Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλαδή επειδή έφαγαν κι άλλοι και δεν τους πιάσαμε, αυτόν που πιάσαμε πρέπει να τον αφησουμε να σουλατσάρει; Τι λογική είναι αυτή;
Με το να του τα παιρνεις πισω και να τον βαζεις να δουλευει για να ξεπληρωσει, τον αφηνεις ελευθερο να σουλατσαρει; Εχω την ιδια απορια για τη δικη σου λογικη.Δηλαδή επειδή έφαγαν κι άλλοι και δεν τους πιάσαμε, αυτόν που πιάσαμε πρέπει να τον αφησουμε να σουλατσάρει; Τι λογική είναι αυτή;
Φυσικά, ελεύθερος είναι. Δεν είναι στέρηση ελευθερίας. Θα ήταν ένα πολύ ωραίο κίνητρο: "ας φάω κι εγώ κι αν με πιάσουν, το πολύ-πολύ να τα δώσω πίσω και να κάτσω να δουλέψω, (ΑΝ με πιάσουν), να κάνω αυτό που κάνουν όλα τα κορόιδα δηλαδή". Αν κάναμε αυτό που λες, θα δίναμε εξαιρετικό κίνητρο στο να πολλαπλασιαστούν τα φαινόμενα. Η πιθανή στέρηση ελευθερίας είναι ΤΟ αντικίνητρο.Με το να του τα παιρνεις πισω και να τον βαζεις να δουλευει για να ξεπληρωσει, τον αφηνεις ελευθερο να σουλατσαρει;
Η ελευθερια δεν ειναι σημαντικη γιατι υπαρχει ο φοβος πως μπορει να τη χασουμε αλλα ειναι σημαντικη επειδη μπορουμε να την απολαυσουμε οσο την εχουμε.Φυσικά, ελεύθερος είναι. Δεν είναι στέρηση ελευθερίας. Θα ήταν ένα πολύ ωραίο κίνητρο: "ας φάω κι εγώ κι αν με πιάσουν, το πολύ-πολύ να τα δώσω πίσω και να κάτσω να δουλέψω, (ΑΝ με πιάσουν), να κάνω αυτό που κάνουν όλα τα κορόιδα δηλαδή". Αν κάναμε αυτό που λες, θα δίναμε εξαιρετικό κίνητρο στο να πολλαπλασιαστούν τα φαινόμενα. Η πιθανή στέρηση ελευθερίας είναι ΤΟ αντικίνητρο.
Αυτά που βρήκαν τα πήραν.Νομίζεις ήταν μόνο αυτά;Αυτός λέει είναι αθώος.Υποτιμά την νοημοσύνη μας.Με το να του τα παιρνεις πισω και να τον βαζεις να δουλευει για να ξεπληρωσει,
...και ύστερα ο καλός ξυλοκόπος άνοιξε την κοιλιά του Κακού Λύκου και η γιαγιά βγήκε ολοζώντανη και έσφιξε στην αγκαλιά της την εγγονούλα της και η Κοκκινοσκουφίτσα της έδωσε το πανέρι με τα καλούδια και μπόρεσε να γυρίσει κι αυτή στη μανούλα της και να ζήσουμε όλοι καλά και με την κοινωνική εργασία καλύτερα... καληνύχτα και αύριο θα πούμε τον κοντορεβυθούλη...Το αντικίνητρο κατά την άποψή μου θα ήταν να τους κατασχέσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και να τους βάλουν να δουλέψουν σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με το βασικό μισθό.
Κανα μεροκαματάκι να κάνει να ρεφάρουμε.Είχε στήσει ολόκληρο κύκλωμα κάλυψης(τις δύο γυναίκες του+κόρη του+εξάδελφος+υπουργός Κύπρου+λογιστές+Ελβετοί δικηγόροι/τραπεζίτες-δεν εμφανίσθηκαν να απολογηθούν και θα δικαστούν ερήμην-και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι),δεν επέστρεψε τίποτα παρ' ότι υπάρχουν ευνοϊκές διατάξει,βρέθηκε ένα μικρό μέρος των κλεμμένων όπως λέει η δικαιοσύνη και η κοινή λογική όλων μας,και συζητάτε να τον αφήσουν ελεύθερο αυτόν και την γυναίκα του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Δηλαδή αν εγώ είμαι ένας τύπος που έχει μια άθλια δουλειά και παίρνει το βασικό μισθό... για ποιο λόγο να μην κάνω μια ληστεία; Επειδή αν με πιάσουν... θα με βάλουν να κάνω μια άθλια δουλειά και να παίρνω το βασικό μισθό; Μα έτσι κι αλλιώς αυτό κάνω! Άρα πάω, κάνω ληστείες κι αν με πιάσουν δε βαριέσαι, στα ίδια. αν δε με πιάσουν, ζωή χαρισάμενη στην υγειά των ηλιθίων των νομοταγών.Το αντικίνητρο κατά την άποψή μου θα ήταν να τους κατασχέσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν και να τους βάλουν να δουλέψουν σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με το βασικό μισθό.
Υπαρχουν εκατομμυρια ανεργοι στην Ελλαδα, εκατονταδες εκατομμυρια στον κοσμο, εκατομμυρια αστεγοι και δισεκατομμυρια που ζουν στα ορια και κατω απο τα ορια της φτωχειας. Τι σε κανει να πιστευεις πως αυτοι δεν παρανομουν επειδη φοβουνται να μην μπουν φυλακη και χασουν την "καλη" ζωη που εχουν;Δηλαδή αν εγώ είμαι ένας τύπος που έχει μια άθλια δουλειά και παίρνει το βασικό μισθό... για ποιο λόγο να μην κάνω μια ληστεία; Επειδή αν με πιάσουν... θα με βάλουν να κάνω μια άθλια δουλειά και να παίρνω το βασικό μισθό; Μα έτσι κι αλλιώς αυτό κάνω! Άρα πάω, κάνω ληστείες κι αν με πιάσουν δε βαριέσαι, στα ίδια. αν δε με πιάσουν, ζωή χαρισάμενη.