στασεις. Ετσι θα ξερεις που περιπου θα βρισκεσαι για διανυκτερευση. Το καλοκαιρι υπαρχουν παμφθηνα ξενοδοχεια 3* στη Κ. Ευρωπη.

Πιστεψε με σε μια βδομαδα θα δεις τοσα πολλα που οταν γυρισεις θα νομιζεις οτι ελειπες για 1-2 μηνες.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.356
Likes
5.207
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Απο εκει υπαρχουν απειρες επιλογες προς ολα τα μερη και σε συνδυασμο με τις autobahn (οπου πηγαιονεις ανετα με μση ωριαια ταχυτητα 160-200) μπορεις πολυ συντομα να φτασεις σε πολλα μερη
19 χρονών και μέση ωριαία 200 δεν είναι καλός συνδυασμός.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.500
οπου πηγαιονεις ανετα με μση ωριαια ταχυτητα 160-200
Αν νοικιάσουν Bugatti Veuron μπορεί και να πιάσουν μέση ωριαία
με ταχύτητες 160 -200 απλά μπορούν να κινούνται αλλά όπως σοφά γράφει ο north
19 και 200 κάνει μονο κακό .
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Μη τρομαζετε και μη τρομαζετε και τους 19χρονους. 200 μ/ω στην autotobahn δεν ειναι εξωπραγματικο γιατι ο δρομος ειναι σχεδον ευθεια. Οι στροφες ειναι παρα πολυ ανοικτες και εχεις ορατοτητα πολλων χλμ. Ενα 1600 - 2000κε μπορει να παει ανετα (κοιτωντας και το τοποιο εξω!) με 150-180. Για καποιο αυτοκινητο σενταν με μεγαλυτερο κινητηρα μπορει να παει με 200+ και μιλαμε οτι παντα στη μεσαια λωριδα για να μην εμποδιζουμε τους "γρηγορους" της αριστερης.

Το μοτο "η ταχυτητα σκοτωνει" ισχυει για τους Ελληνικους δρομους. Στη Γερμανια συνηθως "σκοτωνουν" η βλακεια του οδηγου που δεν τηρει τους κανονες, τα ελαφια (οταν καβαλησουν τους ψηλους φρακτες και ξαφνικα τα χτυπησεις με 150+) και ο υπνος στο τιμονι (οι γνωριζοντες ξερουν γιατι μιλαω).
 
Μηνύματα
1.619
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Και τα τελευταία τρία δ μπορούν να τύχουν σε 19χρονους; :) Ακριβώς επειδή υπάρχουν αυτοί οι κίνδυνοι, καλό είνια να μην τρέχει κανένας με 200, πόσω μάλλον όταν το αίμα βράζει.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.470
Likes
9.432
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν έχω οδηγήσει ακόμα στις Γερμανικές autobahn αλλά έχω δει και διαβάσει τόσα γι'αυτές που τείνω προς την άποψη του joss.

Εξάλλου αν δεν μπορείς να κινηθείς από κάποια ταχύτητα και ΑΝΩ απαγορεύεται να εισέλθεις στην autobahn.Υπάρχουν σχολές οδηγών στην Γερμανία που σε βοηθάνε να ξεπεράσεις το stress και σε μαθαίνουν πως να οδηγείς γρήγορα και με ασφάλεια στις εθνικές οδούς.

Όπως και να'χει μην ξεχνάτε ότι δεν σκοτώνει η ταχύτητα αλλά η απότομη διακοπή της.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
899.648
Μέλη
39.255
Νεότερο μέλος
Katerina Arno

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom